Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nelamurire incarcator NiCd


Postări Recomandate

Vreau sa imi fac un incarcator pt acumulatori,NiCd,as vrea sa imi incarce patru acumulatori simultan,dar nu inseriati,pe fiecare in parte.Dupa niste cautari pe net m-am oprit la schemele de aici

http://www.niqro.3x.ro/incarcator_autom ... uto_32.jpg

DUpa ce tensiunea pe acumulatori este egala cea de referinta,incarcarea se opreste,dar eu stiu ca dupa ce opresti incarcarea tensiunea pe acumulator scade un pic,In acest caz daca este sub cea de referinta se reia incarcarea?daca se reia aveti vreo sugestie,m-am gandit la un releu care ar comuta reactia de pe acumulatori pe un divizor rezistiv aî tensiunea de pe divizor sa fie egala cu cea de referinta,astfel incarcarea pe acumulator ar fi oprita total.in acest caz la inlocuirea acumulatorului ar trebui oprit/pornit montajul pt ca releul sa treaca inapoi pe acumulator.releul fiind comandat de iesirea operationalului.

am 4 relee care au 5 pini,2 sunt pt bobina iar 3 sunt contactele,astfel pe din 3 unul e comun pt celelalte doua celelalte doua unu e "on" celalt e "off" iar cand alimentezi releul se inverseaza.

sau schema de aici http://www.stefanv.com/electronics/usb_charger.html cum as puteao face sa nu opreasca incarcarea in functie de temperatura?m-am gandit ca in loc de termistor pun un rezistor de 7.4K si R3 il conectez la plusul acumulatorilor,e bine?

 

http://i44.tinypic.com/14njsxi.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

eu iti recomand ca dupa terminarea incarcarii si decuplarea releului sa lasi totusi in circuit o rezistenta ce "incarca" acumulatorul la un curent de 10-20 ori mai mic, astfel tensiunea nu mai scade pe acumulator.

Corect. Eu unul incarc NiCd cu o simpla sursa limitata si in curent si in tensiune (a se citi 1 tranzistor + 1 LM317 + 2 semireglabile), la fel si majoritatea incarcatoarelor pe care le'am vazut. Chestii gen limitare curent functie de temperatura se folosesc doar la incarcatoarele rapide, cand trebuie sa ai acumulatorii gata in 1-2 ore.
Link spre comentariu

cel mai simplu şi corect în a încarca elemenţi NiCd indiferent de starea lor de uzură este folosind curent constant şi decuplare automată la depăşirea temperaturii elementului cu 20 procente faţă de mediu la încărcare rapidă sau 10 procente la încărcare lentă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări