Vizitator nvp_playboy Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Am o masina de spalat Indesit. De ceva timp nu mai incalzeste apa. Am observat ca la bornele rezistentei tensiunea este de 98...120 v. Cine este responsabil de aceasta tensiune? Indiferent ce temperatura setez mereu obtin 100v, cateodata sare la 220 v. Rezistenta este buna (a fost de fapt ca am reusit sa o ard cand am pus-o pe direct fara apa)Sa fie releul 'rosu'? Firele ce pleaca la rezistenta sunt cu 'verde'.Ca idee, pot realiza un montaj separat sa incalzesc apa ,ceva mai resistent in timp?Un termostat mecanic ? Link spre comentariu
vsurducan Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 Imaginea e inutila (neclara). Daca comanda se realizeaza printr-un releu ON-OFF si nu un SSR (solid state relay, adica un triac controlat in faza sau la trecerea prin zero a tensiunii de intrare) e putin probabil sa fie releul.Daca utilizati un multimetru digital cu impedanta de intrare mare, acesta masoara aiurea cand de exemplu la un capat al sondei de masura are faza si la celalat nimic. Pentru tipul asta de masuratori folositi un instrument analogic cu impedanta de intrare de 10Kohm pe volt (da, banalul mavo35 este cu mult mai util in aceasta situatie).100V mai vedeti cand aveti ceva DC nefiltrat si masurati pe domeniul AC. In rest la asa intrebare, asa raspuns. Link spre comentariu
lus Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 daca nu mai incalzea apa,trebuia intai de verificat senzorul de temperatura Link spre comentariu
riciu Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 daca iti ajunge tensiunea la jumatate, dar fara rezistenta conectata, e posibil ca unul din fire sa atinga la masa si tensiunea sa se scurga prin impamantare. acel releu rosu(daca el o fi pt rezistenta), nu cred ca ar fi o problema. el este comandat de modulul electronic, insa el ar trebui sa alimenteze un alt releu mai maricel care sa suporte curentul consumat de rezistenta. iar referitor la senzorul de temperatura, eu as zice ca e bun, din moment ce ii da comanda de trimitere a tensiunii pe rezistenta. Link spre comentariu
gogutu Postat Aprilie 19, 2010 Partajează Postat Aprilie 19, 2010 incearca si fa poze mai clare ca nu se distinge iar in legatura cu un montaj electronic separat se poate si asa Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Daca problema nu a fost rezolvata, ar fi bine de urmarit firul groos care pleca de la termoplonjor. Surpriza d-ar putea sa fie mare, fiind utilizat un termostat mecanic.LA ce grosime se vad firele in poza, nu prea pare a comanda palca aceea decat viteza la motor si secventele la releele auxiliare (valve, usa etc).Poti face si o vizita la vecinul tau electrician, cu vechea lui lampa. Pune in loc de termoplonjor un bec de 100W. Vezi ce "zice". Link spre comentariu
Petre Marian Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Am și eu o întrebare.legata tot despre aceeași problema.... nu încălzește apa , în rest funcționează normal. Am verificat rezistenta și NTC ,sunt bune la fel și firele care fac legătura între placa și acestea ..... sunt ok. Žnainte sa desfac modulul as vrea sa întreb dacă aceasta problema poate sa fie și de alterarea softului. Mulțumesc! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum