chorchy Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 acum va certati pe incinte si pe performantele lor?criticati-ma pe mine ca eu sunt oaia neagra. Link spre comentariu
VTP Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 MULTA SANATATE TUTUROR SI INCINTE B.R. CAT CUPRINDE!!!!!( Pentru ca nu mai e interesant subiectul legat de incintele VTP, topicurile legate de acestea pe care le-am deschis pot fi STERSE! Va multumesc! ) Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 "Tapered transmission line box designs were used for both speakers, since they are a form of vented speaker. TLs have a couple of potential benefits as compared to similarly tuned ported boxes. In a 2-way, the midwoofer is reproducing the midrange sounds as well as the bass sounds, so the primary benefit of a TL in that case is a significant reduction, if not elimination of reflections getting back to/through the midwoofer's cone, thus eliminating possible boxy sounds and other undesirable effects. In addition, since midrange and high frequency output is largely attenuated in the stuffing, less can escape from the terminus, which is not the case for a standard ported 2way. In a 3-way, with only its woofer in the TL, those benefits are less significant depending on what frequencies are covered by the woofer. The typical ported box will always have a 4th-order rolloff below the knee in the system response curve. In a TL that can occur but often doesn't depending on the driver itself and the specifics of the TL configuration. A TL having a 3rd-order or less rolloff may have a better transient response than an equivalent driver in a ported box with similar F3. In comparing two essentially equivalent designs, one a TL and the other a ported box, the bass from the TL will often sound better defined and seems far less likely to be "one-note" or boomy bass. TLs are often observed to have less significant problems with room interactions as well." http://www.htguide.com/forum/showpost.p ... stcount=10 Interesant cum tocmai o incinta TL a castigat acel concurs. Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Nu a spus nimeni ca incintele VTP sunt inferioare celor Bass-reflex, sau invers. Eu am spus doar ca un difuzor prost va suna prost indiferent de cutia in care e bagat, fie ea VTP sau TL sau orice altceva. De asemenea i-am reprosat domnului VTP ca denigreaza fara motive intemeiate incintele Bass-reflex. E evident ca in articolul de mai sus sunt amintite doar avantajele incintelor TL.In rest, traim intr-o tara "inca" libera si fiecare crede si face ce vrea atata vreme cat nu incalca legea. Link spre comentariu
baga Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 In reflex de 20L@50hz graficele seamana foarte mult. Dar practic suna diferit. Asta vroiam sa spun. Si nu e doar pe medii (unde simulatorul nu prea are ce simula). Si raspunsul in bas este diferit.Deci sunt de acord cu dvs, nu in simulare sta cheia.O explicatie ar putea fi ca sub frecventa de rezonanta a difuzorului , acesta devine mai " imprevizibil ", cum ai spus si tu, miscarea membranei este controlata de suspensie, care poate nu e liniara."Tapered transmission line box designs were used for both speakers, since they are a form of vented speaker. TLs have a couple of potential benefits as compared to similarly tuned ported boxes. ...........Astia nu spun si dezavantajele, cum ar fi problemele cu rezonantele la midbass , treaba migaloasa pana afl cat material fonoabsorbant trebuie pus si unde ca sa sune cel mai bine , sau faptul ca pentru aceeasi f-3 si spl , o incinta tl e mai mare ca una bassreflex.Cum s-a mai spus , fiecare incinta are avantaje si dezavantaje.................................Chorchy, pana la urma ce ai rezolvat cu parametrii? Link spre comentariu
chorchy Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 cum am mai spus...Cms marit la 0.7 determina o scadere a Fs la aprox 40 de Hz si o crestere a Vas la aprox 50L.nu stiu valorile exact,nu sunt acasadeasemenea determina s scadere a RMS si o crestere in Qms,destul de mici incat sa fie neglijabile.Qes scade undeva la 0.3,semn ca motorul preia o mai mare parte din controlul echipajului mobil deoarece spiderul este mai moale.apropiindu-se de pa800 ca parametri,800kul are bas mai putin atenuat sub 50Hz,tocmai datorita suspensiei mai moi care nu mai permite franarea puternica a conului(creste cursa).de aici rezulta ca difuzorul nu mai rezista(mecanic) la putere mare(inutila dupa parerea mea pentru auditii la maxim 100dB)cursa nu este insa o problema datorita portului care limiteaza miscarea conului.de observat ca viteza aerului prin port creste mult fata de varianta standard 800Kdin simulari am observat scadere in GD,tot din scaderii rigiditatii spiderului.nu pot sa explic asta,nu prea ma pricep.volumul in care fucntioneaza,calculat,ramane cam acelasi,f3 scade un pic,iar panta atenuarii este mai lina datorita suspensiei mai moi.asadar difuzorul mai scoate ceva si sub 50Hz Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Corect chorchy. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Astia nu spun si dezavantajele, cum ar fi problemele cu rezonantele la midbass , treaba migaloasa pana afl cat material fonoabsorbant trebuie pus si unde ca sa sune cel mai bine , sau faptul ca pentru aceeasi f-3 si spl , o incinta tl e mai mare ca una bassreflex.Cum s-a mai spus , fiecare incinta are avantaje si dezavantaje.In privinta volumului ocupat, nu mi-as face griji, avand in vedere suprafata pe care o ocupa la sol (totuna cu un floorstander br sau un chistoc tot br pus pe stand - sper ca nu ascultati muzica de la mini-boxe puse in vitrina, in biblioteca sau pe sifonier). Stiu de factorul waf, dar depinde de gusturi si puterea de convingere...Daca e mai putin influentata de raspunsul spatiului de auditie, rezulta un avantaj insemnat. Incinta nu este mai usor de facut sau acordat, asa cum se sustinea mai sus, dar, intr-o forma constructiva diferita de "incinta normalizata" VTP, adica cu portul in jos sau pe spate, poate fi o solutie de luat in calcul pentru cei care vroiau deja un floorstander (aici ma incadrez eu). Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 Chorchy, a trecut un an.Mai rezista difuzorul modificat cu acetona?Poti sa ii masori iar fs-ul folosind limp de la arta?N-ar strica sa vedem stabilitatea in timp.Ma tenteaza sa experimentez. Link spre comentariu
Vizitator DNA Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Era un domn din Timisoara care mi-a spus ca are 3 difuri PA800 + unul stricat.Inca le mai astept, in cazul ca nu v-ati razgandit.Am deja un difuzor nou, iar cutiile asteapta difuzoarele. Link spre comentariu
baga Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Chorchy, a trecut un an.Mai rezista difuzorul modificat cu acetona?Poti sa ii masori iar fs-ul folosind limp de la arta?N-ar strica sa vedem stabilitatea in timp.Ma tenteaza sa experimentez.Si eu sunt curios, spune-ne te rog fs-ul de acum. Link spre comentariu
chorchy Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 diseara ma apuc de masurat.sper sa atasez si niste grafice.stima Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 diseara ma apuc de masurat.sper sa atasez si niste grafice.stimaup. Link spre comentariu
chorchy Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 vesti proaste.nu stiu cu ce au impregnat aia spiderul ca s-a intarit din nou.deci metoda cu acetona nu merge.imi cer scuze ca postez asa tarziu,dar vara asta nu am avut internet.voi posta si masuratorile,dar peste vreo doua saptamani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum