Paollo Postat August 4, 2005 Partajează Postat August 4, 2005 Merita Hp18-W o incinta cu vol mai mare de 130 litri? m-am gandit ca ar fi destul si cu Fb de 39hz la cutie , ar veni un f3 de 41,6Hz .. ar fi bine asa? o sa sune bine? nu am mai facut incinte asa de mari si nu pot sa-mi dau seama cum suna un f3 de 41,6. Link spre comentariu
LUCI Postat August 4, 2005 Partajează Postat August 4, 2005 din cite stiu daca faci o incinta bas reflex cu acest volum acordata pe la 42Hz o sa coboare aproape de 30hz(f3) Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat August 5, 2005 Partajează Postat August 5, 2005 De la 130 litri pina la 180 litri , fiecare marire de 10 litri se aude .Peste 180 litri nu .Pentru o boxa de sonorizari mobile , 130l sint suficienti si nu se justifica cresterea in greutate . Daca dimensiunea si greutatea nu reprezinta o problema , o incinta mai mare si mult mai grea ( datorita ranforsarilor suplimentare ) va produce rezultate foarte bune .Eu as recomanda :180 litri acordata la 30Hz .Fill de 50%Filtru trece sus , ordin 2 , Q=1 , F=24HzAcest tip de incinta este mai sensibil pentru utilizari in putere mare ( > 400w rms ) pentru ca este construita astfel incit sa scoata si ultima suflare din difuzor . Se poate atinge limita de stricare mecanica ( cursa prea mare ) destul de usor la P=550w rms .Pentru cine este echilibrat si nu trece de 300 w rms , aceasta boxa este liniara in 95dB/1w/1m/2Pi pina la 40Hz si are un F3=28Hz Group Delay = 8ms la 50Hz sau 13ms la 40hzXmax este maxim la 40Hz ( 0,5mm ) , masurat la 1w .Am facut mai multe astfel de incinte . Suna foarte bine iar basul este precis si clar .Atentie mare .Difuzorul trebuie compensat cu un condensator de 66uF/160V in serie cu o rezistenta de 6,2ohm ( 100w - 150w ) , pusa la masa , in paralel cu diuzorul . Compensarea aceasta va elimina sunetul metalic de la 500 - 600Hz si va ajuta si amplificatorul . Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy Postat August 5, 2005 Partajează Postat August 5, 2005 acel montaj este valabil si in cazul unor HP15W folosite in bandpass 4th??volume 50 inchis 35 bass reflex acordate la 80 hz f3 40 - 157Hz Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat August 5, 2005 Partajează Postat August 5, 2005 La BP4 nu este chiar asa de vital dar este bine sa il pui pentru ca liniarizeaza impedanta . Link spre comentariu
Paollo Postat August 5, 2005 Autor Partajează Postat August 5, 2005 Atentie mare .Difuzorul trebuie compensat cu un condensator de 66uF/160V in serie cu o rezistenta de 6,2ohm ( 100w - 150w ) , pusa la masa , in paralel cu diuzorul . Pusa la masa in paralel cu difuzorul? rezistentza vine legata la minusul difuzorului sau cum pusa la masa? cu electronica nu prea le am, si inteleg mai greu Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat August 6, 2005 Partajează Postat August 6, 2005 Se pun cele doua componente in serie .Aceste doua componente ( aceasta serie ) se pun in paralel pe difuzor (capetele montajului serie se conecteaza la bornele difuzorului ). Link spre comentariu
Paollo Postat August 6, 2005 Autor Partajează Postat August 6, 2005 ok, am inteles, si pt medii-inalte ? ar fi bun un driver cu horn.. nu? Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat August 6, 2005 Partajează Postat August 6, 2005 In combinatie cu un 18" nu cred ca ar fi o solutie prea buna .Eu as merge pe varianta unui 10" si a unui driver de 1" cu pilnie corespunzatoarecerintelor de dispersie si directivitate .Se poate folosi si un supertweeter dar trebuie Link spre comentariu
Paollo Postat August 8, 2005 Autor Partajează Postat August 8, 2005 10' pt dif de medii? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat August 8, 2005 Partajează Postat August 8, 2005 da, care ar fi probema? :lol: Link spre comentariu
Paollo Postat August 8, 2005 Autor Partajează Postat August 8, 2005 nu e nici o problema la un dif de 10' cre ca o sa sune serios de bine mediile alea, in cazu asta se cere si un supertweeter sa fie sunetu ala ca lumea. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat August 8, 2005 Partajează Postat August 8, 2005 Pentru mine , difuzoarele de 10" nu pot fi folosite eficient decit pe medii sau pe medii joase .Ca sa poti scoate si bass dintr-un 10" este nevoie sa ii reduci atit de mult sensibilitatea incit ( pentru mine ) devine total neinteresant .Anyway , este doar parerea mea . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum