Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Potentiometru

Vizitator iMonk

Postări Recomandate

Vizitator iMonk

Salut. Cum leg un potentiometru cu 4 fire( luat de la o pereche de casti cu microfon) la un motoras cu 2 fire. Facetimi un desen daca se poate pls. vreau ca motorasul sa mearga din ce in ce mai tare sau mai incer. Momentan mi se schimba viteza sacadat, si nu stiu ce sa ii fac, cred ca l-am legat gresit. imi trebe pentru un pistol de tatuat. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• mikella

1

• sorinpavel

1

• boederyakumo

1

Salut. Cum leg un potentiometru cu 4 fire( luat de la o pereche de casti cu microfon) la un motoras cu 2 fire. Facetimi un desen daca se poate pls. vreau ca motorasul sa mearga din ce in ce mai tare sau mai incer. Momentan mi se schimba viteza sacadat, si nu stiu ce sa ii fac, cred ca l-am legat gresit. imi trebe pentru un pistol de tatuat. Multumesc

Si nu a iesit fum din potentiometru?. Gandest-te ce curent trece prin casti si ce curent trece prin motoras.Succes
Link spre comentariu
Vizitator iMonk

Si nu a iesit fum din potentiometru?. Gandest-te ce curent trece prin casti si ce curent trece prin motoras.Succes
Nu a iesit fum :) ca a fost legat la un incarcator vechi de telefon de 4.8v il folosesc in loc de baterii :) e bun ca nu se consuma.
Link spre comentariu
Vizitator iMonk

Merci frumos. Am terminat aparatu de tatuat :) e gata si functional. potentiometru era problema... am demontat altul si cu ala a mers. Cred ca era stricat primul cu care am incercat. Trebe sa pun o poza cu aparatu :d da' mai tarziu putin, ca nu iam facut inca.

Link spre comentariu

E posibil sa fi fost plin de praf si atunci "sarea". Pentru cultura generala, un potentiometru se curata in felul urmator: Il desfaci, dai cu spirt sau cu alcool izopropilic pe traseul de carbon, dupa care il ungi cu ulei de mecanisme fine. Toata treaba asta se face usor cu betisoare cu vata. Daca se demonteaza si lamela care se plimba pe traseul de carbon, o indoi un pic inainte sa o pui la loc, sa apese in alte zone ale traseului. Dupa ce il montezi la loc nu mai caraie de nici un fel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări