Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor tensiune beci

Vizitator Colateral

Postări Recomandate

tot nu am inteles,vreti din 24vdc sa obtineti 24vac si apoi un traf ridicator 24vac/220vac?exista transformarea directa 24vdc in 220vacsi apoi cu 400vdc ce faceti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blazeu

3

• sebip

2

• cristian_draghiescu

1

• oachy

1

• 3 luni mai târziu...

Ba chiar ar fi si mai bine cu un traf de 0,4/6,3 sau chiar 20 kV....Transformatorul 220/220 separator protejeaza in sensul ca IZOLEAZA pamantul (la care este legat nulul in instalatiile de distributie).In subsoluri se utilizeaza 24 vca deoarece chiar daca sunteti in apa pana la genunchi nu veti fi afectati (semnificativ) la atingerea unui conductor sub tensiune (in conditiile in care celalalt conductor e in apa)In concluzie: pentru iluminat, solutia cu 24 de volti e cea mai sigura.Pentru alimentat scule electrice, fie va trageti un cablu printr-o ghena de instalatii (daca exista si daca e fezabil; nu prea merge daca locuiti la etajul 8....), fie cautati alt amplasament pentru atelier.Eu as putea sa trag un cablu cu 220 volti din primarul trafului de 220/24, prin gaura prin care trece cablul cu 24 spre subsol, insa nu doresc sa mi se "bata obrazul" de cei care stiu ca i-as pune la plata, acel consum trecand prin contorul asociatiei pentru iluminatul scarii.Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări