Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte de bas pentru muzica live

mihaikorg

Postări Recomandate

corect, dar ce ziceam eu este ca in majoritatea cazurilor cu maxim doua reflexuri faci suficienta galagie.Din osb si cu difuzoarele potrivite poti inghesui un 18" in incinte de 120-140L si sa il scoti la 20-25kile si il cari lejer fara sa te ajute cineva.Hornul ala dupa cum arata va trebui plasat langa un perete ca sa se descurce singur, iar de carat de o singura persoana e exclus.Sau daca n-ai nevoie de joase mega puternice iei un 15" in 80L sa bubuie bine si reduci mai mult din gabarit.Cam orice dif de bas de 15" merge bine pana in 50Hz ceea ce de multe ori e suficient.Si eu sunt adept horn, adica imi place basul scos, dar de m-as ocupa de sonorizari si ar trebui sa le car.... :nebunrau: Doar de e o sonorizare intr-un spatiu mare incepi sa privesti lucrurile cu alti ochi, dar cand ai in vedere doar doua boxe, iti rupi spatele degeaba.La o adica omul poate sa construiasca si niste hornuri in care sa mute difuzoarele cand merge la un bairam mai serios.Mihai, nu trebuie sa te orientezi fix catre rcf, de exemplu la bani putini ai la performante decente ai putea sa cauti paudio wn18. Stiu pe cineva care poseda modelele astea. Merg ok in 120L si din osb vor iesi super usoare.Eu si ele neajunsurile lor, dar isi fac treaba.Oricum, niste lucruri sunt clare:-Nu cumpara difuzor mai greu de 10kile.-nu da mai mult de 1000RON pe el-incinta in care il folosesti sa nu treaca de 150L-nu folosi pal ca de-l duci afara se inmoaie la apa (foloseste placaj sau osb3)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

20

• mihaikorg

18

• Dj_david

7

• Sharky

6

Top autori în acest subiect

uite-te pe aici ca sunt discutii la nivel mai de incepator si poate intelegi mai usor

http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopi ... 59&start=0

daca vrei neaparat sa cari dulapu ,sau te mai ajuta cineva poti incerca asta

http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopi ... 59&start=0

care chiar coboara sub 40hz fara a fi nevoie de mai multe bucati,si are si spl

cel de mai sus este un bph care nu coboara f jos de unul singur si trebuie procesat corespunzator,pe cand acel blh ,desi este cam maricel,functioneaza f bine singur si are spl si extensie mult mai buna,si nici nu trebuie taiat f din scurt la maxim 100-120hz pt ca difuzorul radiaza si el

mai gasesti si 1850 sio 186,fa-ti timp cateva ore si studiaza pb raportat la cerintele dorite:greutate marime,spl,estensie pt ca nimic nu este perfect

asta http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopi ... 38&start=0 e cel mai tare :rade: ,dar trebuie sa ai pe robocop cu tine

Personal pt spatii nu f mari,si eu as zice ca 2 sateliti cu 2 basi pe 18" bas reflex are de toate ,pt ca pt spl-uri/spatii mari oricum nu-ti ajunge un singur horn oricat de bibilit ar fi.Daca vei folosii basii in special in sali de dim mici-medii,br suna mai bine pt ca nu-i trebuie loc sa se desfasoare si ii mai poti ajuta cu peretii.Pt un incepator este si relativ mai usor de pus la punct decat un horn,care nu muleaza asa cu usurinta pe orice dif

Pt aer liber intr-adevar este mai recomandat ceva incarcare cu horn,pt ca proiecteaza mai bine sunetul si nu se mai pierde din spl ca la br care radiaza basul in toate directiile.DAr ca sa sune bine trebuie sa folosesti diful original,sau difuri apropiate ca cerinte.AI grija ca multe recomandari de alternative sunt si pt marfa care e in stoc,sa nu faci alegeri gresite

Link spre comentariu

Hai mai Cbi nu recomanda avioane. Proiectul ala trebuie sa fii cretin sa il faci si apoi sa il cari zilnic.Mai bine faci doua planare, le indesi mai usor intr-o duba, le manevrezi mai usor. Ala cred ca are peste 100 de kile, deci e nevoie de 3 persoane, nu de doua ca sa il care. :speriat

Link spre comentariu

Este OK cu planarele , chiar de 15 inch , dar nu va avea in veci SPL pe care il are hornul Cerwin Vega , care este si foarte tolerant la difuzorul folosit....nu are tuburi BR de acordat , nu are nimeni acces la difuzor ( ploaia , bere etc ) nici macar plasa metalica , dif fiind protejat , si coboara destul de jos pentru 2 bucati....nu sunt deloc greu de carat daca le montezi roti pe spate , degeaba sunteti carcotasi , calitatea invinge ! solutia Dynacord ( planara ) a fost un compromis industrial , toate sunt taiate la 90 de grade , constructie ieftina , pentru lautari , iar hornul construit in fabrica este prea scump pentru lautari , dar in regim de amator este AUR ! Faptul ca hornul nu prea este raspandit in Romania pentru ca negustorii promoveaza numai gunoaie dpdv al randamentului sau primeaza interesele unora ce se cred atoatestiutori , iar majoritatea dintre cei ce se incumeta sa construiasca , fac un prapadit de basreflex , si ala gresit , pentru ca nu inteleg mai nimic din functionarea incintelor , daca tot te apuci de munca si bagi un sac de bani , timp cacalau , de ce sa nu alegeti o solutie corecta ?

Link spre comentariu

wow suuuper tare ! deci daca fac o imitatie de cervin vega cu n 402 se va auzi cat 4 bass reflexuri :O ????? da la difuzoruls 800scrie ca e cel mai bun pentru live... deaia inca sunt nehotarat dar unul din ele va fi sigur ;)) oricum daca chiar e adevarat ca o cutie gen cervin vega poate produce o asemenea presiune o fac direct.... din lemn usor de plop sau ceo fi si va ieis cva super:D nu?

Link spre comentariu

Daca te impaci cu gabaritul incintei eu zic ca merita sa faci macar doua.O bucata n-o sa sune chiar cat 4 si nici nu o sa coboare la fel de bine, dar in orice caz eficienta e cu totul alta.Un reflex compact pus langa acest horn va parea ca e defect pt ca functioneaza prea incet.N-o fa din lemn usor de plop pentru ca nu va rezista.OSB3 sau placaj tare daca o sa ai rabdare sa lucrezi cu el.

Link spre comentariu

pai sigur ca da , un basreflex onorabil are 96 dB la 1W masurat la 1m distanta , iar un horn gen Cerwin Vega mai adauga 9 dB eficienta , datorita mai bunei adaptari a impedantei acustice mari a difuzorului la cuplajul cu aerul ce constituie mediul de transmisie , adaptarea se face prin minunea numita horn , in mare conteaza la difuzorul ales parametrii cum ar fi Qts care trebuie sa fie mai mic de 0,27 , Fs mai mic de 35 Hz , iar BL mai mare de 25 , iar la boxa evident sectiunea de intrare si iesire , lungimea palniei , precum si un coeficient de lungire numit factor de forma ( hiperbolic , parabolic , conic , tangential-hiperbolic etc dupa functia ce descrie cresterea sectiunii de iesire fata de un punct fix in planul sectiunii difuzorului ) Desigur ca exista proiecte mai bune ( aproximeaza in minim 6 puncte legea matematica de crestere ) pana la complicaciuni gen melc ! Dar sunt greu de construit si usor de gresit , astfel ca daca nu respecti intocmai planurile , va fi o mare dezamagire , ca pentru majoritatea constructorilor , care vor concluziona repede ( e mai bun basreflexul decat hornul ) dar trebuie sa stai obligatoriu cu toporul in spatele tamplarului ( preventiv ,pentru incurajare ! ) cand masoara si taie placajul , ca astia nu au auzit de precizia de 1 mm , ei rotunjesc totul in cm , eventual accepti o boxa rebut pana intelege si invata sa faca obiectul dorit de tine .Desigur sunt de dorit ca toate prelucrarile sa fie facute pe CNC....trebuie sa te pricepi un pic la fizica ( electricitate si acustica ) precum si la desen tehnic ( axonometrie ), tamplarie ( debitare , asamblare, vopsitorie umeda ) si e gata ! Succes !

Link spre comentariu

deci deocamdata hpavictor m-a convins cu acel proiect care arata si super bine de auzit nu mai izc nimic pentru ca sunt sigur ca va fi super. oricum pana il voi face mai stau sa aflu pareri noi. cat despre lemnul usor va zic eu ca e bun ca amicul ala de care am zis cara aproape zilnic sistemul si nu au nimic incintele. App. eu deocamdata am 2 sub-uri work wx 18 de 18'', la 600 w, 8 ohm 98 db. sincer nu prea sunt multumit de ele. nici nu am stiut sa le ''atac'' dar oricum nu au kick si nush nici cum sa le utilizez corect multi mi-au zis sa nu le vand ca sunt bune si daca mai fac 2 basi pentru kick imi fac un sistem foarte tare... voi ce ziceti ?

Link spre comentariu

aaa si ammai gasit un modelinteresant de la rcf RCF L18P300ND. are 1000w ,97 db. ,35-1000 hz.si atentie! 6,5 kg. :O eee ,cum e?

Link spre comentariu

dar ce parere ai de faptul ca s800 are 99,5 db. iar n402 98,5 db. ? cat despre RCF L18P300ND mi-a placut mult ca e foarte usor...acu nush daca se merita sa-l iau doar pentru asta.

Link spre comentariu

chiar acum m-am uitat pe site la rcf si am vazut ca n401 are 1200 w dar cu 0,5 db mai putin. si am mai gasit un model care credca e cel mai tare ... LF18N451 . are 1500 w AES (ce inseamna AES ? ) si 97,5 db. ce zici?

Link spre comentariu

pai e simplu ! 402 e jupan in cutia recomandata ! Dar nu inteleg ce te mai framanta....restul difuzoarelor au alte aplicatii....asemanator se comporta S800 , dar e de generatie veche , acum 15 ani era folosit in incinte tip horn de nume mari pe atunci , unele sunt si azi referinta in domeniu gen Zeck si Turbosound , Yorkville , EAW , dar tu esti cel ce hotarasti orice , si oricum am cam obosit sa te fac sa intelegi cu e cu Cerwin Vega , practic imi pot folosi putinul timp liber intr-un mod mult mai practic , nu am chef sa tot stau sa fac simulari la orice traznaie de peste noapte , gasita de tine pe net pe site -ul lui RCF , viabila sau nu , nu reusesc sa te urmaresc , tu esti prea hotarat sa ii lasi pe altii sa munceasca , si dupa , sa te sucesti iar si iar , fara finalitate ! Daca nu iti place , nu e o problema ! Noroc ca nu ai descoperit inca JBL , EV , PD , B&C , 18SOUND....Dar nu mai conteaza , poti sa faci orice basreflex , pe banii tai , ai voie orice si iti respect acest drept ! Iti urez succes ! Sper sa pui ideile si realizarile pe forum sa invete si altii , dupa ce te hotarasti si mai si construiesti ceva !

Link spre comentariu

ok,ok am inteles care e treaba imi voi lua pana la urma n 402-ul . jbl. am mai avut b&c am pe 2 sateliti f.b.t. si mi-as lua si pt. bas dar sunt scumpe la fel ca si j.b.l. si 18 sound etc....le stiu dar rcf imi place foarte mult si e si accesibil ca pret.pana la urma voi face un bas cu n 402 in incinta aia cervin vega.Multumesc pentru ajutor si imi cer scuze daca te-as suparat da nu asta era intentia. oricum apreciez ca ma ajuti si dupa ce il termin voi pune si poze .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări