Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

jack cd-rom

mariobe

Postări Recomandate

unele unitati optice au o mufa jack pe panoul frontal(unele eu si buton de skyp/play si merg si independent de sistem);cum fac sa aduc semnalul audio in mufa aceea pt a asculta la casti sa spunemeu am jackurile de la placa audio in spatele unitatile si e chiar obositor sa ma aplec in spatele unitatii de fiecare data cand vreau sa schimb intre sistem audio si castimentionez ca unitatea optica are un buton pt eject si un potentiometruva multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

4

• Th3_uN1Qu3

3

• mariobe

3

• former_Alfred

1

Top autori în acest subiect

daca nu are si buton de play/nest e cam nasoala treaba deoarece poti sa il folosesti doar la PC (asta daca nu cumva ai chef sa faci o interfara cu microcontroler pe mufa IDE)

te duci la proprietatile unitatii optice -->TAB-ul Hardware (selectezi respectiva unitate) --> properties (sau dublu click pe unitatea respectiva)--> TAB-ul Properties --> debifezi "Enable digital CD ....." dai restart.

http://i43.tinypic.com/zjgytk.jpg

pentru play/stoc/next ... folosesc programul CDmax dar avea si xp-ul ceva pe la Accessories -> Entertainment (eu nu-l mai am )

pot spune doar ca se aude SUPERIOR placii de sunet + mp3

inainte mergea si in MS-DOS cu CD-playerul din DOS Navigator :rade:

Link spre comentariu

Daca unitatea nu are butoane de play/next si stop, cam degeaba are jack de iesire. Oricum astfel se pot asculta doar CD'uri audio obisnuite adica d'alea de merg in orice rasnita de combina.

stefan_ro, eu cred ca diferenta de calitate se datoreaza doar ascultarii unui CD audio fata de un MP3. O sa fii surprins daca iti zic ce jafuri de operationale fac amplificarea pe iesirile alea de casti, si ce putere au...

Link spre comentariu

Daca unitatea nu are butoane de play/next si stop, cam degeaba are jack de iesire. Oricum astfel se pot asculta doar CD'uri audio obisnuite adica d'alea de merg in orice rasnita de combina.

stefan_ro, eu cred ca diferenta de calitate se datoreaza doar ascultarii unui CD audio fata de un MP3. O sa fii surprins daca iti zic ce jafuri de operationale fac amplificarea pe iesirile alea de casti, si ce putere au...

1. nu conteaza puterea pe iesire, oricum nu ascult in casti.

2. acum 10minute am pus capacul la DVD-RW dupa o stergere de lentila (abia mai citea ) si nu-mi e rusine cu 3413A http://homepages.internet.lu/absolute3/tronic/3414.htm nici placile de sunet low cost nu sunt mai stralucite.

sigur ca un CDAudio original se aude mult mai bine ca un mp3 "tras" de pe DC :rade:

Link spre comentariu

(asta daca nu cumva ai chef sa faci o interfara cu microcontroler pe mufa IDE)

daca ar exista asa ceva pe piata as cumpara unul(numai am rabdarea necesara pt electronica,m-am lasat de sport acum cativa ani buni.voi fi un pic of topic dar i-mi povestea frate-miu ca a vazut el la unul in masina cum conecta un hard la sistemul audio,ce spui?interfata de care ziceai ar putea controla un hard ca pe cd rom?eu am alergie la cd-uri si cd-playere,se defecteaza in timp(scurt),nu vreau sa tina o vesnicie dar cd-playerele se strica prea repede,de exemplu astept clipa cand vei putea asculta de pe un player cu stick dar cu aceeasi calitate pe care o faceam cu cd-playerul,
Link spre comentariu

daca ar exista asa ceva pe piata as cumpara unul(numai am rabdarea necesara pt electronica,m-am lasat de sport acum cativa ani buni.voi fi un pic of topic dar i-mi povestea frate-miu ca a vazut el la unul in masina cum conecta un hard la sistemul audio,ce spui?interfata de care ziceai ar putea controla un hard ca pe cd rom?eu am alergie la cd-uri si cd-playere,se defecteaza in timp(scurt),nu vreau sa tina o vesnicie dar cd-playerele se strica prea repede,de exemplu astept clipa cand vei putea asculta de pe un player cu stick dar cu aceeasi calitate pe care o faceam cu cd-playerul,

am ascultat un player SONY cu stick (nu mai stiu ce model) si se auzea ca un CD cu mp3.proiectul pentru CD-rom nu se putea realiza si pentru HDDun hard normal nu prea rezista in masina, la prima groape ai juma' de discu cu bad-uri. poate cu un SSD mai merge, sau cu CFProiect cu HDD:http://www.robs-projects.com/mp3proj/photos2.html (posibilitati sunt multe dar nu este subiectul acestui topic)
Link spre comentariu

acum 10minute am pus capacul la DVD-RW dupa o stergere de lentila (abia mai citea ) si nu-mi e rusine cu 3413A http://homepages.internet.lu/absolute3/tronic/3414.htm nici placile de sunet low cost nu sunt mai stralucite.

Asta asa e, ca si pe Creative X-Fi tot NJM4558 gasesti. Cu o placa profi gen M-Audio sau ESI... mai discutam. Apropo uite si datasheet la 3143A. http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... 414AD.html
Link spre comentariu

astept clipa cand vei putea asculta de pe un player cu stick dar cu aceeasi calitate pe care o faceam cu cd-playerul

Dacă ai să-ţi creezi propriile mp3-uri, codate la 320 kbps, s-ar putea să fii uimit de rezultate. Cele mai multe mp3-uri de pe DC sunt la 64 kbps, ca să nu ocupe prea mult spaţiu. Dar calitatea începe abia de pe la 192 kbps. Îţi trebuie CD-ul original şi le codezi la ce rată de eşantionare vrei tu.
Link spre comentariu

N'am mai vazut de muuuult MP3 la 64k. Majoritatea sunt la 128k, dar intr'adevar asta nu e calitate stralucita. Oricum, depinde si de calitatea decodorului... Un player auto cu suport pt stick nu o sa sune la fel ca un PC cu placa de sunet cat de cat.Daca tot vorbim de CD ripping, folositi cu incredere Exact Audio Copy, ceva mai bun nu exista. Si poate salva cam in orice format aveti chef.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări