Vizitator Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Salutare, Detin un radio AIDA (1965) pe care vreau sa-l repar, defectul principal cred ca este legat de lampa EBF89 albita (intruziune aer) si de negasit pe aici prin zona; Ma poate ajuta cineva cu informatii legate de utilizarea altor lampi echivalente direct (rusesti etc) sau cu modificarea pinilor pe cablaj http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_ebf89.html thanks! Link spre comentariu
jack Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Nu cred ca e cazul sa cautati echivalent , aproape toate radiourile cu tuburi facute de Electronica folosesc acest tub , unele au EBF80 . Deci e foarte usor de gasit . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Sigur undeva la cineva s-ar gasi fara indoiala, poate totusi are un echivalent rusesc, am un prieten care are o gramada de tuburi rusesti 6F..., 6I.. , 6P..., poate gasesc la el chiar daca nu bate pin cu pin, cu o modificare ceva Link spre comentariu
Trabant Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 6DC8. Dar de ce cauti un echivalent, cand lampa asta s-a utilizat in marea majoritate a radiourilor , atat romanesti cat si straine ? EBF89 nu are niciun echivalent rusesc sau cehoslovac ( 6B sau 6BF). Deci cred ca mai repede gasesti lampa originala decat vreun echivalent. Intreaba pe forum, imposibil sa nu existe una , chiar noua la cutie si nefolosita ( NOS). Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Totusi lucrez toata saptamana ceva gen "Workaholic" si ajung foarte rar prin Bucuresti, prin Ploiesti cred ca n-am fost de 5 anipentru mine era mult mai simplu sa ma descurc cu prietenul meu de un tub adaptat (inteleg ca nu are un echivalent direct rusesc asa cum este 6I1 cu ECH81 )Cred ca se poate adapta , cand eram copil tin minte ca se faceau multe adaptari , dar nu stiu pt EBF89; Am postat schema cu conexiunile poate totusi cineva a facut o adaptare pe EBF89/EBF80 cu un alt tub. Link spre comentariu
nicolaus Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 EF 89+una bucata dioda cu germaniu:EFD 107. Modificare la soclu...Este , totusi, o varianta.EBF 80 are alta panta, atentie. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Totusi lucrez toata saptamana ceva gen "Workaholic" si ajung foarte rar prin Bucuresti, prin Ploiesti cred ca n-am fost de 5 anipentru mine era mult mai simplu sa ma descurc cu prietenul meu de un tub adaptat (inteleg ca nu are un echivalent direct rusesc asa cum este 6I1 cu ECH81 )Cred ca se poate adapta , cand eram copil tin minte ca se faceau multe adaptari , dar nu stiu pt EBF89; Am postat schema cu conexiunile poate totusi cineva a facut o adaptare pe EBF89/EBF80 cu un alt tub.EBF80 si EBF89 se pot schimba intre ele,sunt compatibile la pini si functionareEBF89 este mai "desteapta" ,a fost folosita in special in aparatele cu MFva trimit eu un EBF80 SAU EBF89va anunt cind puteti ridica lampao veti ridica din COMPLEXUL COMERCIAL FORTUNA - MAGAZIN JUNIOR (acolo se vind articole pentru copii)complexul este in centrul orasului Pitesti,acolo unde nu se circula cu masina si sunt multe lalelesper sa rezolvati problemalampa este GRATIS! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Va multumesc pentru ajutor; Din pura curiozitate voi incerca adaptarea cu pentoda EF 80 (EF89 nu am) si doua diode EFD sa vad daca AIDA va zice ceva; Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Este ok! putin acrosaj pe US datorita firelor cam lungipostez schema de conectare EF80 + Dioda EFD 107 in loc de EBF89[attachment=2]poza EF80 conexiuni.JPG[/attachment][attachment=0]poza EF80 conexiuni 2.JPG Link spre comentariu
Trabant Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 EF80 nu cumva e cu panta fixa ? Nu prea imi place ideea de a inlocui o pentoda cu panta variabila cu una cu panta fixa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Da a fost un test provizoriu Vroiam sa stiu daca AIDA functioneaza, pana la urma sigur ii voi pune un EBF 89Cred ca merge si ECH81 cu partea de heptoda, poate voi incerca maine Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Ca marche! deci cu ECH81/6I1 e beton! schema de conectare:[attachment=0]ECH81 conexiuni.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Waiting EBF 89 voi incerca sa adaptez in continuare si un EF 183 care am inteles ca este tot o pentoda RF cu panta variabila http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_ef183.html Sa vedem ce o sa iasa cu aceasta resoclare Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 viobio: "va trimit eu un EBF80 SAU EBF89 va anunt cind puteti ridica lampa o veti ridica din COMPLEXUL COMERCIAL FORTUNA - MAGAZIN JUNIOR (acolo se vind articole pentru copii) complexul este in centrul orasului Pitesti,acolo unde nu se circula cu masina si sunt multe lalele sper sa rezolvati problema lampa este GRATIS!" Si pt cei care n-au vizitat Pitestiul va postez cateva poze din centrul orasului mai ales ca au inflorit lalelele, pozele au fost facute pe 25.04. Sper sa va faca placere. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 In final am procurat lampa EBF89 (NOS) necesara pt Aida;Cel mai bine functioneaza cu lampa originala dar nici cu ECH81 nu este mai prejos Oricum m-am distrat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum