Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit

Cilibiu

Postări Recomandate

Am facut dar acelasi efect, chiar am pus componentele de valorile respective!Semi reglabilul lam pus de 5K si tot asa!Problema era ca la 200 grade mie imi arata 160 grade, deci mai putin, la 25 grade o sa imi arate 0, si asta cu rezistenta de 2,2k!Pai cand am pus semireglabilul nam nici o sansa!Sau dau gainul la maxim si dupaia fac reglajele? :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

23

• Ciprian Alexandrescu

12

• Dr.L

7

• rares_mihai

7

Pai intai incepi cu reglajul la zero(25 grade.....sa scoata 25mV,sau ce voltaj vrei tu),din primul potentiometru (eventual de valoare mai mare). Gainul il lasi pe la jumate eventual...Si reglajul cred ca trebuie repetat de mai multe ori,ca se si influenteaza unul pe altulSi eu nu am verificat valorile,doar ti-am explicat prinicpiul de functionare!Intai masoara tensiunea dupa primul operational la diferite temperaturi (cea minima si cea maxima neaparat! eventual si cateva puncte intermediare) si apoi calculeaza componentele operationalului pt voltmetru...Nu cred ca ai nevoie de C6,poate nici de C5Si pe intrare cred ca mai bine pui un potentiometru ca divizor de tensiune (un capat la masa,unul la semna si cursorul la intrarea operationalului)Atentie ca totusi nu am mare experienta cu operationalele,nici n-am terminat statia mea(care e alta schema,cu alt tip de letcon)

Link spre comentariu

Si eu mam gandit ca sa folosesc semireglabilul ca un divizor, dar problema sta in felul urmator,atuci can am lasat rezistenta de 1k si am ajuns la 100 grade, cu gainul dat la maxim, nu mai scotea nimic.Tot nu am inteles de ce!Daca in loc de rezistenta de 1k de pe "-" intrari pun un semireglabil , nu reusesc sa ii multiplic semnalul?Eu ce am masurat a fost de 0,5V la 350 grade!Acum ma apuc de masuratori mai calumea sa vadce si cum!

Link spre comentariu

Pai masora ca asa se face.La castigul dorit din primul operational dupa senzor masori iesirea din acesta(la 25 grade,100 grade,200 grade ,300 de grade si 400 de grade de exemplu) iar apoi calculezi castigul operationalului adaptor cu display-ul astfel incat sa afiseze corect.Sa ai grija caci spre sfarsitul scalei s-ar putea ca variatia sa numai fie asa liniara,desi eu nu am facut afisaj am facut masuratori si am observat acest fenomen dar asta a fost la letconul meu. Spor mult :reytre

Link spre comentariu

Lam rezolvat!Schema mai jos.Am reglat la 24 grade din semi reglabilul de offset, iar la 500 grade din gain!Merge perfect, la orice temperatura, lam testat la 173 grade, indica perfect, asa si la 300 350 430 470 200 100!Indica perfect! :101 Daca vreti fac un video! :da Multumesc de ajutorul acordat! :bananaparty:

Link spre comentariu

Da ai gasit unde sa-l pui :ras: . Dupa 5 clickuri am avut doar 5 ferestre diferite cu reclame deschise...Mai bine-l puneai tot pe youtube,in 2 parti

Link spre comentariu

mi au venit componentele si am promis ca revin cu un cablaj mai bun si iata l... eu vreau sa construiesc o statie de lipit dupa schema lui wolf cum vi se pare?imi cer scuze pentru cifre ... sunt scrise cu touchpadul de la laptop inca ceva am un traf 2x12 de 3A pot sa alimentez de la 12vca fiind cam 15vcc 7812 si de la 24vac letconul?MULTUMESC ANTICIPAT

Link spre comentariu

pot sa alimentez de la 12vca fiind cam 15vcc 7812

De ce nu alimentati ca in schema, unde 7812, tot din 24Vac redresat se alimenteaza, consumul pe montaj este cca 50mA.
Link spre comentariu

mi au venit componentele si am promis ca revin cu un cablaj mai bun si iata l... eu vreau sa construiesc o statie de lipit dupa schema lui wolf cum vi se pare?imi cer scuze pentru cifre ... sunt scrise cu touchpadul de la laptop inca ceva am un traf 2x12 de 3A pot sa alimentez de la 12vca fiind cam 15vcc 7812 si de la 24vac letconul?MULTUMESC ANTICIPAT

Ce tea facut sa alegi schema asta?
Link spre comentariu

nu sh aveti dreptate mai bine l alimentez la 24vacsi am ales schema pentru ca am auzit ca este foarte buna... au mai incercato si altii de ce este vreo problema cu ea? eu am disponibile: lm358, bt136, moc3041 si bc547(in loc de 548

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări