adi_0106 Postat August 9, 2005 Partajează Postat August 9, 2005 copiind :twisted: Link spre comentariu
Vizitator Johny Bravo Postat August 9, 2005 Partajează Postat August 9, 2005 Bad news: am sunat la toate firmele de electronica sugerate mai sus si ori nu au, ori nu tin, ori au doar infra :(Alte idei imi puteti da?Va rog... Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat August 9, 2005 Partajează Postat August 9, 2005 Mai copii, m-a mai intrebat cineva din familie cum sa faca asa ceva si l-am dezarmat aratandu-i niste poze cu oameni care au privit spre o sudura (ca operatiune). Ochi exoftalmici, dezlipiri de retina, chestii grele care costa mai mult decat un examen. Asta se intampla de la cantitatea de UV absorbita de globul ocular. Nu mai vorbesc de piele... Nu ma apuc sa zic ca e mai cinstiti sa pui burta pe carte ca si eu am copiat. Dar sa iti pui vederea in pericol e deja prostie. Link spre comentariu
Vizitator Johny Bravo Postat August 9, 2005 Partajează Postat August 9, 2005 De la un simplu led micut...?Edit: pe care nu stiu de unde sa-l iau :( Link spre comentariu
Vizitator Drop_it Postat August 22, 2005 Partajează Postat August 22, 2005 Ok, deci ce vrei tu gasesti sigur la Magazinul Muzica din Bucuresti. La XXl lights and sound daca nu ma insel. au si becuri si neoane, de leduri nu jtiu. un bec e in jur de 2-3 euro maxim. Link spre comentariu
Metallman Postat August 28, 2005 Partajează Postat August 28, 2005 Gheorghe Dracu are dreptate. De ce? din proprie experienta.Cand mi-am luat prima oara neon cu UV ca sa fac cablaje... m-am uitat ca un prost in lumina cam 2 min. maxim.Rezultatul: retina arsa... se vindeca in 12 luni... nu am voie sa ma uit prea mult la tv sau lumina puternica.Se manifesta ceva de genu: dupa aproximativ juma de ora... incepe sa te usture ochii ca si cand mori de somn.Dupa o ora... parca vrei sa-i inchizi dar nu poti ptr. ca ori deschisi ori inchisi... te ustura al dreq de tare ca si cum ai avea nisip in ochi... iar dupa vre-o 2-3 ore... vezi numa' negru in fata ochilor, lacrimile iti curg ca dunarea iar tot ce poti sa mai faci: MAMAAAAAAAAAAAAAAAA, HAI REPEDE LA URGENTE CA NU MAI VAD NIMIC.E caz real... cazu' meu de altfel...Dupa cateva zeci de picaturi in ochi puse de tanti doctorita la urgente, o sa-ti zica ca retina ti se face dupa aproximativ un an... ca ai avut noroc ca nu ti-a ars-o complet... iar tu, de acum in colo... n-o sa poti dormi vre-o 2 zile deloc... o sa te sperii uitandu-te in oglinda ca arati ca un zombi... ptr. ca abea dupa 2 zile iti vei recapata vederea complet si vei distinge lucrurile.Poate credeti ca sunt un copil care si-a cascat ochii la lumina aia albastruie... de altfel... am 23 ani.Si totusi...daca un led nu-ti ajunge... vrei sa mergi cu ditamai becu' sau neonu' dupa tine? :lol: Si alimentarea? O sa tragi un ditamai cablul care traverseaza sala de examen... si o sa-i spui profului: e incarcatoru' de la telefon? :lol: De la un led cu UV (sau de la pixu' ala ...) nu o sa ai probleme daca te uiti la el... (prea mult) dar daca te uiti la un bec UV sau neon UV... gandeste-te de doua ori inainte, da-te cu capu' de pereti bine... si mai rumega odata situatia.Din pacate, eu m-am dat cu capu' de pereti prea tarziu.Acum indur... nu am prea mari probleme... dar era cat pe ce...Sper sa trageti ceva din ce v-am scris... "paza buna trece primejdia rea". Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat August 28, 2005 Partajează Postat August 28, 2005 incep sa-mi fac griji..... :roll: eu folosesc destul de des neoane UV la majorate pt efecte de lumini, si prin discoteci e plin de ele.chiar afecteaza vederea?este vorba de acele neoane cu Quartz (black light) :roll: Link spre comentariu
Paollo Postat August 28, 2005 Partajează Postat August 28, 2005 Se manifesta ceva de genu: dupa aproximativ juma de ora... incepe sa te usture ochii ca si cand mori de somn.Dupa o ora... parca vrei sa-i inchizi dar nu poti ptr. ca ori deschisi ori inchisi... te ustura al dreq de tare ca si cum ai avea nisip in ochi... quote] astea sunt simptome specifice si pt cei care se uita la flama de la sudura, stiu, ca am patit-o, + ca vedeam niste mici pete negre, inca nu au disparut total :( Link spre comentariu
Vizitator Johny Bravo Postat Septembrie 2, 2005 Partajează Postat Septembrie 2, 2005 Mi-am luat un led de se alimenteaza la 1.5 V.Este cel mai mic. Ma poate afecta? Link spre comentariu
Vizitator Johny Bravo Postat Septembrie 2, 2005 Partajează Postat Septembrie 2, 2005 Anybody?Va rog raspundeti cat puteti de repede... Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Septembrie 2, 2005 Partajează Postat Septembrie 2, 2005 pentru masina ? Link spre comentariu
Vizitator Johny Bravo Postat Septembrie 2, 2005 Partajează Postat Septembrie 2, 2005 pentru masina ?Nu, eu intrebam daca un led UV alimentat de la 1.5V poate sa dauneze ochilui uman. Link spre comentariu
Metallman Postat Septembrie 7, 2005 Partajează Postat Septembrie 7, 2005 incep sa-mi fac griji..... :roll: eu folosesc destul de des neoane UV la majorate pt efecte de lumini, si prin discoteci e plin de ele.chiar afecteaza vederea?este vorba de acele neoane cu Quartz (black light) :roll:Nu.Cele de discoteca nu afecteaza vederea ptr. ca nu emana radiatii...Doar acele UV... care se folosesc si la bronzat emana radiatii(au culoare transparenta a tubului iar cand e in functiune... au o culoare violeta). Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Septembrie 7, 2005 Partajează Postat Septembrie 7, 2005 multumesc pt informatiein final mi-am dat si eu seama ce-i cu ele :lol: (daca n-am orbit pana acum inseamna ca n-au ce sa-mi faca) 8) Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Septembrie 14, 2005 Partajează Postat Septembrie 14, 2005 incep sa-mi fac griji..... :roll: eu folosesc destul de des neoane UV la majorate pt efecte de lumini, si prin discoteci e plin de ele.chiar afecteaza vederea?este vorba de acele neoane cu Quartz (black light) :roll:Nu.Cele de discoteca nu afecteaza vederea ptr. ca nu emana radiatii...Doar acele UV... care se folosesc si la bronzat emana radiatii(au culoare transparenta a tubului iar cand e in functiune... au o culoare violeta).Cum adica nu emana radiatii? Ce vrei sa spui? Orice sursa de lumina emite, radiaza. Daca te referi la radioactivitate in sensul instabilitatii atomice, atunci nici tuburile UV pt. disco, nici cele pentru bronzat nu iradiaza pe nimeni. In ce priveste UV, oricare ar fi sursa, ea tot dauneaza ochiului. Tuburile UV de disco emit in prima parte a subspectrului UV si sunt mai putin nocuve, dar nicidecum sanatoase. Cele de bronzat emit un pic mai departe de spectrul vizibil si deja dauneaza grav ochiului si pielii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum