riciu Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 am un modem gen memory-stik si este conectat prin 2 cabluri USB 2.0. daca incerc sa mai conectez inca un cablu nu se conecteaza si apare mesajul USB not recognized. am observat, deasemeni, ca cu cele 2 cabluri eu nu ma pot conecta pe un calc cu Vista. insa pe al meu cu Xp merg perfect. poate fi incompatibilitate de cabluri? cum imi pot da seama ce sa cumpar ca sa fie bun? Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 problema e caderea de tensiune pe cablu... cu cat mai scurt cu atat mai bun. problema poate diferi de la un computer la altul datorita prezentei/lipsei unui stabilizator de tensiune mai performant. daca ai un hub usb incearca prin hub sa pui pe PC-ul cu Vista... foarte probabil va merge. Link spre comentariu
riciu Postat Aprilie 17, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2010 pt mine important e sa mearga pe calc meu, cu Xp care e laptop. ar fi o varianta sa cumpar alt cablu din magazin specializat pe calculatoare? poate conteaza si tipul de cablu. Link spre comentariu
CYPWRC Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 Incearca sa vezi daca merge modemul fara cablu...direct pe usb, daca merge, inseamna ca ai probleme cu unul din cabluri iar daca face la fel e problema cu modemul Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 el zicea ca-i merge cu doua cabluri (prelungire)...abia cand il pune pe al treilea nu-i mai merge.cred ca fara hub nu vei obtine mai mult de 2.5 metri sa fie si functional... ma gandesc ca problema ta e lipsa semnalului la modem si incerci sa improvizezi cumva o pozitie mai buna a modemului?!?eu iti recomand sa imprumuti 1-2 hub-uri de la cineva si sa vezi ce reusesti cu ele... daca merge atunci fa o mica investitie in asa ceva... Link spre comentariu
riciu Postat Aprilie 18, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2010 asa este, eu am nevoie de semnal mai bun si trebuie sa ma deplasez cu modemul acolo und e semnal. si asa cum am precizat in topic, modemul merge bine cu cele doua cabluri mici, dar nu merge si cu al treilea sau ...doar cu al treilea, care are 3 metri. sa inteleg eu ca acel hub are rol de amplificare a semnalului? voi incerca sa-mi cumpar si un hub si sa vad rezultatele. e posibil ca asta sa fie problema. dar cum se explica faptul ca pe calculatoarele cu Vista, cele 2 cabluri care merg la mine, acolo sint zero. banuiesc ca tensiunea pe usb este aceeasi pe toate calculatoarele. deci daca la mine are o cadere de 1 V sa zicem, atat ar trebui sa aiba pe toate calc, nu? Link spre comentariu
former_Alfred Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 Pentru calitatea conexiunii USB, nu cred că e important sistemul de operare, ci placa de bază a fiecărui sistem. E totuşi posibil ca XP-ul să admită latenţe mai mari decât Vista, de exemplu. În general, un cablu USB de calitate trebuie să fie cât mai gros. Iar mufele USB din spate (cele plantate direct în placa-bază) merg de-obicei mai bine decât mufele de pe panoul frontal, care sunt conectate cu nişte cabluri la placa-bază.Căderea de tensiune pe cablu practic nu există, la lungimi din astea. E vorba de propagări şi întârzieri de semnale. Link spre comentariu
riciu Postat Aprilie 18, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2010 apropo de mufe de inalta viteza. uneori imi apare un mesaj, sa trec modemul pe un usb de mare viteza ca va merge mai bine. si imi zice sa aleg dintr-o lista de conexiuni. e, dar in lista nu imi spune nicaieri care e de mare si mica viteza. eu cum pot stii din lista respectiva, care e cel din lateral, care sint cele din spate...? Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 exista o confuzie aici... exista usb-uri Low Speed, Hi Speed si Full Speed. Cand zice sa pui pe USB de mare viteza se refera la Full Speed dar exista posibilitatea ca PC-ul tau sa nu aibe asa ceva. Singura problema e limitarea vitezei deoarece orice versiune de usb este compatibila cu cele anterioare. In primul rand cand e vorba de USB ecranarea cat mai buna a cablurilor (perechii torsadate D+ D-) este foarte importanta. Sincer iti spun, cea mai buna solutie (se determina experimental daca este totusi solutie) e HUB-ul. Link spre comentariu
riciu Postat Aprilie 18, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2010 ok, srdjan, voi incerca cu hub-ul. dar aveam si nelamurirea asta cu tipurile de usb-uri. mersi mult. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Aprilie 19, 2010 Partajează Postat Aprilie 19, 2010 exista o confuzie aici... exista usb-uri Low Speed, Hi Speed si Full Speed. Cand zice sa pui pe USB de mare viteza se refera la Full SpeedSigur există o confuzie cu termenii ăştia de marketing. În realitate, Hi-speed e USB 2.0 (480 Mbps) iar Full-speed e USB 1.1 (12 Mbps). Era el "full-speed" acum 10 ani, când a apărut, dar acum există şi USB 3.0, nu numai 2.0 Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 19, 2010 Partajează Postat Aprilie 19, 2010 da...si parca lucreaza 570Mb/s... promite foarte multe. pacata ca e cam volatila viteza asta pentru muritorii de rand... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum