Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobilul electric

florinellll

Postări Recomandate

Sal Florinel !!!... da asa este trebuie 2 randuri de acu unul pe masina unu la incarcat asta daca produci acasa energie. Daca se intra la productie de serie scade pretul.Hmm daca aveam geotermal acasa :freaza: ce bine ami mai era :da .Sper sa nu se ajunga cu petrolu pe "" rosu si sa se ia masuri din timp.Sa Auzim De Bine !!!

Link spre comentariu

Te referi la locomotiva diesel electrica?Da in mare are in componenta un motor termic un generator ,un controler si sase motoare electrice,unul pe fiecare punteRaspunsul este simplu:pentru a antrena sase 6 punti motoare cum au unele locomotive(altele au 8 punti motoare)direct cu motorul diesel este nevoie de un sistem de transmisie foarte complex si oarecum ineficient.Este clar ca acest sistem este mai eficient si sa stii ca nu l-au inventat romanii.

Link spre comentariu

... nu am zis ca Romanii au inventat !!!!voiam sa evidentiez cuplu motorului electric chiar daca se ajunge si la ineficientaDECI Locomotiva are motoare electrice pentru ca motorul electric are cuplu mai bunapoi mai e o ciudatenie de masina, una care cara minierit, cred ca-i cea mai mare din lume si la roata "" ai tot electrica

Link spre comentariu

Bamse: tot ii dai cu motorul electric e mai bun decat motorul termic. Citeste paginile anterioare, reciteste-le, si apoi mai citeste-le odata.Problema nu e daca motorul electric e sau nu e mai bun decat motorul termic. E mai bun, clar e mai bun, problema e alta: producerea si stocarea energiei respective.Pentru energia termica, e clar: sugem petrol cat mai e, cu consecintele de rigoare.Pentru energia electrica in schimb lucrurile nu sunt roz: - energia electrica produsa din petrol/carbune polueaza mai mult decat varianta clasica (fiindca polueaza atat la sursa, cat si prin distributie/stocare). - energia electrica produsa din centrale nucleare e cum e, dar mai trebuie stocata - panourile solare nu au inca randamentul suficient pentru a fi cu adevarat rentabile, plus au durata limitata de viata - eolian? nu traiesti intr-o tara unde sa se preteze asa cevaSi una peste alta, sa zicem ca se rezolva cumva problema producerii energiei - mai ramane problema STOCARII acestei energii. Pune mana si citeste ce inseamna tehnologii cu Lithiu si care e costul folosirii lui (atat ca nivel de energie consumata pentru materii prime, cat si ca deseuri produse).Deci: motorul electric? e suuper, as trece de azi pe asa ceva.Producerea si mai ales stocarea energiei electrice? Semne uriase de intrebare: cost, poluare, durata de folosire.Chiar si locomotiva diesel electrica are ca sursa de energie tot vechiul combustibil petrolier!

Link spre comentariu

...uite cine face masina mea sa merga:

Posted Image

uite ce consecinte suporta natura

Posted Image

dar producerea de combustibili nu are impact asupra mediului ?

Posted Image

tot ce mai am de zis este ca din pacate si EU merg cu valu '''' :cry:

Link spre comentariu

Sa consideram totusi si "urmele" lasate in atmosfera (si deci asupra climei, a fenomenelor meteo, a intregului echilibru ecologic al planetei, etc.) de sutele de milioane de tone de combustibil clasic consumate anual de motoarele cu ardere interna.

Link spre comentariu

Sal Cristian !!!... poate nu sute de milioane de tone :uio ?! poate mai mult :jytuiyu ma faci sa-mi imaginez intr-o zi cat combustibil curge in motoare la nivel mondial, in TOATE motoarele termice :bataie combustibilu CRED ca-i cel mai mare afluent "" al planetei :cry:

Link spre comentariu

In 2007 consumul estimat la nivel mondial a fost de 900 milioane tone. :da

Si gandeste-te ca doar circa 35-40 % din energia termica obtinuta a fost folosita pentru

deplasare... :jytuiyu

Link spre comentariu

hei, hei, hei... inteleg ca se incinge atmosfera dar incepeti sa incalcati regulamentul... fara dublu post (editare pt o ora) si deviati usor spre offtopic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări