Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un controller pentru incepatori

Vizitator diaboliqu69

Postări Recomandate

Vizitator diaboliqu69

Salut,Acesta e primul meu post pe acest forum, deci in primul rand va salut pe toti cei pasionati de acest domeniu.De vreo 2 luni am descoperit pe net ce inseamna un router cnc si am ramas fixat cu ideea ca vreau neaparat sa construiesc unu, am strans o gramada de carti de pe net despre cnc-uri si chiar si robotica la nivel f avansat zic eu, tutoriale d p instructables.com , am demontat 2 imprimante si un fax vechi si acu sunt in situatia in care am 5 mpp si tot felul de resturi, rotite si placi electronice si vreau sa construiesc un cnc pe care sa invat mai exact cu ce se papa domeniu asta ca nu am folosit niciodata vreun soft de genu si nici nu am avut legatura cu astfel de echipamente. Acum stiu ca nu e bine sa ma chinui sa fac un cnc din motoare de imprimanta ca va fi schiop rau, dar vreau sa vad daca ma prinde si sa invat pe ceva in care nu investesc aproape nimic si dupa continui cu unu "mai bazat" .Desi am cules de pe net o gramada de documentatie legata de electronica am cautat circuitele si pe unele nu le-am gasit deloc in magazine online din romania si pe altele le-am gasit la preturi de genu 20 ron bucata , si as vrea sa stiu de la cei care v-ati construit voi electronica ce optiune vi s-a parut ce-a mai viabila ... si ca pret si ca lipsa de complicatii pentru ca am vazut ca sunt destul de multe probleme discutate aici pe forum si nu as vrea sa ma opresc foarte mult asupra realizarii partii electronice pentru ca nu sunt electronist si nu vreau acu sa si invat prea multa electronica :d ...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidut5

4

• Badman

3

• znecula

2

Top autori în acest subiect

am una bucata motor em-257 bipolar cu 4 fire, si vreau sa-i fac un driver pentru calculator sa mearga cu mach3, aveti idee cam ce driver ar trebui sa construiesc?multam.

Link spre comentariu
  • Administratori

L297/L298 dar tot acolo iesi ca pret dar performante mai slabe solutie simpla, buna si ieftina nu exista din pacate

Link spre comentariu
:jytuiyu e cam scump integratul, si nu sunt dispus sa investesc atatSa stii ca daca o faci doar de distractie, treaba asta e destul de scumpa.Dupa mine varianta cea mai ieftina pt electronica e sa o cumpar de-a gata.Renteaza sa o fac eu daca fac cel putin 10 bucati odata.Altfel e pierdere de timp.Stima.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări