Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena wifi directional 24 dbi

Vizitator test

Postări Recomandate

Vizitator test

buna, si imi cer scuze daca cumva postez gresit intrebarea...am gasit pe net o antena pt wlan cu urmatoarele specificatii:Model: ERZA24PR-24Freq. Range -MHz: 24002483Bandwidth -MHz: 83Gain -dBi: 24 dB3dB Beam width 10°×14°F/B RatiodB: 30 dBVSWR: 1.5Nominal Input Impedance-: 50Polarization: Vertical or HorizontalMax Power-W: 100wConnector: N HembraDimension-m: 06m×0.9mWeightkg: 2.5KgRated Wind Velocity -m/s: 60m/s ma intereseaza daca e buna de ceva, as putea sa receptionez semnal pe distanta de pana in 2 km ? si app, daca stie careva vrun router de wlan bun care te lasa sa adaptezi antena, eu am gasit un edimax br-6324nl: protocol wlan: 802.11b/g/n , viteza wifi= 300 mbps. toate sunt la preturi mici ( antena=65 euro, ruter=30 euro)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iahim999

7

• c_anicai

6

• LostCell

3

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

eu zic să îţi faci o antenă, e simplu, cauţi o tablă zincată 14x14 cm, găureşti în centru cu burghiu 7mm cauţi o ţeavă cupru 7mm lungă de vre-o 10 cm, care o cositoreşti de tablă, partea din faţă să iasă numai 16 mm, partea din spate o foloseşti pt susţinere suport, introduci un cablu prin ţeavă din ăla care se foloseşte la lnb-uri antene satelit faci cumva ca tresa sa aibă contact ferm cu ţeava în partea din faţă, cablu să nu fie mai lung de 3 metri, la urmă construieşti elementul activ, din sarmă cupru emailat de 1,8, care este un dublu romb cu latura de 30 mm care lipeşti de calitate cu cositor de masa ţevii de cupru şi firul central din coaxial, care nu trebuie să iasă din ţeavă mai mult de 5mm, partea cu lipiturile pui o picătură de silicon transparent pentru etanşare şi ai antena.

poţi construi de asemenea cu puţină atenţie şi mufa de conectare cu placa de reţea wireles.

Am folosit astfel de antenă şi zic că e destul de bună în comparaţie cu eftinelile industriale.

Caută ceva documentaţie pe net antenă 2,4 ghz dubluromb,

sau poate găsesc eu între timp poza cu construcţia practică care am făcut-o mai demult. Foloseam aşa ceva în Londra pt. a avea net pe nv, si totdeauna găseam cel puţin 4-5 conecţiuni nesecurizate şi incă dublu pe atâtea securizate.

Am încercat şi antene spirală de dimensiuni mai mari cât şi yagi dar nu erau la fel de eficiente.

Link spre comentariu

Daca vrei net din vecini foloseste un panel,sau biquad),da detalii despre teren si vizibilitate,cu doua biquaduri am facu link cu vizibilitate directa fara obstacole pe 2.5km,asa ca cu gridu o sa mearga mai mult ca sigur,insa numai cu una nu prea merge,ce antena ii in celalalt capat?n-ai specificat banda in care vrei sa faci legatura 2.4ghz sau 5ghz?ce explica c_anicai este antena biquad sau double biquad,dupa preferinte.le: routeru pt ce ti-l trebuie?vezi sa aiba conector rp-sma la antena daca vrei sa o schimbi.

Link spre comentariu

poze la antena construită, dimensiunile erau date mai sus.

poate ajută la ceva, era montată la fereastră, în poză localitatea Whitchurch Bristol, distanţa aproximativă de unde prindeam net era ceva mai mare, ca referinţă casele care se văd şi aveam copaci în cale.

De la cine luam net pe NV nu avea rutere deosebite, linksys sau belkin, mai erau câteva dar nu îmi aduc aminte, în UK de obicei ruterele sunt la parter în camera de zi, deci erau ceva ecranări

Posted Image

Posted Image

scuze de calitatea pozelor care sunt făcute cu telefonul, antena era afară, şi am pozat prin geam.

Link spre comentariu

Frumoasa antena,dar eu cand am cautat adaptor de mufa N la RP sma nu am gasitIn toata Baia Mare am cautat :jytuiyu Acum am una de 24dB si 4 bucati de 14dB :dans: Sunt multe modele pe You Tube si simplu de facut,daca ai mufa si cablu :da

Link spre comentariu

cablu foloseşti model pt. receptoare satelit spre LNB, are spaţii aerisite în izolatorul central şi cămaşa din folie de cupru, iar mufa o faci la fel de simplu, durează o oră (inclus 2-3 ţigari şi cafele)am să caut o poză cu mufa manufacturată, nu e nevoie neapărat cu filet, se poate cu o cămaşă elastică cupru argintat. sau dacă nu e elastică se pune un manşon de cauciuc pe ea gen rolă presoare casetofon.la nevoie se foloseşte tablă de cupru simplă de la ecranaje, dar apar probleme după ce oxidează, şi tot trebuie curăţată acea mufă.

Link spre comentariu
Vizitator George P

poze la antena construită, dimensiunile erau date mai sus.

poate ajută la ceva, era montată la fereastră, în poză localitatea Whitchurch Bristol, distanţa aproximativă de unde prindeam net era ceva mai mare, ca referinţă casele care se văd şi aveam copaci în cale.

De la cine luam net pe NV nu avea rutere deosebite, linksys sau belkin, mai erau câteva dar nu îmi aduc aminte, în UK de obicei ruterele sunt la parter în camera de zi, deci erau ceva ecranări

Posted Image

Posted Image

scuze de calitatea pozelor care sunt făcute cu telefonul, antena era afară, şi am pozat prin geam.

Asta chiar funcţionează foarte bine. O recomand. Eu am montat-o la cca 50 metri de antena ruterului (cel mai slab de pe piaţă) care este direcţională şi confecţionată dintr-o cutie de cafea. Între antene se află o casă dar semnalul este 80%.

Link spre comentariu

dublu romb sau biquad cum i se spune, este cea mai uşor de construit antenă cu rezultate ok.poate ceva mai bine merge placa wireles la care se cuplează două astfel de antene dar nu se merită.Am folosit plăci de tip Belkin model F5D7001Pentru a atenua pierderi pe cablu am folosit şi o antenă usb tip F5D7050 montată în reflector dar nu era ok.Ambele erau clasa Gam folosit altă placă nu o mai am pe moment, parca clasa G+1, era ceva mai, dar nu merita diferenţa de preţ.am umplut jumate de container cu construcţii diverse nereuşite printre care:panou de multiquadpanou de 4 yagispirală cu 32 spire şi panou cu 4 spiraleÎn special unde în UK ploua în fiecare zi apăreau probleme de la umezeală.La circa 100 metri aveam nişte copaci de nu se vedea nimic după, şi după încă 50 metri erau primele case.Exact nu ştiu dacă prindeam net de la acolo, dar sigur era din acea direcţie.Condiţii de reuşită++++++++++++++atât mufa de conectare cu placa, coaxialul, cât şi lipiturile trebuie să fie de calitate deosebită.izolaţia la umezeală de asemenea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări