BoGdI Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Buna ziua. Am facut un amplificator cu Tda 2050 pe care l-am alimentat la 40 de v si 2 condensatori au curs pentru ca aveau un voltaj mult mai mic.Am schimbat condensatori care au puscat dar amplificatoru nu dadea nici un semn.Azi am schimbat CI si condensatori ceramici,restul condensatorilor is de 50v,dar tot nu da nici un semn.Doar CI se incalzeste fft tare. Inainte sa puste condensatoarele amplificatorul mergea bine,asta a tinut vreo 5 minute. Ce as putea sa fac cu el??ii posibil din cauza lichidului scurs pe placa sa nu mearga???nu l-am curatat foarte bine. Azi l-am alimentat la 16v nu ii posibil sa il fi ars pe asta nou. Cum pot verifica daca ii bun Tda-u??in caz de orice eventualitate. Multumesc anticipathttp://elforum.info/posting.php? ... ilies&f=5# Link spre comentariu
boederyakumo Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 care ? cei de 220micro de la pinii 5 si 3 ?S-a dus circuitul sigur daca se ambaleaza termic iar pe iesire pinul 4 daca ai componenta continua. Link spre comentariu
BoGdI Postat Aprilie 20, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2010 da aceia...ce pot sa schimb ca sa il refac???lichidul acela uscat ar putea conduce curent??pe aparatul de masura nu imi arata. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 l-am alimentat la 40 de v Deci ai realizat varianta cu alimentare asimetrica. Ai respectat schema si ai realizat corect cablajul? Link spre comentariu
BoGdI Postat Aprilie 20, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Am realizat varianta cu alimentare simetrica.Curentul acela este la mers in gol.Dar noul CI l-am alimentat la +- 16v Link spre comentariu
boederyakumo Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 se pare ca alimentarea maxima e de +-25v la 16v e in regula dar se pare ca , condensatorii care i-ai avut inainte si tensiunea de alimentare de 40 v au creat ceva prob. http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 2050.shtml Aici gasesti toate datele. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Curentul acela este la mers in gol Vorbeai de tensiunea de 40V si acum povestesti de curentul de mers in gol!Cum ai alimentat cu 40V? Link spre comentariu
BoGdI Postat Aprilie 20, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Aia a fost prima data,la +-40 de v atata da transformatoru dupa redresare si filtrare.Dar am schimbat si CI si aia doi condensatori si acum il alimentez la +- 16 si tot nu mergeM-am uitat si eu in datasheet dar nu inteleg mare lucru.Numai primele pagini.Ce piese sa mai schimb pe placa?? Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Sterge bine placa de electrolitul scurs (speli cu alcool izopropilic si usuci bine sa nu ramina picaturi de lichid). Alimentezi cu +/-16Vcc si masori ce tensiune ai intre pinul 4 si masa. Bineinteles ca inainte verifici daca ai toate piesele corect lipite pe pcb. La masurare, nu conectezi difuzorul. Link spre comentariu
BoGdI Postat Aprilie 20, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Am 1 transformator de 40v si aproximativ 16A si 640W cam ce amplificator mi`ati recomanda??Mentionez ca nu am foarte mare experienta in amplificatoare. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Transformatorul are o singura infasurare de 40Vca? Link spre comentariu
BoGdI Postat Aprilie 20, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2010 transformatoru are 5 fire:2 mov 2 rosii si intre alea rosii unu negru.Tensiunea intre alea mov:20,3V ~2A rosii:64V rosu&negru:32,5V 16AAcestea sunt inainte de a fi redresate. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Orice amplif cu tranzistori avînd tensiunea de alimentare în jur de +/-45V. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 rosu&negru:32,5V 16A Cum ai masurat curentul de 16A?Ce sectiune are transformatorul? Link spre comentariu
BoGdI Postat Aprilie 20, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2010 16A dupa redresare si filtrare transformatoru are vreo 5 kg,ii dintrul luxman lv-90. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum