Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hp-18W incinta de 130 l ?

Paollo

Postări Recomandate

Merita Hp18-W o incinta cu vol mai mare de 130 litri? m-am gandit ca ar fi destul si cu Fb de 39hz la cutie , ar veni un f3 de 41,6Hz .. ar fi bine asa? o sa sune bine? nu am mai facut incinte asa de mari si nu pot sa-mi dau seama cum suna un f3 de 41,6.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Paollo

5

• Mircea Bartic

2

• LUCI

1

Vizitator DJ DNA

De la 130 litri pina la 180 litri , fiecare marire de 10 litri se aude .Peste 180 litri nu .Pentru o boxa de sonorizari mobile , 130l sint suficienti si nu se justifica cresterea in greutate . Daca dimensiunea si greutatea nu reprezinta o problema , o incinta mai mare si mult mai grea ( datorita ranforsarilor suplimentare ) va produce rezultate foarte bune .Eu as recomanda :180 litri acordata la 30Hz .Fill de 50%Filtru trece sus , ordin 2 , Q=1 , F=24HzAcest tip de incinta este mai sensibil pentru utilizari in putere mare ( > 400w rms ) pentru ca este construita astfel incit sa scoata si ultima suflare din difuzor . Se poate atinge limita de stricare mecanica ( cursa prea mare ) destul de usor la P=550w rms .Pentru cine este echilibrat si nu trece de 300 w rms , aceasta boxa este liniara in 95dB/1w/1m/2Pi pina la 40Hz si are un F3=28Hz Group Delay = 8ms la 50Hz sau 13ms la 40hzXmax este maxim la 40Hz ( 0,5mm ) , masurat la 1w .Am facut mai multe astfel de incinte . Suna foarte bine iar basul este precis si clar .Atentie mare .Difuzorul trebuie compensat cu un condensator de 66uF/160V in serie cu o rezistenta de 6,2ohm ( 100w - 150w ) , pusa la masa , in paralel cu diuzorul . Compensarea aceasta va elimina sunetul metalic de la 500 - 600Hz si va ajuta si amplificatorul .

Link spre comentariu

Atentie mare .Difuzorul trebuie compensat cu un condensator de 66uF/160V in serie cu o rezistenta de 6,2ohm ( 100w - 150w ) , pusa la masa , in paralel cu diuzorul .

Pusa la masa in paralel cu difuzorul? rezistentza vine legata la minusul difuzorului sau cum pusa la masa? cu electronica nu prea le am, si inteleg mai greu :)
Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Se pun cele doua componente in serie .Aceste doua componente ( aceasta serie ) se pun in paralel pe difuzor (capetele montajului serie se conecteaza la bornele difuzorului ).

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

In combinatie cu un 18" nu cred ca ar fi o solutie prea buna .Eu as merge pe varianta unui 10" si a unui driver de 1" cu pilnie corespunzatoarecerintelor de dispersie si directivitate .Se poate folosi si un supertweeter dar trebuie

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Pentru mine , difuzoarele de 10" nu pot fi folosite eficient decit pe medii sau pe medii joase .Ca sa poti scoate si bass dintr-un 10" este nevoie sa ii reduci atit de mult sensibilitatea incit ( pentru mine ) devine total neinteresant .Anyway , este doar parerea mea .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări