Vizitator clonici Postat August 5, 2005 Partajează Postat August 5, 2005 Va rog sa ma ajutati intr-o problema:Pentru niste incinte de camera fara pretentii de bas, nu ma pot decide intre un fulrange sau un coaxial. Vreau sa fie de 8 in, asa ca m-am gandit la FE206E(nu am bani de mai mult) sau BM8CXA. Mentionez ca nu am mai lucrat nici cu fulrange nici cu coaxiale. Se pot compara? Astept pareri despre ambele difuzorae.Va multumesc Link spre comentariu
Vizitator kameleon Postat August 5, 2005 Partajează Postat August 5, 2005 coaxialele sunt mai fullrange, decit fullrange-uriile Link spre comentariu
xman Postat August 5, 2005 Partajează Postat August 5, 2005 Hmm. Si eu sunt/am fost in aceeasi dilema. Doar ca eu nu sunt limitat la dimensiuni (si/sau pret prea mult).Ambele au avantaje si dezavantaje.FE206e este pointsource (sursa punctiforma, bine) dar nu este neaparat foarte liniar si poate avea o directionalitate curioasa, care sa nu fie pe placul tuturor. De auzit se aude excelent, mai ales ca tu vrei mid/hi. Totusi trebuie corectat din filtru deoarece majoritatea fullrange-urilor au tendinta de a castiga in SPL cu frecventa. Avantajos este ca filtrul il poti face lejer activ deoarece este doar un singur difuzor.BM-8CXA este si el pointsource (doar ca altfel) si are avantajul ca ofera o putere de lucru mare, iar la ce puteri ii vei da tu nici nu se va gadila. Nici el nu este deosebit de liniar iar ca pret (din cate stiu eu) se incadreaza tot pe-acolo. Aici trebuie sa ai grija cu frecventa de taiere dintre midbass si hi. Un filtru activ ar fi preferat (niste amplificatoare gainclone - lm3886 - de ex ar fi numai bune pentru aceasta aplicatie) dar merge si unul pasiv, doar ca este mai greu de realizat/reglat.Daca vrei simplitate, alege Fostex.Daca vrei si putere, alege PAA.Indiferent, amandoua vor suna TARE ca doar au SPL de 94dB/1W/1m.Pana nu le pui unul langa altul, nu te poti pronunta care iti place.Ar mai ramane problema cutiei, care este foarte importanta. Ambele merg pentru mid-hi in cutie inchisa de cca 10L dar Fostexul trebuie taiat la 300Hz pe cand PAAul merge si la 200Hz.BM-8CXA are o extensie mai buna la frecvente joase si mai are si avantajul unei curse liniare Xmax de 3,5mm fata de 1,5 mm cat are Fostexul.Am recomandat cutia inchisa deoarece pentru mid-hi este cea mai buna, daca este corect antifonata. In cazul tau totusi, o optiune (foarte simpla) ar fi "cutia deschisa" sau open baffle sau dipolul (toate sunt acelasi lucru).Mediile unei incinte dipol nu prezinta nici o coloratie datorata cutiei deoarece nu exista cutie.In rest, parametrii T/S sunt foarte apropiati.Sper ca nu am debitat prea multe tampenii pe metru patrat si daca da, ma veti ierta pentru aceasta.Numai bine. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat August 5, 2005 Partajează Postat August 5, 2005 Eu zic sa mergi pe Fostex sau pe un alt model full-range de auditie . O sa fie mai simplu de acordat . Modelul de 8" de la PAA nu se preteaza pentru o incinta de auditie . Este construit pentru folosirea in monitoare de scena si este destul de dificil de acordat . In alta ordine de idei , raportul pretul este prea mare pentru ce stie sa faca . Link spre comentariu
Vizitator clonici Postat August 5, 2005 Partajează Postat August 5, 2005 Si eu m-am gandit intai la Fostex dar incinta recomandata de producator pare putin cam complicata.Speram sa rezolv treaba cu o incinta TQWT si acest coaxial dar ma bazez pe experienta lui DJ DNA care presupun ca a lucrat cu acest coaxial asa ca o sa merg pe fulrange.Va multumesc de raspunsuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum