Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf de sursa de calculator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

...asta stiam...

Poate ca stii... dar este bine sa-ti reamintesc ca transformatorul dintr-o sursa in comutatie nu se poate folosi de sine statator... :) Adica acest transformator nu se poate cupla direct la reteaua de 220Vca...Il poti folosi fie sa repari o alta sursa, fie sa-ti faci o noua sursa in comutatie... 8)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am schimbat dioda redresoare de pe 12V cu una mai tzapanoasa. Nu am incercat sa trag din ea la maxim pe perioada foarte indelungata, dar 1-2 minute CW la maxim (100W/50 ohmi, pe masuratelea), nu a patit nimic. SSB nu tine statia la maxim in permanenta, asa ca "las' ca merge si asa" :)Cirip

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator gala

Afla puterea reala a sursei. Dupa aceea imparti la tensiunea care iti trebuie si aflii amperajul. Pentru un transformator dintr-o sursa din PC doar rebobinezi secundarul cu grija. Pentru a obtine 13.8V in sarcina bobinezi vreo 7-8 spire de sarma groasa odata intr-un sens si apoi in alt sens. Ai grija la legarea diodelor. Daca sarma e prea groasa incearca sa pui mai multe sarme de grosimi mai mici in paralel. O sarma groasa de 0.7mm suporta cam 8-10A la 35kHz. Mai gasesti prin ConexClub ceva despre asta, cred ca in 12/2003 daca nu ma insel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări