Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte de bas pentru muzica live

mihaikorg

Postări Recomandate

Nu neaparat din ID , ci din felul cum a postat si la ce anume a facut referire. In fine nu asta este relevant ci faptul ca omul trebuie sa aleaga ce i se potriveste mai bine in aplicatia sa. Inca o data repet, nu are ce cauta Cervin Vega in aplicatia lui. Tot la fel de bine isi poate face 2 planare sau 2 clone dupa FX20 de la Dynacord desi, cel mai bine cred ca l-ar avantaja 2 buc BR compacte.legat de HD, cel care l-a proiectat , la proiectat special pentru kickbass si cu o eficienta destul de buna ( SPL 102-104db/1W/1m ), ca sa nu mai spun de sunet. O fi el mic dar, suna bine si cu 300W si cu 1000W la borne. Revenind la diful de 18", poti sa ii dai si 10kw ca tot nu vei auzi inalte din el si daca tot propunem incinte mari de ce nu spunem si de proiectul Goliath ( glumeam )In alta ordine de idei, pana la urma fiecare alege ce i se potriveste mai bine in aplicatia sa.PS: legat de discutiile noastre, nu contest calitatea cunostintelor d-voastra si banuiesc ca preferati basul reprodus de o incinta mare ( si eficienta evident ) insa, acum majoritatea urmaresc sa aibe sisteme cat mai compacte, usoare si sa sune bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

20

• mihaikorg

18

• Dj_david

7

• Sharky

6

Top autori în acest subiect

Pana la urma , totul este un compromis , dar nu inteleg de ce insisti sa declari HD15 ca incinta de bas , cand din graficul proiectantului rezulta absolut clar ca este mid-bas , si sper ca nu insisti sa-i fericesti si pe altii , alergand cu kilowatii sa miste niste boxe care sunt bune , dar au compromisuri legate de transport , manipulare , spatiu de depozitare intre evenimentele sonorizate....principalul dezavantaj provine din numarul de boxe necesar pentru o buna redare a frecventelor din spectrul de joase , dupa descrierea ta cam 4 bucati pe o parte , in total 8 ! Care implica 8 difuzoare de 15 inch , amplificatoare multe si scumpe....2 clone Cerwin Vega sunt mult mai ieftine , iar rezultatele sunt peste asteptarile celor care au ascultat multe bas-reflex-uri ....

Link spre comentariu

Am spus clar kickbass si nu bas sau subbass. Pe de alta parte nu am insistat pe acest proiect. Am spus doar ca s-ar potrivi pentru ce vrea omul, adica kick bass. legat de numarul lor, 4 buc. sunt suficiente pentru un 50 Hz, liniar. 8 buc. deja se duc in 45 hz liniar. Nu am indicat nicaieri sa faca acest proiect, am vorbit strict din punctul meu de vedere. Un amplificator capabil de 2ohmi/canal e poate duce 8 buc.asa cum am mai spus, fiecare e liber sa aleaga ce vrea si ce i se potriveste mai bine pentru aplicatia sa.ma repet inca o data, Cervin Vega nu are ce cauta aici, nu o sa vedeti vreodata ;lautari; carand Cervin Vega la sonorizari.inchei aici orice discutie legata de subiect, omul vrea sa acopere 200-300 persoane, nu un stadion in regim de club.

Link spre comentariu

''nu o sa vedeti vreodata ;lautari; carand Cervin Vega la sonorizari.''Dj_david, indiferent ca merg la un eveniment (mai ales de mare amploare) ca D.J. sau cu trupa vreau sa am parte de un sunet cat se poate de bun. In caz ca ai facut referire la mine nu m-ar deranja sa plimb niste incinte Cerwin Vega. Nu sunt genul ala care crede ca Dynacord e cea mai tare firma de pe glob (ca asa au manelistii aia cunoscuti)si acum trebuie sa-mi fac repede copie dupa fx 120.Sincer daca ar fi dupa mine (si as avea bani multi si spatiu si evenimente pe masura) mi-as face un sistem de concert ,dar cum nu am banii ,spatiul si evenimentele ma multumesc momentan cu ce am iar pe viitor vreau sa ajung la un sistem format din 2 monitoare,4 sateliti,2 kick bass(copie dupa ''Cerwin''), 2 subwoofere si inca 2 sateliti cu horn pentru aer liber. :d in rack puteri QSC,procesare digitala si cam atat;)) la mixer sunt multumit cu Dynacord pm 1002 dar daca ar fi sa aleg ceva mai bun as alege un Midas Venice si un procesor de efecte separat:D.

Link spre comentariu

4 buc. sunt suficiente pentru un 50 Hz, liniar. 8 buc. deja se duc in 45 hz liniar.

Chiar ma indoiesc ca un horn asa de scurt duce 50Hz liniar sau 45. De scos scoate, dar fara eficienta hornului, doar ca si cutie inchisa si cu hornul folosit sa amplifice armonicele.Am auzit cum merge 186, es18-bph care desi sunt mai lungi abia coboara asa de jos.
Link spre comentariu

Ma bucur ca exista si oameni care au ceva de spus , si ii respect in mod deosebit pentru asta , isi sustin punctul de vedere foarte combativ , iar eu , care am vazut si facut multe la viata mea , regasesc in voi o bucatica din entuziasmul meu de odinioara ....sper sa aveti intelepciunea de a alege numai ceea ce este mai bun pentru voi , din multitudinea de proiecte la indemana , pe net , la prieteni sau aiurea....nu trebuie sa satisfaca numai conditia de suficienta , ci si celelalte criterii de eficienta acustica si financiara , cu tot ceea ce deriva din acestea....uitati-va in stanga , dreapta si dupa o perioada de asteptare , puteti hotari ce sa nu faceti . Ce sa faceti este alta problema , a carei rezolvare veti afla mult mai tarziu , daca rezultatul a fost corespuzator sau nu....Ca indicii va pot oferi presiune acustica mare in domeniul sub bass si bass ( nicidecum uperbass si kickbass ) dimensiuni si greutate onorabile , iar unul dintre parametrii esentiali pentru RCF N402 este delay group <4 mSecunde intre 40-200 Hz , pentru cunoscatori....este un bas extrem de precis....tobosarii , basistii si claparii va vor multumi fara a putea defini in ce consta calitatea , rezolutia desavarsita , penetranta a basului , iar DJ vor fi in sfarsit fericiti , dupa prima auditie vor recunoaste basul din castile de calitate , si vor multiplica si amplifica nr de boxe pana la producerea senzatiei de groaza sau de frica atunci cand din obisnuinta , dai mai tare decat necesar.... 4 buc , amplificate si procesate pot baga groaza in 1000 de ascultatori , obisnuiti cu un sunet decent de club rock , de calitate . Domnilor , sunt efectele palpabile ale unor clone Cerwin Vega....Mai ganditi-va , pentru multi exista solutii simple , dar gresite ! Alegeti Cerwin Vega si o sa-mi ramaneti datori cu o bere virtuala ! Va doresc auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Parametrii descrisi mai sus sunt numai pentru N402 intr-o incita tip Cerwin Vega....pacat ca in afara de mine nu a mai propus altcineva decat bas-reflex , poate cineva care a avut o reusita diferita de cele deja propuse , evident in domeniul constructiei de incinte acustice de calitate , sa ne-o impartaseasca si noua , si ii multumesc pe aceasta cale lui ADI RCF si lui DjDAVID , sa speram ca vor mai participa la discutii si alti colegi de forum !

Link spre comentariu

Si eu sper ca discutiile noastre au facut ca cel ce a initiat postul sa traga concluziile necesare si sa aleaga proiectul care i se potriveste cel mai bine.PS: app, proiectul original Cervin Vega are in constructie si o placa de aluminiu ce foloseste lao mai buna racire a difului

Link spre comentariu

Din pacate , nu ! are in spate un panou din 2 buc de placaj , si are rol pur decorativ....vazute de mine personal , nu basme de pe net !

Link spre comentariu

Din pacate , nu ! are in spate un panou din 2 buc de placaj , si are rol pur decorativ....vazute de mine personal , nu basme de pe net !

Nu contest, nu am vazut ;live; sa zic asa. Cel putin asa intelesesem de pe forumul speakerplans
Link spre comentariu

intersante discutiile si proectele...m-ar fi interesat proectul cerwin vega la niste eminence delta 15lfa dar m-a lamurit mai devreme d- hpa victor cum sat treaba asa ca m-am hotarat sa fac bass reflex.si ca sa nu fiu offtopic as avea rugamintea sa aruncati o privire aici viewtopic.php?f=4&t=43306&p=536768#p536768 si in special pe dl hpa victor. multumesc anticipat tuturor.

Link spre comentariu

Ca are, ca n-are placa de aluminiu tot se poate pune, evident cu garnitura de rigoare.Daca e pana acolo se poate pune si o sursa de tensiune un comutatie alimentata din semnalul de la difuzor care sa alimenteze un ventilor, sa mai invarta aerul catre radiator. Idei sunt multe.

Link spre comentariu

Da , la modelul care a ajuns la mine era tot din Al de 3,5 mm grosime , indoita in doua si pe spate , in camera difuzorului mai are 2 bucati de placaj pe care era prinsa cu capsatorul ( si saibe de carton ) un strat de vatelina , o fibra celulozica cred....era pe toti peretii interiori ai camerei difuzorului , grosimea fiind de 25 mm....panoul de aluminiu ( cu placaj cu tot ) etansa gura de vizitare , locul pe unde se introduce si difuzorul , care se monteaza obligatoriu cu piulite captive pentru lemn ( cu 4 gherare ) si suruburi cu cap Imbus M6 , evident si saibe Grower....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări