Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atmega32 blocat

ramsesrr

Postări Recomandate

Tocmai am reusit sa blochez un atmega 32 de la prima utilizare .L-am scris cu ponypong am setat fuse bitii iar dupa scriere m-am trezit cu toti fuse bitii bifati si cu imposibilitatea de al scrie . Are cineva idee cum il pot debloca?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ramsesrr

4

• srdjan

3

Top autori în acest subiect

Vizitator sci2tech

1. Folosesti un oscilator extern preferabil 4MHz + programatorul cu care l-ai blocat.2. Folosesti un programator JTAG.3. Folosesti un programator high voltage.

Link spre comentariu
Vizitator sci2tech

Poti. STK500 foloseste un mega8515.In postul anterior nu am fost explicit.1. Merge doar daca problema e generata de modul in care e setat clock-ul folosind fuse. Mai precit daca nu ai dezactivat SPIEN. (in mod normal poate fi dezactivat doar cu jtag /high voltage programmer). Asta e cazul tau.2. Merge daca nu ai dezactivat JTAGEN (poate fi dezactivat folosind orice programator ISP/JTAG/HVP).3. Merge atat timp cat chipul nu este defect.

Link spre comentariu

teoretic da... problema e ca firmware-ul din stk500 e proprietar Atmel deci ce vezi tu acolo e doar o clona cu softul rescris de la 0. asteapta pareri avizate a cui l-a facut. eu am stk500 si face treaba buna.

Link spre comentariu
Vizitator sci2tech

Schemele pt STK500 au fost facute publice de catre Atmel. Ca si protocolul pentru STk500. Firmware-ul este pus la dispozitie gratuit de catre Atmel => nu exista nici o problema. Programatorul este bun. Problema este ca pentru programarea lui mega8515 iti trebuie un alt programator (si anume cel de aici -> http://www.atmel.com/dyn/resources/prod ... OC0943.PDF). Totusi inainte de a te apuca de treaba incearca si metoda asta -> viewtopic.php?f=37&t=42610&start=30

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări