MiniTehnicus Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 http://yo3gh.xhost.ro/poze/volna.jpg Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 1, 2010 Partajează Postat Mai 1, 2010 Pfoai de mine sarumana multumesc mult, dapai am sa stau cu ochii in patru daca vad pe cineva ca vinde o asemena scula. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Se pare ca scala electronica afiseaza purtatoarea suprimata si nu frecventa de lucru. Am discutat cu radioamatori care cunosc statia care mi-au confirmat acest lucru. Scala electronica e cu circuite logice. Daca era cu microcontroler se mai putea umbla in soft. Asta e. ....Este exact invers.La trx-urile comerciale de amator ca si la cele profesionale frecventa indicata reprezinta frecventa purtatorului (suprimat). Probabil scala digitala de la Volna indica frecventa centrala a benzii emise/receptionate: "calculul" frecventei afisate tine cont de valoarea frecventei centrale a filtrului SSB (500kHz) si nu de frecventele purtatorilor (498,5 respectiv 501,5 kHz, sau care or fi ei...). Daca purtatorii sunt simetrici fata de frecventa centrala specificata a filtrului (ce reprezinta chiar valoarea FI "programata" in scala), atunci decalajul este egal cu jumatate din diferenta de frecventa dintre purtatorii USB-LSB. Link spre comentariu
walldemar Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 La pretul potrivit se poate orice...Eu as fi multumit cu modulele PCe-1 si PCe-2...Plus un S-metru original...Cine a "matracalit-o" ,l-a schimbat cu un VU-metru de Majak-205... Link spre comentariu
SirRoger Postat Mai 6, 2010 Autor Partajează Postat Mai 6, 2010 Se pare ca scala electronica afiseaza purtatoarea suprimata si nu frecventa de lucru. Am discutat cu radioamatori care cunosc statia care mi-au confirmat acest lucru. Scala electronica e cu circuite logice. Daca era cu microcontroler se mai putea umbla in soft. Asta e. ....Este exact invers.La trx-urile comerciale de amator ca si la cele profesionale frecventa indicata reprezinta frecventa purtatorului (suprimat). Probabil scala digitala de la Volna indica frecventa centrala a benzii emise/receptionate: "calculul" frecventei afisate tine cont de valoarea frecventei centrale a filtrului SSB (500kHz) si nu de frecventele purtatorilor (498,5 respectiv 501,5 kHz, sau care or fi ei...). Daca purtatorii sunt simetrici fata de frecventa centrala specificata a filtrului (ce reprezinta chiar valoarea FI "programata" in scala), atunci decalajul este egal cu jumatate din diferenta de frecventa dintre purtatorii USB-LSB. Perfect adevarat! Merci nea Traian pentru detaliere! Ma gandesc si acum la faptul ca am incercat cu disperare sa ,,trag" scala pe semnalul receptionat.... Decalajul acum este intre 1,5-1,6khz; deci e ok. Link spre comentariu
SirRoger Postat Mai 6, 2010 Autor Partajează Postat Mai 6, 2010 Ca sa gandim pozitiv - cu statia Volna nu ai timp sa te plictisesti.Mareeee adevar!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum