Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit

Cilibiu

Postări Recomandate

cum se procedeaza daca letconul nu are termocupla.

Il alimentati direct din transformator, dar ati scris ca are 48W si tot asa este si cel cu termocupla.http://buy.mikado.ro/product_info.php?cPath=42_179&products_id=863 ca acesta si am tras concluzia ca are acest senzor.P.S.Schema nu-mi apartine, este descarcata, tot de pe un forum.Am gresit, nu Dvs. aveti acel letcon.

sursa sa alimentez un letcon si nu prea iese... daca stiti vreo schema de sursa de letcon

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

23

• Ciprian Alexandrescu

12

• Dr.L

7

• rares_mihai

7

inca ceva bc548 din schema cu ce poate fi inlocuit

cu oricare BC NPN, care suporta minim 10mA,uzual BC-ul suporta 150mA.

sper sa mearga schema lui wolf

Merge, are 48W/24V si termocupla in el.
Link spre comentariu

Vezi ca ai mai multe greseli in proiectare. Trebuie revizuit.1. O greseala in schema - la triac se inverseaza pin 1 si pin 2 intre ei.2. R2 lipseste pe cablajul tau3. Langa condensatorul de filtraj C1 e bine de pus un ceramic 100nF in paralel.4. Toti ceramici i-ai desenat ca si electrolitici, C4, C5, C6, o sa ai probleme la plantare ca sunt alte distante intre pini.5. Nu ai pus ceramic de 100nF pe iesirea lui U1, iar electroliticul cred ca se poate elimina.6. Pin 4 la IC1 vine la masa7. Intre pin 1 si 2 la IC1 vine un semireglabil nu o rez fixa. 8. Potentiometrul de 10K si led-ul vin pe panoul de comanda. In functie de ce cutie folosesti, poti face cablajul in asa fel incat potentiometrul si led-ul sa le pui direct pe cablaj si sa-ti iasa in panoul frontal. Triacul trebuie pus la marginea cablajului ca sa ii poti monta un radiator eventual. S-ar putea sa nu fie nevoie, dar mai bine bine il plasezi direct la margine. Incearca sa apropii mai mult mufa de intrare 24V de triac ca se se reduca lungimea traseelor de curent mare. In funtie de cutia folosita si dimensiunile cablajului in cutie, intai plasezi componentele ce trebuie sa stea la margine, pe locurile lor si dupa aceea le gasesti si la celelalte locul optim. De regula nu faci cablajul inainte de a avea piesele, ca sa ai gabaritul lor exact la proiectare.Toate traseele de curent mare trebuie sa fie cat mai scurte fara bucle. Revizuieste-l de mai multe ori inainte de a spune ca e gata, intotdeauna mai gasesti sa optimizezi cate ceva. Numara componentele de pe cablaj pe categorii si compara cu schema, ca sa fi sigur ca le-ai pus pe toate.Cam asta e ce am vazut eu. Dupa ce-l refaci, discutam din nou. Succes

Link spre comentariu

Milioane de multumiri pentru ajutor ai dreptate... am sa astept sa vina piesele dupa care ma apuc sa l proiectez din nou.. de obicei eu cand aveam componentele faceam cablajul, il printam si puneam componentele prin coala sa vad cum stau cu spatiul. Revin dupa ce imi vin componentele si dupa ce fac alt cablaj

Link spre comentariu

Inca nu am facut aplicatia de citire a temperaturei, dar am facut sa imi indice la cat este setat. ADik daca pe ecran arata 350, atunci este setat la 350 grade. Acum vreau sa "developez" si schema de citire in timp real al temperaturei si sa am un buton ca la statiile originale, adik "read" "set" temperature!ma gandeam ca de la iesirea primului OP am 0,5V la iesire si mie imi trebuie 3V pt afisaj, adik sa indice temperatura setata si citita in acelasi timp, si mam gandit ca tot mai am 2 op-uri nefolosite, sa fac fac din al 3 op un amplificator 6x, adik dupa iesirea primului op sa cuplez intrarea + de la al 3 op printro rezistenta si sa copiez restul schemei primului OP!Ca dupa cum ai zis si tu primul OP are 10x, deci din semireglabil o sal setez pentru 6x adik 3V cu 0,5V intrare, cred ca merge, eu asa zic. Tu ce zici?Hai ca trag si o schema ca sa intelegi ce spun!L.E. Am uitat sa zic ca afisajul este un voltmetru de panou-modificat!La 5V imi indica 500! Am pus un potentiometru dublu de 50K, o parte o folosesc pentru montaj iar celalalt pentru voltmetru, la capete de scara am pus +5V si la celalalt 10K inseriat si dupaia GND!Iar voltmetru vine pus la cursorul potentiometrului!Ventilatorul sursei lam pus pe 5V ca sa numi zbarnaie in creer, am folosito cateva ore si nu sa incalzit deloc sursa!Aer rece dadea, chiar si asa incet cum se invartea nu mi se incalzea sursa deloc!Cred ca ma apuc sa fac si schema care am postato sa vad ce iese!Mersi de ajutor si aprecieri! :da

Link spre comentariu

Am facut si citirea in timp real, doar ca a aparut o problema, lam calibrat la 300 grade, la aceasta temperatura imi indica exact ce imi indica termometrul de pe varful ciocanului, deci calibrat este bine la "setat" de la 100-500 totul indica bine sis e opreste bine, dar la afisarea in timp real doar la 300 grade (unde lam calibrat), in rest nu imi idica bine, la 400 grade imi indica 440 grade, iar la 200 grade imi arata 160 grade!Mare problema nar fi ca doar stiu, dar nu stiu de ce nu are precizia care trebuie, in loc de rezistentele de 1K am pus de 2,2K iar condesatorul de pe "-" nu lam pus, iar in loc de condesatorul de 100n de pe + am pus de 220n!Oare astea sa fie problema? :jytuiyu

Link spre comentariu

L-ai reglat gresitMai exact tensiunea din operationale e diferita.Ca sa-l reglezi corect,cu letconul rece (deconectezi rezistenta) il setezi din potentiometrul de offset(de pe intrarea operationalului) sa-ti apara temperatura din camera (cam 25 grade). Apoi incalzesti letconul la temperatura maxima (400-450 grade) si reglezi din potentiometrul de gain (din reactie) sa-ti indice corect. Si gataAsta daca si termocuplu variaza liniar cu temperaturaFix problema asta o am si eu,ca vreau sa pun voltmetru la o schema care n-a fost proiectata initial asaDar discutia asta nu e mai bine sa fie mutata in ditamai topicul cu statiile de lipit? :nas:

Link spre comentariu

Da poti sal muti! Chiar ar prinde bine!Acum nu am inteles cu acele potentiometre!Am tras o schema!Intrarea am mutato direct din senzor! e bine? sau trebuie lasata conectat la iesirea primului op?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări