Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop JDR Model 3500

piratu2ro

Postări Recomandate

Potentiometrul de la intensity nu face nimik am incercat sa il scot de tot si e ca si nu am observat nici o schimbare iar cel de la focus cand il duc aproape de maxim imi scapa inalta pe undeva (nu am reusit sa vad pe unde), mentionez ca negasind de 2M am pus 2.2M.

Pentru INTENSITY; reglajul brut se face din VR6 de 100k, incearca sa-l reglezi si daca nu functioneaza verifica tensiunea la cosa de jos a conectorului P7 (cea legata la C30) si tensiunea pe cursorul potentiometrului de 50K, eventual daca nu ai tensiune, verifica tensiunea la VR6 (cam 160V fata de masa, pe capatul dinspre Q1 si 80-90V la potentiometru, cu VR6 reglat pe 100K). Daca totul este in regula mergi pe calea de negativare a grilei, respectiv, D19, D20, C30, R29, C28, C29, D17 si neoanele stabilizatoare N1-3.Despre descarcarile din pot. FOCUS, daca acolo se produc, nu valoarea este de vina ci constructia lui care nu suporta HV. Am sa ma uit prin cutiile cu maimutici si poate gasesc un 2M de constructie mai veche care sa suporte HV si te contactez pe mess. :daPSPe forum nu ma stie nimeni cu numele de Titi.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• piratu2ro

12

• CIBY2

3

• misuraelectronic

3

• Spitfire

1

Reglajul brut din vr6 nu face nimik. tensiunea din cosa de jos a lui P7 este asa cum ai spus aprox 160v iar la capatul dinspre Q1 este putin peste 90v. pe calea negativa a grilei nu am putut masura ca era incomod asa ca l-am demontat iar. D17,D18,D19, R29 sunt ok. Maine am sa ma duc sa pe Maica Domnului sa caut 2sc1885 sau echivalenti (bf-urile alea sau tot 2sc-uri) si sa vad poate gasesc si un pot de 2/2.2M, inalta nu cred ca scapa prin pot se aude undeva in cutiuta aia de al. , dupa ce ii pun tr aia si pot ala poate nu o sa se mai incinga asa rau tr ala si o sa il pot tine mai mult in priza sa pot vedea si pe unde scapa inalta.

Link spre comentariu
:da Am luat piesele. In locul 2sc1885 am pus BF 457 iar acestia acum raman reci :da in schimb pot de 2M se pare ce nu e bun de nimik, cu el pus nu cont daca e la min sa la max focalizarea e la maxim. In cont D401 ramane fierbinte, iar intensity tot nu o pot regla. In schimb am vazut pe unde scapa inalta si cred ca e posibil ca asta sa imi afecteze si reglajul de intensity e cv de C27 care e in flacari cand dau focusu aproape de max. Acum o sa astept weekendul viitor ca poate ma duc la tara si acolo printre toate mormanele de piese si piesute e posibil sa gasestr un pot care sa reziste la HV . :limb:
Link spre comentariu

Din pacate, in cutia cu maimutici n-am gasit un pot de 2M, sau maca o val. apropiata.C27 ai putea sa-l inlocuiesti cu un condensator ceramic din decuplarile surselor, 10nF/2kV. Probe poti sa faci si fara el fara a se intampla nimic rau. Schimba R25 si apoi incearca sa masori tensiunea pe catodul tubului cu un divizor rezistiv pe intrarea ap. de masura, regleaza din VR2 valoarea de -1,5 kV si abia apoi vei putea sa faci reglaje sau probe in partea de HV. Vezi ca focalizarea este sensibila la valorile tensiunilor de alimentare a tubului, atat la anodica cat si la catodica. Q6, Q7 si Q8 realizeaza o sursa in comutatie stabilizata cu feedback prin R25, pot. de focalizare si R24. Dupa simptomele care le prezinti, s-ar parea ca R25 este intrerupt, aceasta fiind cauza aparitiei descarcarilor pe C25 in momentul in care cursorul pot. este rotit spre R24.

Link spre comentariu

Concluzii:C27 - are o gaura in elR25 - este ok ( e o rez cu toleranta de 10%, pe schema are 3.9M iar in realitare 4.3M)R24 - :sparge: este decedata ( ar fi trebuit sa aiba 10M cu o tol de 1%) Ma gandesc sa inlocuiesc si pe R25 ala sa in pun cu o toleranta mai mica daca nu de 1 macar de 5.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări