blazeu Postat Aprilie 19, 2010 Partajează Postat Aprilie 19, 2010 Nu am gasit (cat ma pricep eu) nici un subiect pe aceasta tema. Problema: pe placa alimentatorului liniar a unui video (achizitionata separat), exista 2 componente, marcate cu Q, ca si alte tranzistoare, in capsule de 3 terminale, din plastic gen TO92 dar ceva mai mici; pe fata, exista un marcaj (un dreptunghi cu o liniuta de demarcare a unui electrod, probabil, de comanda; la alte tranzistoare e baza). pe capsula e inscriptionat pe 2 randuri: "k 1c" pe primul rand si "2203" (probabil saptamana si anul fabricatiei) pe al doilea rand. La testarea cu ohmmetrul, nu exista conductie in nici un sens. Ambele componente se comporta la fel. Alimentatorul pare a fi fie dezmembrat in stare de functionare, fie a fi fost subansamblu de reparatie, nefolosit si vandut (la pret atragator).Nu sunt (probabil) tranzistoare bipolare; nu am folosit j-fet nici mos-fet, dar cunostintele mele teoretice imi spun ca exista cel putin o jonctiune (masurabila) la oricare din aceste variante. Astept pareri legate despre aceste (tranzistoare?) Am incercat sa completez cu (2s)k1c (logic nu pare a fi indicativ valid), si raspunsul e "not found"Multumiri anticipate! Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 19, 2010 Partajează Postat Aprilie 19, 2010 arata ca asta din poza? http://it.tinypic.com/r/1z6qpi1/5 daca doriti va pot trimite eu cateva bucati, si eu am gasit tot intr-un video asa ceva, daca nu ma insel aveam si cu indicativul care l-ati dat dumneavoastra Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Multumesc Domnule Lorik; (arata ca cel mic din foto, adica nu ca BD-ul) problema era CE este, nu de inlocuit. Astept in continuare aceasta informatie.Si tot la capitolul informatie: ce e (probabil integrat de putere), marcaj: "STVA472A", in capsula TO220 cu 7 pini, fabricat de o firma cu marca "ST"Incaodata, multumiri anticipate pentru deranj.Toate cele bune!PS Am recitit postul meu anterior: printr-o exprimare defectuoasa, nu am precizat ca acel marcaj cu dreptunghi (baza, bla, bla) e pe cablajul imprimat. Aceleasi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Incercati sa le masurati pe o scala mai mare.Eu stiu ca sunt bipolare si au incorporate rezistente interne intre B-E si in serie cu B, de cativa kohmi.PS.am uitat atasamentul! Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Buna sugestie IGBT! pe scala de 200k, intre terminalele externe (asteptat baza-emiter), apare indicatia 36,7kohm, indiferent de polaritate. Nu apare nici o informatie legata de polaritate (incerc sa-mi dau seama din montaj, in ipoteza ca terminalul colectorului e la mijloc). Sau ar mai fi o posibilitate, sa-l alimentaz din sursa, de la o tensiune mai marisoara, cu rezistor de protectie inseriat, si sa incerc sa masor curent (pe baza-colector, ca rezistorul paralel cu baza-emiter face diferenta de curent neglijabila pe aceasta jonctiune). Astept vesti despre STVMultumesc! Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 BD-ul era pus pt a compara gabaritul, este un tranzistor cunoscut si nu cred ca mai era nevoie sa fac poza pt elnici eu nu stiu ce sunt, m-am oferit sa va ajut in ideea ca aceea ar putea fi defecti si cu acestialalti sa reparati aparatul Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 tranzistorul respectiv este bipolar digital...! asa se numesc cele din respectiva categorie , stimate domn...!la dvs , in particular...este un siliciu pnp la care i s-au adaugat pentru pre-polarizare doua rezistente de 22k ... Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 29, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2010 Multumesc, Misura! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum