Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

[Ajutor]Construirea unei incinte ptr subwoofer

Vizitator troystefan

Postări Recomandate

Vizitator troystefan

Vreau sa fac o incinta pentru un difuzor de subwoofer care e second. Problema este ca eu nu am parametrii si toate calculele ptr incinta si mie ca daca o fac dupa vedere o sa iaasa urat sunetul.... M-am uitat pe net.. tub rotund de aerisire nam dar in schimb pot sa ii fac in fata niste dealea dreptunghiularei ntro parte si in alta sa se aeriseasca ... dar si asta trebuie calculat... si eu habar nam... lemn icnet incet gasesc de la un prieten... am o bucata mai mare din care pot face vreo 2 parti... dar mai trebuie... uitati aici poza cu difuzorul... pe el cica scrie ca are 800 w .. bine nu duce atat dar o duce ea ceva... e de 30 cm....

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Incinta as vrea sa o fac cubica ori paralelipipedica

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• baga

2

• ionescu liviu

2

• mariobe

2

• tranzistor

1

Top autori în acest subiect

Vezi daca producatorul difului recomanda dimensiuni.Daca nu,cauta pe forum despre masurarea parametrilor t/s, sau cauta-i pe net masurati, dupa modelul dif.Astia determina dimensiunile cutiei si a tubului, si daca trebuie tub

Link spre comentariu
Vizitator troystefan

pai di nmoment ce l-am laut sehond nu scrie nimic pe el numai the real thing si model qm-1222 si iti dai seama ca am cautat pe net dar nu am gasit nimic in legatura cu acest difuzor deasta sun derutat deoarece eu pot face incinta faina si buna dupa vedere dar mai putin muzical(nush cum sa o sa se auda) poate stiti voi ceva despre acest difozor ... eu nam gasit nik pe youtube

Link spre comentariu

hmmmmmmm si cand ma gandesc ca mi s-a atras atentia pt o cratima in plus ....................

E nou venit... De ce nu ii atragi tu atentia?troystefan incearca sa scrii mai corect ca faci multe greseli.Acelea-s tuburi bass reflex, sau tuburi de rezonanta nu tuburi pt aerisit... Cu el/ele se regleaza incinta la o anumita frecventa in functie de parametrii difuzorului. Dar sunt si difuzoare care nu pot fi folosite in incinte bassreflex, depinde de parametrii, dar nu ii ai si nici nu cred ca gasesti asa ceva la tipul asta de difuzor. Data viitoare sa nu mai cumperi difuzoare "no name", chinezarii din astea fara nici un dumnezeu, si Dibeisi intra la aceeasi categorie de exemplu.Cel mai sigur ar fi sa faci o incinta inchisa, sau bass reflex si acordata la o frecventa la care se presupune ca ar putea lucra difuzorul, de exemplu 35 Hz. Doar in functie de diametrul difuzorului ii poti face o incinta "ochiometric".
Link spre comentariu
Vizitator troystefan

O sa incerc sa scriu cat mai corect avand in vedere ca sunt nou pe forum... Acum nu stiu cum o sa iasa... nu ii chiar un difuzor chinezarie pentru ca scoate un bass puternic si clar cand il pun fara incinta... problema este in felul urmator... eu as vrea sa ii fac incinta eu singur si nu am tub de bass reflex... as vrea sa pun ceva de genul asta:

Posted Image

sau

Posted Image

Acum nu stiu cum o sa iasa .. sa fac rost de restul lemnului si sa vad cum iese... sper sa iasa bine si sa imi explicati daca este bine sa fac asa si daca as alege sa o fac cubica sa pun gaura dreptunghiulara in dreapta sau deasupra... nu in fata... daca nu o fac paralelipipedica si fix asa ca in poza... Avand ca este un difuzor mare parerea mea e ca ar fi bine sa pun aerisire deaia.... ( e mai mare decat il vedeti voi in poza)

Link spre comentariu

hmmmmmmm si cand ma gandesc ca mi s-a atras atentia pt o cratima in plus ....................

E nou venit... De ce nu ii atragi tu atentia?
scuze ,deci:imi pare bine de cunostinta noule coleg,eu am 28 de ani,tu?
Link spre comentariu

Nu are nici o treaba dimensiunea cu tubul bass reflex, care se numeste tub bass reflex nu aerisitoare...Nu are nici o treaba faptul ca se aude "bine", tot chinezesc ramane.Mai bine nu ii faci nici un tub bassreflex decat sa il faci la nimereala!!!Ala se calculeaza nu se pune acolo ca sa se aeriseaasca difuzorul :bataie .

Link spre comentariu
Vizitator troystefan

Pai si daca nu se calculeaza cum iese? Nu se aude bine? dar macar spuneti-mi ajutatim-ma ca sa fac incinta aprox calculata dupa specifiicatiile altui difuzor asemanator... imi spuneti ce si cum sa masor la difuzor... Daca tot faco treaba sa o fac buna nu... sa se auda ca si fara incinta ... si eu ii ziceam aerositoare acolo la tubul bass reflez(in fine nu asta conteaza) dar totusi ar fi ceva sami calculati aproximativ... o incinta ca orice parere conteaza... mai ales cand o sa trebuiasca sa o fac....

Link spre comentariu

fatra parametrii ts,munca e in zadar. ai sanse doar sa te apropii de performantele maxime al difului,dar sa il faci sa se auda cum vrei tu slabe sanse. ideea ar fii sa incerci mai multe tipuri de incinte pana ajungi la cea optima,dar asta presupune timp,bani,munca,bataie de cap.cel mai bine ar fii sa cauti pe forum(sau google) masurarea parametrilor ts si sa incerci sa ii determini singur.termeni au importanta,una este o fanta/port/tub bas-reflex si alta e o aerisitoare(suna amuzant cuvantu asta "aerisitoare" ). difuzoare asemanatoare nu exista! fiecare difuzor e diferit unul fata de altul,daca ar fii sa despicam firu in 4,atunci am vedea ca pana si difuzoarele de acelasi tip(model) mai au diferente la parametrii,dar apoi niste difuzoare total diferite.

Link spre comentariu

Pai aerul din spate nu trebuie neaparat sa iasa. E adevarat ca ai randamentul mai mare la bas-reflex, dar nu merge facut la plezneala altfel n'o sa ai randament mai deloc. Diful ala ce diametru are? Ori te apuci sa masori parametrii ori ii faci o incinta inchisa si gata. Daca e de 12" incearca o incinta de 45 litri (atentie volum interior, tine cont si de grosimea panourilor etc).Asa ca idee, cu o incinta bas-reflex facuta cum trebuie dupa parametri, cu un difuzor din ala mic de TV se auzea basul si in camera vecina. Mi'a placut atat de mult difuzorul ala ca am tot dat in el vreo 2 saptamani pana l'am facut varza. :rade:

Link spre comentariu
Vizitator troystefan

pai diametrul difuzorului este de 30 cm si nu stiu unde sa caut masurarea parametrilor daca ati fi draguti sa imi spuneti nu sa imi indicati sa caut ca eu nu stiu... sunt nou in domeniu si deaia nu stiu ca daca as stii ar fi numai bine... vreau sa iasa si ceva calumea ... nu sa tin incinta aia ca si cum nu ar fii.... incintele inchise nu imi plac sunt obisnuit cu bass-reflex.. totusi chiar nu stiu ce sa fac

Link spre comentariu
Vizitator troystefan

am citit mai sus ... dar nu am instrumente sa calculez parametrii t/s si este foarte greu.. eu nu ma pricep la asa ceva... nu se poate calcula printr-un program parametrii t/s?

Link spre comentariu
Vizitator troystefan

am vorbit cu cel de la care am difu este un boshmann de13'' dar a zis ca numai are parametri deaorece cand l-a laut a rupt cutiile ... si nu ii mai are...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări