mihaikorg Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Salutare forumisti ,in curand imi voi up-grada sistemul audio (pentru muzica live) si m-am hotarat sa-mi fac 2 basi ( cu dif. RCF) insa nu stiu ce diametru sa folosesc (15'' sau 18'' ) si cum sa aleg modelul deoarece vreau un bas foarte puternic cu mult kick ,punch,plesnit,sa-l simt in tot corpul sau cum vreti voi sa-i mai spuneti. pentru un asemenea sunet cam intre ce frecvente ar trbui sa se incadreze difuzorul? si fs la ce frecventa ar trebui sa fie? iata cateva modele la care m-am gandit:la 15'' : RCF L15S800, la 18'' : RCF L18S800 , RCF L18P300ND. astept parerile voastre, multumesc! Link spre comentariu
mihaikorg Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 da chiar nu are nimeni idee??? Adi RCF pls un ajutor! mai ales ca voi folosi rcf si u cunosti modelele Link spre comentariu
baga Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 In general alea de 18 coboara mai bine, dar trebuie boxa mai mare.Pentru kick mai tare, poti face planare, daca te descurci cu o incinta mai mare.Mai asteapta sfaturi, nu te grabi. Link spre comentariu
mihaikorg Postat Aprilie 22, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2010 ok multumesc,mai astept sfaturi! Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Sonorizari in exterior sau interior ? ca diferenta e esentiala , oricum iti recomand o constructie de foarte mare randament horn pliat cu 18P300 gen CERWIN VEGA L36 , vezi ca primul desen este cotat in inch ( 1 inch = 25.4 mm ) si este vedere in sectiune exact prin mijloc , are dimensiunile exterioare oarecum maricele 36x36x24 inch ( fata de cotetele de caine , colivii de porumbei , cosciugele de casa sau gunoaiele bas-reflex dar firesti in domeniul profesional ) , dar reda de la 40Hz incredibil de natural si nu rupe difuzoare ca o incinta tip bas-reflex , si are , cu difuzorul recomandat , intre 50Hz si 100Hz 107dB / 1w /1m cu neliniaritate +/-3 dB , iar latimea incintei este 24 inch , studiaza si vei ramane incantat de performantele muzicale , fiabilitatea difuzorului precum si de randament ! Sper sa intelegi desenul , pentru ca altfel nu te pot ajuta , poate cei binevoitori cu experienta in incinte acustice si evident priceputi la desen tehnic sa te indrume , oricum este o boxa cunoscuta , CERWIN VEGA a produs asemenea boxe de la inceputul anilor 1980 si produc si astazi , ca are motive....... Link spre comentariu
mihaikorg Postat Aprilie 25, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2010 Pai am nevoie si in aer liber dar si in spatii inchise... imi place schema asta dar am o problema..vreau ca incintele sa iasa cat mai usoare si mai mici sa le pot transporta usor. apropo,ce parere ai daca folosesc la construirea incintelor lemn de tei sau plop? stiu ca este foarte usor si un amic si-a facut intregul sistem deboxecu difuzoare rcf pe neodimiu si sunt din lemn de plop ziceel... si se aud ..NO COMMENT! si din cate stiu schemele astea cu horn sunt pentru aer liber, nu? oricum efoarte interesanta schema Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Colegul nostru de forum MIHAIKORG are nevoie de sprijin si indrumare in luarea unei hotarari importante , cu o investitie cu suflet , bani , munca si timp ce nu poate permite un esec , va rog sa ii oferiti , dupa puterile Dvoastra sfaturi din experienta acumulata in constructii de incinte acustice , evident solutii profesionale , nu compromisuri gen bas-reflex , ca sa nu arunce omul banii aiurea pe gunoaie fara randament , ca majoritatea ofertelor de pe la mai toate magazinelor de profil urmand ca toti sa mai invatam unii de la altii.....va multumesc anticipat , este binevenita orice parere decenta ! Link spre comentariu
mihaikorg Postat Aprilie 29, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2010 multumesc pentru incurajare Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Rcf lf18n401 in 150, 160 litrii acordat la 40 - 45 de hz si sa dai minim cu 1 Kw in el. Am facut recent chef de vreo 250 de persoane cu un bas cu n401 amplificat cu 2 Kw, in limita unui clip decent. A fost frumoasa treaba, era si la rodat difuzorul. Era misto cum auzeai din juma in juma de ora cum incepea sa coboare mai jos, mai jos. Link spre comentariu
mihaikorg Postat Aprilie 30, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2010 multumesc ADI tin cont si totusi m-am mai gandit sa incerc si ce a zis colegul hpavictor si sunt dispus sa incerc si o astfel de schema sau ceva in genul ei si sa renunt la a face 2 sub-uri facand unul singur dar care sa merite osteneala si banii.... ma gandeam chiar la un dif. de 21'' ) de la rcf dar ar deveni mult prea mare ) si nu stiu daca voi avea acel minunat kick. Acum vine o intrebare: exista vreun model de la rcf de 18'' pe neodimiu mai bun pentru muzica live decat '' L18S800'' care mai are si 99,5 db :O (dar e pe magnet normal) !!!??? In principiu in momentul de fata vad viitorul ''monstru '' semanand cu un cervin vega dar cu mulllllt kick si o presiune fonica mareee si asteptin continuare parerile voastre . mult respect pentru toti membrii forumului Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 difuzoarele de 21 sau mai mari au o problema care tine chiar de constructia lor , au masa pieselor in miscare prea mare ( greutatea bobinei , membranei .... ) si nu suna bine tranzitoriu , din cauza inertiei....merg cel mult ca subwoofer in sisteme cu mai mult de 4 cai , gen discoteca , muzica electronica de studio procesata la greu , efecte speciale pentru cinematografie etc.....uita de muzica live cu difuzoare mai mari de 18 inch , nu te mai lua dupa diverse cataloage , chiar de firma , ca au interes sa manipuleze potentialii clientii , si ramai cu paguba , caci cam costa ! S800 este un difuzor care se potriveste foarte bine cu proiectul Cerwin Vega pe care l-am propus va avea kick absolut onorabil , si invit pe toti colegii de forum sa comenteze solutia oferita de mine si sa-si sustina fiecare parerea cu argumente tehnice ! Putem invata unii de la altii , asta este rostul forumului ! Link spre comentariu
mihaikorg Postat Aprilie 30, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2010 deci sa inteleg ca pentru aplicatia la care am eu nevoie s 800 e mai bun decat cele pe neodimiu (de ex.rcf lf 18 n 401 ) ? Alta chestiune importanta ar fi urmatoarea : ce lemn sa folosesc sa fie foarte usor? plopul sau teiul credeti ca ar fi bun? Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 N402 merge mai bine ( nota 10+ ) decat S800 ( nota 10 )Foloseste cu incredere orice placaj stratificat de 18mm grosime , daca ai de unde , foloseste esente usoare gen tei sau plop , salcie....... Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 tot respectu hpavictor, dar eu nu i-as recomanda proiectul acela decat daca sunt cel putin doi oameni care se ocupa de scule.Si daca il face din pal tot greu iese si in multe cazuri nu se merita. Un reflex de 150L in 90% din cazuri e suficient.Plus ca pt raspunsul acela ai nevoie de mai multe bucati.Legat de inertia difuzorului, intr-adevar e mare, dar sistemul magnetic e adaptat in consecinta. Pana la 200Hz merge lejer cred ca orice difuzor, iar cand e sa vorbim de subwoofere acestea sunt taiate cu o octava mai jos.Iar cand vorbim de subwoofere adevarate, nu infrabasi care mai jos de 40-50 nu merg, atunci un diametru mare e un avantaj. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 4 bass reflex produc presiune sonora cat un Cerwin Vega , costurile de fabricatie , transport , depozitare , necesarul de amplificatoare , toate sunt in favoarea solutiei propuse de mine , dar consider ca proba de sunet este cea care este hotaratoare , mai ales ca bass reflex cam costa ( 4 difuzoare ! ) Merita facuta o cutie de proba , si apoi o sa aflam concluziile ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum