Cilibiu Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Unde ar fi mai bine sa pun mos-fetul? in locul triacului? sau sa scot al doilea BC si sa pun mos-fetul comandat de primul BC? :nas:In loc de BC pot folosi BC337?Am pot de 50K, si placa de reglaj vreau sa fie de la 100 grade la 500 grade, ma incadrez cu pot de 50K? iar in loc de rezistentele de 33k si 4,7K pun niste semireglabili ca sa il pot calibra mai usor! Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 O varianta cu N-fet .. pui pe partea de -12 volti ,faci un divizor rezistiv eventual ajutat si de un zener ca atunci cand ai incazire sa ai - 2 volti fata de masa si cand nu ai -12 volti..acest potential va comanda poarta.Pentru n-fet la 12 volti ar trebui sa ai un potential de comanda de 22 volti,eventual poti folosi p-fet cu potential de 2 respectiv 12 volti..sunt multe solutii.Recomand si un condensator in circuitul de reactie al sursei ca aceasta sa raspunda lent la schimbarile de sarcina si sa nu cante la fiecare conectare a rezistentei.. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 28, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Poti te rog sa tragi o schema ?Deoarece nu prea am inteles cum! Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Uite aici o schema bazata pe cea data de tine cu mici inbunatatiri..daca aceea este cu probleme insa nu iti va merge..nu am timp sa o testez, sper sa nu fi facut multe greseli.. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 29, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Mersi mult frate , Tu ai pus acel semireglabil intre opA si opB deoarece nu aveai rez de 56k?Sau lai pus pentru un mic reglaj? Mersi mult si multa bafta! Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Aprilie 29, 2010 Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Cu placere.. Rezistenta variabila este pentru reglaj si se afla in bucla de reactie a amplificatorului A.. mi se pare exagerat sa te arunci la un castig asa mare ca in schema initiala..de exemplu eu am folosit la mine 5x...s-ar putea sa fie nevoie sa inlocuiesti rezistenta R6 cu 2 kilo pentru a avea o plaja de reglaj mai buna..valorile sunt orientative peste tot si oricum o mai bibilesti si tu :daAstept si alte intrebari daca vei avea dificultati..mult spor la executie. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 1, 2010 Autor Partajează Postat Mai 1, 2010 Ceva nui bine, in postul original de unde am luat schema, op-urile sunt alimentat la 5V, in schema pusa de tine este la 12V!Deci cum ramane? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 1, 2010 Autor Partajează Postat Mai 1, 2010 Am mai observat ceva, la al doilea op vad ca intrarea e pe -, nu mai e pe + ca la schema originala!E bine asa?Acum fac diferenta dintre schema originala si cea facuta de tine ca sa imi dau seama ce ai modificat! Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Special am inversat intrarile operationalului si alimentarea trebuie sa fie la 12 volti,oricum doar cu schema pe masa vei putea face eventualele corectii.. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 2, 2010 Autor Partajează Postat Mai 2, 2010 Bine , ma gandeam eu , dar nu eram sigur!Mersi mult! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 4, 2010 Autor Partajează Postat Mai 4, 2010 Dupa cum am promis am revenit cu poze, mai trebuie o vopsea neagra lucios si e gata!Poze mai jos.Multumesc tuturor de ajutrul acordat, R6 lam pus 2k iar pot de 50K lam lasat la max!In loc d erez de 33k de la pot am pus un pot de 500k ca sa pot regla temperatura maxima.Temperatura 100-500 grade!Acuratete 1 grad! (cand se opreste ledul) iar termic este +/-5 grade!Foarte multumit, nu am modificat nimic, doar reglajele la potetiometri de max si min! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 atunci il alimentezi direct si atat, nu o sa ai stabilizare de temperatura. Link spre comentariu
radusa Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Cred ca nu o sa ai nici reglaj de temperatura, si atunci ce folos toata schema. Il pui direct la 24v si gata.Cata vreme IC1B nu primeste nimic de la IC1A el va comanda permanent BC-ul, deci tensiune permanenta pe letcon, iar reglajul de temperatura cu Pot 10k va fi nul. Cel putin asa intaleg eu functionarea, poate ma insel.Si oricum trebuie mentionat ca trebuie alimentat cu 24V neaparat, deci trafo existent (14V, 29V) nu poate fi folosit. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Cel mai simplu este sa puna o rezistenta in serie cu letconul incat sa aiba 24V. Daca letconul e de 48W, deci 12ohm, atunci un 3.3ohm la vreo 20W e potrivit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum