Vizitator avramdumitru56 Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 cel mai simplu din toate punctele de vedere mi se pare iluminatul cu lampi solare! nu consuma nimic, nu trebuie ingrijite, sunt ieftine si sunt rezistente la orice schimbare de temperaturi si vreme. eu mi-am luat sase d-astea: http://2u2me.ro/2-lampa-solara-inox.html noaptea e un paradis in gradina. e cineva care are o idee mai buna? posting.php?mode=reply&f=68&t=59005# Link spre comentariu
Vizitator munteanu98 Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 O schema cu optocuplorul inseriat cu led-ul lampii si triacul care comanda becul? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 lampile alea sunt bune pentru vara.... iarna nu mai faci nimic cu ele pentru ca e prea scurta ziua si prea putin soare. Link spre comentariu
Vizitator munteanu98 Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Ii incarc acumulatorul daca e nevoie. Nu stau in locatia respectiva si as vrea sa tin un bec aprins doar noaptea. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Mai uite aici o varianta: http://freecircuitdiagrams4u.blogspot.c ... -lamp.html Pana la urma ti s-au dat deja cateva circuite.... Link spre comentariu
Vizitator avramdumitru56 Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 iarna intr-adevar ziua e mai scurta si nici lumina indeajuns de puternica, dar ii poti schimba acumulatorul, sau reincarca, de obicei sunt reincarcabile Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 pai si tu ce sugerezi, ziua sa tina acumulatorul la incarcat si noaptea sa lumineze? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 Lampile cu acumulator de genul celor prezentate mai sus sunt doar de decor,de atmosfera,daca vrei sa vezi ceva pe jos la juma' de metru de ele,ma indoiesc sa o poti face(fara alta sursa de lumina),depinde si la ce grad de iluminare se refera,stiut fiind ca n-o sa citeasca ziarul afara noaptea,dar nici sa nu vada decat ceva puncte luminoase din loc in loc...Iarna,la -20 grade,acumulatorul in afara de faptul ca nu are destula lumina sa se incarce,mai sufera si din cauza frigului,cam 30% din capacitate e pierduta din cauza temperaturii scazute...asa ca cel mai bine e tot un montaj cu fotocelula si comanda pe un bec(sau mai multe) normal,la ce putere se vrea,si ce tip se vrea.Am folosit si eu lampi de acest gen,si in afara de faptul ca nu dau lumina decat de atmosfera,si asta cu indulgenta spus,au un LED alb,cu dispersor...se si duce acumulatorul in mai putin de 6 luni,sunt de calitate proasta,chiar daca in prospect scrie ca sunt NI-CD,pe acumulator de regula nu scrie nimic(probabil stiu ei de ce...)Daca nu vrei sa ai placerea lucrului facut de mana ta,cel mai bine cumperi un montaj, senzor de crepuscul,e pana in 20 lei,si e cel mai comod,si rapid de solutionat problema...poate pt mine as face asa ceva,dar si aici am folosit "poate",dar sa-mi plateasca cineva 20 lei ca sa-i fac un montaj si sa-l mai si incasetez,cum sunt cele de gata,parca nu m-as incumeta Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 Da, piesele sunt ieftinele, iar circuitul ala cu 2 tranzistoare nu mi se pare asa de complex. Daca scopul de aceasta data este un cost mic, exista lampi de veghe de 3W cu senzor de lumina cu tot. Lampile alea de gradina intr-adevar sunt de proasta calitate, chiar si cele de inox mai scumpe sunt la fel. Eu am avut ceva prin gradina dar au cedat... am pastrat panourile si circuitele de la ele. Ma gandeam la un moment dat sa cumpar cateva mai aratoase(de inox) si sa le leg prin fir sa faca lumina mereu, alimentate de la priza. Pana la urma de aceeasi bani am cumparat niste led-uri tzapene, ceva profile din Al si vor iesi niste lampi mai pe placul meu. Dar inca nu am apucat sa le termin .... Uite ce am mai gasit de la colegul nostru de pe forum: http://niqro.3x.ro/night/night_light.htm Foarte multe informatii pe tema respectiva. Link spre comentariu
vfp_marius Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Salut,imi poate da cineva schema celui mai simplu (si ieftin ) circuit de iluminat noaptea.Sa nu fie cu senzor de prezenta, ci doar sa pot alimenta doar noaptea un bec la 220 V / 3WMultumesc anticipatsalut sper ca nu vin prea tarziu , spunene si care e scopul lui si cat va sta activ , e pentru lumina nocturna ,ai copil mic? incearca un incarcator de telefon cu sursa in comutatzie e mai bun consum mic si un spot cu leduri , se gasesc in care4 cu 18 leduri sau 7 la un pretz destul de bun la 12 vcc dar si spoturi cu led la 220vca (asa am procedat eu e destul de bun ) Link spre comentariu
Vizitator munteanu98 Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Eu vroiam sa folosesc pt iluminare casa doar pe timpul noptii folosind fie si un bec cu leduri dar sa fie destul de puternic (nu e suficienta doar o lampa de gradina). Nu locuiesc la adresa si era utila automatizarea pentru a nu ramane becul aprins tot timpul. Link spre comentariu
vfp_marius Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Eu vroiam sa folosesc pt iluminare casa doar pe timpul noptii folosind fie si un bec cu leduri dar sa fie destul de puternic (nu e suficienta doar o lampa de gradina). Nu locuiesc la adresa si era utila automatizarea pentru a nu ramane becul aprins tot timpul.sa inţeleg ca acel bec e mai mult pentru "hoţi" , am vazut la cineva o veioza cu un bec destul de mic 25w max care avea exteriorul rotativ cand aprindea veioza incepea sa se invarta , respectivul a desenat ceva figuri pe ea, iar in miscarea ei parea ca tot trece sau se plimba cineva prin casa ,rotatzia era destul de lenta cam 10 secunde dadea o tura . , totul se rotea din cauza caldurii produsa de bec caldura ridicanduse in sus invartea o mica elicie in mijloc si elicia misca tot ansamblul creand ceva umbre pe perete inclusiv geam asta daca un gresesc in privintza HOţILOR sau ai putea cum am mai zis cu un incarcator de telefon ii tai mufa si legi la fir vreo 10 leduri sau un spot ca asta http://www.romlux.ro/index.php?page=pro ... to=113&l=1 sunt si spoturi de 220 vca , eu zic ca lumina vei avea destula de la un spot , eu am cumparat un spot cu 18 leduri si merge chiar destul de bine . @vfp_marius : Eu lucrez la o clinica particulara si iti pot oferi o reducere la logoped si psiholog. yo9hnf Link spre comentariu
blazeu Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Pentru "lumina noaptea", "releu crepuscular"; pentru lumina "antihoti", o sugestie: pe temporizatoarele de priza electronice exista o functie "random" (cu ani in urma construisem un asemenea dispozitiv ( care aprindea si stingea o veioza, bazat pe un "generator de secventa pseudoaleatoare", care insa avea si un senzor de lumina; dispozitivul, publicat in "Circuite integrate C-MOS, manual de utilizare", simula prezenta numai cateva ore, nu toata noaptea...)Si ieftin si eficient si fara niscai experienta/cunostinte tehnice nu se prea poate...Spor! Link spre comentariu
cristi_ro Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 pentru a aprinde un bec noaptea fara a putea regla prea mult la montaj cat de mica sa fie luminozitatea la aprindere stingere se poate face destul de simpluun bec de frigider 15-25Wun tranzistor pe post de intrerupator pt bec tr va suporta o intensitate de 115mA atat este nevoie pt un bec de 25Wun semireglabilo fotorezistentasemireglabilul si fotorezistenta se leaga in serie si merg la baza lui T.ceva de genul cristian.150m.com/pagini_secundare/poze/senzorlumina.jpgeste ceva foarte simplu semireglabilul se calculeaza in functie de caderea de tensiune pe fotorezistenta. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Uiti de faptul ca tranzistorul ala, desi trebuie sa suporte un curent asa de mic, el nu functioneaza in regim blocare / saturare ci liniar, deci puterea disipata pe el e mare, comparabila cu a becului. In plus, avand in vedere ca pe BE ai cam 0.6V iar faza e la o tensiune de maxim 311V fata de nul(media pe la un 110V) pe fotorezistenta/rezistenta aia disipi mult. Nu mi se pare deloc o solutie viabila.LE: mai trebuie bineintele si o dioda care sa permita trecerea doar a aleternantei pozitive. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum