Vizitator iMonk Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Salut. Cum leg un potentiometru cu 4 fire( luat de la o pereche de casti cu microfon) la un motoras cu 2 fire. Facetimi un desen daca se poate pls. vreau ca motorasul sa mearga din ce in ce mai tare sau mai incer. Momentan mi se schimba viteza sacadat, si nu stiu ce sa ii fac, cred ca l-am legat gresit. imi trebe pentru un pistol de tatuat. Multumesc Link spre comentariu
boederyakumo Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Fa rost de un variator de turatie de la un motoras de casetofon si ai rezolvat problema. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Salut. Cum leg un potentiometru cu 4 fire( luat de la o pereche de casti cu microfon) la un motoras cu 2 fire. Facetimi un desen daca se poate pls. vreau ca motorasul sa mearga din ce in ce mai tare sau mai incer. Momentan mi se schimba viteza sacadat, si nu stiu ce sa ii fac, cred ca l-am legat gresit. imi trebe pentru un pistol de tatuat. MultumescSi nu a iesit fum din potentiometru?. Gandest-te ce curent trece prin casti si ce curent trece prin motoras.Succes 1 Link spre comentariu
Vizitator iMonk Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Salut. Cum leg un potentiometru cu 4 fire( luat de la o pereche de casti cu microfon) la un motoras cu 2 fire. Facetimi un desen daca se poate pls. vreau ca motorasul sa mearga din ce in ce mai tare sau mai incer. Momentan mi se schimba viteza sacadat, si nu stiu ce sa ii fac, cred ca l-am legat gresit. imi trebe pentru un pistol de tatuat. MultumescSi nu a iesit fum din potentiometru?. Gandest-te ce curent trece prin casti si ce curent trece prin motoras.SuccesNu a iesit fum ca a fost legat la un incarcator vechi de telefon de 4.8v il folosesc in loc de baterii e bun ca nu se consuma. Link spre comentariu
Vizitator iMonk Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Fa rost de un variator de turatie de la un motoras de casetofon si ai rezolvat problema.Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Sau şi mai bun este un variator de turaţie ptr ventilatoarele de calculator, are şi puţometru de reglaj, doar că merge la +12V (minim +9...10V). Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 salut!ia incearca schema aceasta Link spre comentariu
Vizitator iMonk Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Merci frumos. Am terminat aparatu de tatuat e gata si functional. potentiometru era problema... am demontat altul si cu ala a mers. Cred ca era stricat primul cu care am incercat. Trebe sa pun o poza cu aparatu da' mai tarziu putin, ca nu iam facut inca. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 E posibil sa fi fost plin de praf si atunci "sarea". Pentru cultura generala, un potentiometru se curata in felul urmator: Il desfaci, dai cu spirt sau cu alcool izopropilic pe traseul de carbon, dupa care il ungi cu ulei de mecanisme fine. Toata treaba asta se face usor cu betisoare cu vata. Daca se demonteaza si lamela care se plimba pe traseul de carbon, o indoi un pic inainte sa o pui la loc, sa apese in alte zone ale traseului. Dupa ce il montezi la loc nu mai caraie de nici un fel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum