The Stressmaker Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 Salut.Am primit un asemenea osciloscop la care nu am baleiaj si dupa 5-10 sec se simte miros de ars.Ca sa nu redeschid un topic vechi de un an ( viewtopic.php?f=19&t=25819&start=15&st=0&sk=t&sd=a ),am deschis acest topic.Din pacate acolo fisierele nu mai sunt disponibile.Inafara de acel topic nu am gasit pe internet pana acum referinte despre acest osciloscop.Multumesc anticipat celui care ma poate ajuta cu schemele acestui osciloscop sau orice alta informatie despre acest osciloscop. Link spre comentariu
vsurducan Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Va ofer un osciloscop E0102, versiunea cu tub cinescop lung, cca 12-15kg, functional, cu o rezistenta arsa pe divizorul de intrare (unul din domenii nu functioneaza) si o problema de declansare a trasei in modul auto (cateodata trasa dispare). Contactati-ma pe pm daca va intereseaza. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 23, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Multumesc pentru oferta dar prefer sa ma limitez la acest osciloscop.Vreau sa-i multumesc userului Kuki pentru schemele osciloscopului. Link spre comentariu
Vizitator nmclogandci Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Salut. Am si eu un osciloscop OT-01 care are mici probleme. Ma intereseaza si pe mine schema lui si cateva date tehnice despre el. Am cautat de net dupa ea si nu am gasit-o pe nicaieri. Daca ai reusit sa o procuri, cum fac sa mi-o transmiti si mie? Ma intereseaza si ce fel de sonde folosesti cu osciloscopul. Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator nmclogandci Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 Multumesc kuki pentru scheme, chiar am aflat ce ma interesa. Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Am salvat si eu azi un astfel de osciloscop inainte sa fie aruncat si a avut un cablaj rupt am refacut traseele si mai sunt conductoare dezlipite si am nevoie de schema, va rog daca o aveti postati-o aici sau dau mp cu adresa de mail, multumesc Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Multumesc mult.The Stressmaker, kuki ,doru3160 pt ajutor cu manual de la osciloscop. Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Am un fir dezlipit de pe soclul tubului de la osciloscop si nu stiu unde vine lipit poate ma poate ajuta cineva care are acest tip de osciloscop sa-mi zica unde vine lipit, tub osciloscop tgl 200-8410 Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Are cineva vreo idee? Link spre comentariu
Kosmin Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Daca nici cu manualul osciloscopului nu te-ai prins de pe ce placa vine firul si la ce pin ajunge atunci e cam greu sa iti zicem noi fara manual si fara sa ne spui unde e conectat firul. Ala nu cred ca e modelul tubului ci codul intern al fabricantului (RFT). Dupa ce am cautat pe net s-ar parea ca e B7S4 http://www.tubecollector.org/b7-s4-01.htm . Iata si foaia de catalog a unui B7-S4-01 http://www.radiomuseum.org/forumdata/upload/B7S401.pdf Ai grija ca pe soclul tubului (implicit firele care ajung la el) sunt tensiuni inalte si te poti electrocuta!! Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Manualul poate fi gasit aici http://www.scribd.com/doc/89393626 si continuarea aici http://www.scribd.com/doc/89393641, poate puteti sa ma ajutati un pic domnule Kosmin in legatura cu problema mea. Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
Selena Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Firul acela (cu urme de cositor pe o mare portiune) nu vine lipit la soclul tubului catodic, ci vine lipit la borna Z, aflata pe capacul-fund (singura borna, pe capac mai fiind doar placa de identificare si masca tubului). Acesta borna reprezinta intrarea Z, adica unde se poate aplica o tensiune sinusoidala sau dreptunghiulara la un amplificator intern care moduleaza in amplitudine fasciculul de electroni - si astfel linia de pe ecran apare fragmentata in segmente care corespund perioadei semnalului aplicat la borna Z. Deci, iata, acest osciloscop didactic are trei intrari (X, Y si Z). Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Multumesc pt raspuns am crezut ca vine lagat la tub,problema este ca nu imi apare nimic pe ecran, la tub in spate la filament in momentul cand il alimentez se inroseste 1 secunda si se stinge, asta e problema am crezut ca firul acela rosu este devina dar nu era el. Link spre comentariu
Selena Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Nu, asa cum am scris, firul acela nu vine la soclu: in cartea tehnica postata mai sus, la pag.31, la Bloc de inalta tensiune, in schema apare Intrare Z, cu un rezistor la masa si un condensator spre catodul tubului. Firul rosu vine la borna Z de la contactul intre rezistor si condensator. In modul acesta, peste tensiunea continua aplicata la catod (care asigura o iluminare constanta, setata din butonul Luminozitate) se suprapune tensiunea aplicata din exterior la Z, care modifica ritmic luminozitatea trasei.Scuze, cred ca stii ca, la punerea sub tensiune, filamentul oricarui tub are o zvacnire de luminozitate, cam de o secunda, pana creste rezistenta prin incalzire. Deci, analizeaza cu atentie (la intuneric si piezis, cat permite ecranul de tabla al tubului), daca dupa acea izbucnire initiala de lumina filamentul ramane totusi aprins slab-rosiatic, adica normal.In carte, scrie pe scurt cateva indicatii de depanare. Trebuie masurate cateva tensiuni esentiale. Daca tensiunile la tub sunt corecte, se verifica si celelalte etaje. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum