ramsesrr Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Tocmai am reusit sa blochez un atmega 32 de la prima utilizare .L-am scris cu ponypong am setat fuse bitii iar dupa scriere m-am trezit cu toti fuse bitii bifati si cu imposibilitatea de al scrie . Are cineva idee cum il pot debloca? Link spre comentariu
Vizitator sci2tech Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 1. Folosesti un oscilator extern preferabil 4MHz + programatorul cu care l-ai blocat.2. Folosesti un programator JTAG.3. Folosesti un programator high voltage. Link spre comentariu
ramsesrr Postat Aprilie 20, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Ca si oscilator extern as putea folosi un amega 8 la 4Mhz? Link spre comentariu
Vizitator sci2tech Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Poti. STK500 foloseste un mega8515.In postul anterior nu am fost explicit.1. Merge doar daca problema e generata de modul in care e setat clock-ul folosind fuse. Mai precit daca nu ai dezactivat SPIEN. (in mod normal poate fi dezactivat doar cu jtag /high voltage programmer). Asta e cazul tau.2. Merge daca nu ai dezactivat JTAGEN (poate fi dezactivat folosind orice programator ISP/JTAG/HVP).3. Merge atat timp cat chipul nu este defect. Link spre comentariu
ramsesrr Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 as putea folosi acest programator pt deblocare? http://www.scienceprog.com/avr-serial-a ... rogrammer/ Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 teoretic da... problema e ca firmware-ul din stk500 e proprietar Atmel deci ce vezi tu acolo e doar o clona cu softul rescris de la 0. asteapta pareri avizate a cui l-a facut. eu am stk500 si face treaba buna. Link spre comentariu
Vizitator sci2tech Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Schemele pt STK500 au fost facute publice de catre Atmel. Ca si protocolul pentru STk500. Firmware-ul este pus la dispozitie gratuit de catre Atmel => nu exista nici o problema. Programatorul este bun. Problema este ca pentru programarea lui mega8515 iti trebuie un alt programator (si anume cel de aici -> http://www.atmel.com/dyn/resources/prod ... OC0943.PDF). Totusi inainte de a te apuca de treaba incearca si metoda asta -> viewtopic.php?f=37&t=42610&start=30 Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 ok...imi cer scuze pentru dezinformare... stiam ca nu era inca public cand m-am chinuit sa-mi fac USBasp-ul... Link spre comentariu
ramsesrr Postat Aprilie 27, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2010 Am reusit sa il citesc injectand un semnal de 1Mhz in XTAL1 dar fara cristal nu merge citit si nici scris . Ce as putea sa ii fac? Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 27, 2010 Partajează Postat Aprilie 27, 2010 sa scrii fusebitsii astfel incat sa nu se astepte ca si clock la oscilator sau cristal. o prima varianta ar fi setarile default. o alta varianta ar fi sa alegi optiunile (cu mare grija) dorite pentru MCU-ul tau din aplicatia de mai jos http://www.engbedded.com/fusecalc/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum