Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mutare linux ubuntu

LostCell

Postări Recomandate

Deci,pana de curand ama avut 2hdd-uri in pc unu de 250G cu 2 partitii(xp+date) si un hdd de 30G cu linux ubuntu,o singura partitie.apoi a aparut in sistem inca un hdd de 160G.dupa asta am repartitionat hdd-ul de 250G in 3 partitii:1. 43,95GB ntfs pt xp2. 30.27GB ext3 liberi pt ubuntu3.159.54GB ntfs pt datehdd-ul de 160 e o singura partitie 160G ntfsProblema;Cum mut ubuntu de pe hdd-ul de 30G pe hdd-ul de 250G partitia de 30.27GB fara reinstalare?mentionez ca este acelasi pc.vreau sa il mut pt ca e prea mult 3hdd-uri in pc trebuie sa reduc consumul..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

3

• srdjan

2

• ratza

1

totusi cred ca va trebui sa reinstalezi BOOT MANAGER-ul (GRUB) adica sa rescrii sectorul de boot daca faci mutarea.eu am sters saptamana trecuta partita cu linux si am extins partitia cu windows (primara activa) iar LILO imi dadea multi de 99 pe ecran. stiam ce se intampla asa ca am intrat in mod recovery cu cd-ul de windows si am dat un fixmbr. a mers struna.ca sa evit carcoteli (de ce am facut una ca aceasta) mentionez ca am sters linuxu temporar deoarece aveam de instalat niste suite de la MS si nu-mi ajungea spatiul. clar o sa revin la linux peste o luna cand termin participarea la imaginecup :)

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator adrian_mirea

Aș adauga pentru cei care au nevoie de reparțiționări, verificări [gen fsck] ale partiției root [ care în mod normal e montată deci nu poate fi scanată], backup și alte lucruri de administrare, există un boot cd foarte util pentru linux:

http://www.sysresccd.org/Download

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator iulian2

Eu am cumparat un hardisc nou de 500 de giga si l-am partitionat asa. 50 de giga partitie primara ntsf pt windows(obligatoriu se instaleaza prima data windows) apoi restul o partitie extinsa aceasta partitie contine 6 partiti logice.Una 146 giga Partitie ntsf pt stocare programe imagini iso linux etc, Partitie ntsf 195 giga pt multimedia( filme,muzica,ofice etc).Dupa care am mai facut 3 partiti pt linux una de 20 de giga / root(radacina sistemului) una de 50 de giga / home si ultima de 2 giga spatiu swap( spatiul swap trebuie sa fie dublul memoriei ram,este foarte util a se face asa pt a putea intra in hibernare ) Motivul pt care am facut mai multe partiti pt linux este urmatorul,in caz ca vreau sa reinstalez linuxul din diverse motive formatez si reinstalez doar pe partitia / root astfel tot ce am pe desktop si in my documents inclusiv si setarile sistemului de aspect etc,se pastreaza in partitia / home deci nu pierd nimic daca reinstalez.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări