danzup Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Poi atunci inseamna ca e buna solutia mea initiala cu doua potentiometre, unul la intrarea mare inainte si de pre, si unul intre pre si LM-uri. Si totusi am problema care am descris-o initial. Chiar nu se poate face nimic sa se pupe pre-ul cu LM-urile?Ba da : repetor pe katod cu lampa e perfect ! Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 La mine a oscilat şi cu repetor catodic, dar numai dacă-l băgam în cutie. Nu merită chinuiala, dinamica LM-urilor e destul de mică - în jur de 60dB, cred - iar lămpile nu au efect prea mare, poate doar vizual. Dacă sursa dă suficientă tensiune pentru a ataca LM-urile mai bine pui doar un buffer. Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 La mine a oscilat şi cu repetor catodic, dar numai dacă-l băgam în cutie. Nu merită chinuiala, dinamica LM-urilor e destul de mică - în jur de 60dB, cred - iar lămpile nu au efect prea mare, poate doar vizual. Dacă sursa dă suficientă tensiune pentru a ataca LM-urile mai bine pui doar un buffer.Nu exista asa ceva !Ai gresit undeva : am peste 25 de repetoare cu lampi facute cu diferite tipuri si nici macar unul nu mi-a oscilat !Dar nu ma pronunt pentru ca nu stiu cum l-ai facut !P e de alta parte fiecare cu treaba lui ... departe de mine sa impun ceva ! Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Ai înţeles greşit, SRPP-ul oscila. Bufferul n-avea nici pe dracu'. Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Ai înţeles greşit, SRPP-ul oscila. Bufferul n-avea nici pe dracu'.A ok , nu am construit decat vreo 4 srpp si toate merg perfect fara oscilatii , 3 bucati facute pentru diferiti clienti si 1 pentru mine .( Numai cu lampile 6n2p si 6n8p ) Link spre comentariu
danb1974 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Daca-ti oscileaza lm-urile pune pe fiecare cite un 220pf intre in+ si in- Link spre comentariu
DarthVader Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Ok, m-am gandit si la altceva. Daca nu-mi iese, il las fara pre, il las doar in format Gainclone adica numai cu lm-urile ca nu-s rele, iar ca sa am sunet de lampi ma gandeam sa fac un amp pe lampi complet. Acuma ce intrebare am eu: cam ce putere scot dintr-un EL84 SE alimentand anodul cu 2 trafuri identice puse back to back de la priza (deci vreo 320V anodica)? Si cam cat ar costa daca stiti un traf de iesire pt un montaj ca asta? (o sa fac doua pt stereo). Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Nu merge, citeşte cu atenţie ce scrie tataie Philips în datele la EL84 şi găseşti toate răspunsurile. Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Ce nu merge? E prea mare anodica la 320V?Trebue sa aiba grije la tensiunea pe grila2 ? Link spre comentariu
DarthVader Postat Aprilie 24, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2010 Ok, problem solved. Am inlaturat toate buclele de masa, am facut sursa cu o singura punte ca sa dea tensiuni simetrice. Nu mai tziuie deloc indiferent cum ma joc cu potentiometrele, brrumul mai exista un pic da nu-l aud numai daca dau ambele potentiometre la maxim, volum la care intra demult in clipping boxele:)). Clicaitul acela de la bass de care ziceam la inceput e din cauza ca are integratul de pe canalul ala o problema.(Mi-o facut unu un scurt intre iesire si alimentarea negativa mai demult si s-o dus un canal instant, si am presupus ca celalalt scapase nevatamat. Azi jucandu-ma cu fire am facut din greseala acelasi lucru:)) si s-a accentuat clicaitul deci asta e, trebe sa pun alt integrat). Atata vreme cat nu dau volumul tare nu clicaie deci pana luni rezist, in rest suna bine. Aa inca ceva, am redus gain-ul la LM-uri la 20db si e ok. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum