Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator

BoGdI

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am facut un amplificator cu Tda 2050 pe care l-am alimentat la 40 de v si 2 condensatori au curs pentru ca aveau un voltaj mult mai mic.Am schimbat condensatori care au puscat dar amplificatoru nu dadea nici un semn.Azi am schimbat CI si condensatori ceramici,restul condensatorilor is de 50v,dar tot nu da nici un semn.Doar CI se incalzeste fft tare.

Inainte sa puste condensatoarele amplificatorul mergea bine,asta a tinut vreo 5 minute.

Ce as putea sa fac cu el??ii posibil din cauza lichidului scurs pe placa sa nu mearga???nu l-am curatat foarte bine.

Azi l-am alimentat la 16v nu ii posibil sa il fi ars pe asta nou.

Cum pot verifica daca ii bun Tda-u??in caz de orice eventualitate.

Multumesc anticipathttp://elforum.info/posting.php? ... ilies&f=5#

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

10

• BoGdI

10

• zal

3

• boederyakumo

2

Top autori în acest subiect

Aia a fost prima data,la +-40 de v atata da transformatoru dupa redresare si filtrare.Dar am schimbat si CI si aia doi condensatori si acum il alimentez la +- 16 si tot nu mergeM-am uitat si eu in datasheet dar nu inteleg mare lucru.Numai primele pagini.Ce piese sa mai schimb pe placa??

Link spre comentariu

Sterge bine placa de electrolitul scurs (speli cu alcool izopropilic si usuci bine sa nu ramina picaturi de lichid). Alimentezi cu +/-16Vcc si masori ce tensiune ai intre pinul 4 si masa. Bineinteles ca inainte verifici daca ai toate piesele corect lipite pe pcb. La masurare, nu conectezi difuzorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări