Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwofer auto de 8ohmi, problema?

godanlex

Postări Recomandate

Salut as vrea sa pun un subwofer de 8 ohmi cu amplificare propie in masina si nu stiu daca este vreo problema, daca nu este nici o problema as vrea sa stiu cum il leg direct la casetofon ..?!?!?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuser

4

• ari_panterra

3

• godanlex

2

Top autori în acest subiect

sa inteleg ca vrei sa montezi pe masina un subwoofer activ,subwoofer al carui difuzor are 8 ohmi?!daca-i asa ,trebuie sa te asiguri ca respectivul subwoofer este destinat segmentului auto(amplificatorul se alimenteaza la 12Vcc).in acest caz @ionut20 a facut o rubrica stiky chiar la inceputul segmentului ''auto sound''.succes!

Link spre comentariu

Deci stai sa inteleg si eu, tu vrei sa pui si cele 2X80W rms si wooferul la casetofon..?!?! Chiar daca nu esti interesat in a le da putere boxelor cred ca totusi daca vrei sa le legi pe toate la casetofon nu ai suficenta putere...

Link spre comentariu
Vizitator warlockall

Daca boxele au mai putin de 10 cm diametru merge ca nici ele nu au 80 de watt (poate mai degraba 8)pe 12 v si impedanta 4 ohm nu se obtin puteri mai mari de20 pe canal (calculele sunt simple)cat despre woof poti sa il pui daca are 4 sau mai putini ohmi(nu recomand)cu 2 bobine identice si mari (rezistenta interna cat mai mica,structura experimentala)si doua rezist de putere care sa nu depaseasca imped difuzorului dar nici prea mici nu uita DE PUTERE poti sa le faci tu din rezist de resou daca ti cont de caldura disipata .Structura e cam asa:bobinele in serie cu rezistoarele (rezistoarele primele, la firele de la cas)bobinele sa fie separate si sa ai grija sa tii cont de sens la spire (amandoua se conecteaza la fel)dupa firele de la rez la cas si cele de la bobina umpreuna la difuzor.DACA CASU are fire separate pentru plus si minus treb sa repeti faza si in directia cealalta cu specificatia:aceleasi rezist dar bobine mai mici.Toata faza se bazeaza pe faptul ca efectul stereo apare doar la fregvente mari pe care woof nu le reproduce in timp ce la fregv joase ambele canale bat(joaca)la fel.daca wooferu are mai mult de 4 ohmi nu se merita sa il pui pe masina daca are mai putin de 2 e sarcina prea mare ptr cas optim ar fi pentru un cas de 4 ohmi sarcina un dif de 3 si rezist de 1,5, bobinele mai bine mai mari (dif reproduce fregvente mai joase,e mai sigur) Daca casetofonu are minus comun(pentru ambele canale)poti pune difuzoarele in paralel cu rezistoarele(care in acest caz vor fi mai mari,dublu la imped) si adaugi 2 condensatoare nu prea mari 200micro ,daca bobinele sunt mari merge si mai mari,le legi la masa(-,comun)si punctul de legatura intre dif,rez si bobina (sunt 2 astfel de puncte unde vei lega cele doua condens,unul ptr fiecare canal) te poate ajuta daca faci un mic desen (fal cum poti ca sda il si intelegi)inainte de a te apuca de lucru ca sa nu faci greseli.BAFTA :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări