cusnir Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 Pretul e factorul cheie in implementarea pe scara larga a unei tehnologii . Pt nepoti se dezvolta tehnologiile verzi ,in principal iar alt scop urmarit e balanta puterii -principiul rotiri (pana acum ceva zeci de ani era cunoscut pe la noi sub denumirea de rotirea cadrelor ).Daca planeta trece peste limita ireversibilitatii degeaba va existat tehnologia. Aceasta tehnologie doar va prelungi agonia muribunzilor..Citeste despre starea ghetarilor in arctica. In 2015 nu va mai exista.. Link spre comentariu
aygun Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 Mai sus nu am facut decat sa arat ca daca noi nu stim nu inseamna ca nu exista si ca NU se cerceteaza in acest sens ! Am zis si o repet , autoturismul electric va fi viitorul indiferent de ce forma de inmagazinare a energie va fi utilizata . Fuell cell , aer comprimat , acumulatori ...... Nu asta conteaza ci conteaza ca marile firme producatoare au primit un zvacnet. Stiati ca SUA anul acesta a inregistrat cea ma mica recolta de porumb cu tot cu sistemul de irigatie ? Recolta care este mult mai mica decat in perioada in care NU aveau sistem de irigatie. Efectiv sistemul de irigatie nu a facut fata caldurii excesive . Daca nu se iau masuri ACUM , in urmatorii 10 ani , este foarte probabil sa avem a face cu foamete , seceta , climat tropical mai peste tot.... Emisia de Carbon trebuie sa fie oprita sau macar incetinita . Voi credeti ca de pomana baga banii: Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), U.S. Air Force, U.S. Department of Energy, National Science Foundation si Knowledge Innovation Program of the Chinese Academy of Sciences...... si multi altii Poftiti va rog : http://www.capital.ro/detalii-articole/ ... 69305.html http://www.zf.ro/business-international ... ua-9942322 http://www.recolta.eu/pretul-porumbului ... americani/ Tot SF-uri sunt . Nu ? Link spre comentariu
aygun Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 Prezentam zilele trecute un autoturism care a parcurs cateva mii de km in Australia si avea ceva generator eolian . Acum iata si autoturismul solar : http://www.solarworld-gt.de/ http://www.youtube.com/watch?v=U_8pXQ_c ... r_embedded Ia sa vedem cine iese la criticat primul ? Ca nu se poate ! Ca nu e viabil ! Ca e asa ! Si ca e pe dincolo ...... Eu spun atat : - e realizat ? - e functional ? - atinge 100kmh ? - a parcurs 4827 km ? Pai ce mai vrem ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 In Australia a fost organizat si un concurs de masini solare ,Honda a castigat (ca fapt divers ,de fapt toti participanti au fost castigatori).Masinile aveau forme primsatice ,roti subtiri si caroseri din fibra de carbon;in Australia e mult soare ,dar acesta e doar inceputul si timpul va cerne adevaratii castigatori .Cu ani in urma nu existau bateriile din ziua de azi ,problema nepopularizari acestui tip de propulsie e economica dar cu scumpirea combustibililor fosili si dezvoltarea noilor tehnologii preturile vor deveni similare . Promovarea puternica in mass-media va reduce preturile virtual .La inmatricularea unei masini in Romania se percepe taxa de poluare care se stabileste dupa emisia de dioxid de carbon - grame CO2/km . Cum nu se poate cuantifica cati kilometri vei parcurge cu accea masina ,taxa va fi dupa emisia initiala de CO2/km ,adica 0 . Link spre comentariu
aygun Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Australia e Australia iar Europe e Europa.Masina aia e nemteasca din cate inteleg eu limba . Link spre comentariu
florinellll Postat August 31, 2012 Autor Partajează Postat August 31, 2012 Prezentam zilele trecute un autoturism care a parcurs cateva mii de km in Australia si avea ceva generator eolian .Acum iata si autoturismul solar :http://www.solarworld-gt.de/http://www.youtube.com/watch?v=U_8pXQ_c ... r_embeddedIa sa vedem cine iese la criticat primul ? Ca nu se poate ! Ca nu e viabil ! Ca e asa ! Si ca e pe dincolo ......Eu spun atat : - e realizat ? - e functional ?- atinge 100kmh ?- a parcurs 4827 km ?Pai ce mai vrem ?Nu se poate Link spre comentariu
vfp_mihai Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 pentru unii , chiar zborul cu un aparat mai greu decat aerul era o himera , uite ca nu e chiar asa , BA SE POATE daca ansamblul este destul de usor caroserie din fibra , baterii performante , celule cat cuprinde ,sistem de recuperare a energie la coborare si franare, sistemul de iluminat si ma refer la becuri , sa fie pe led,un sofer rational nu un blanar , se prea poate , si nu in ultimul rand VOINTA. crezi florine ca , desi tu ai deschis acest sbiect, motoarele cu ardere din ziua de azi , o sa mai aiba mult timp cu ce se alimenta? . cand so face litrul de benzina 40 ron , sa vezi cum te treci tu pe litium , si nu ai sa mai spui cas scumpe bateriile . Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 In masina aia sant mai multi bani decat o sa ai vreodata . Dar ,cum spuneam ,acesta e doar inceputul . Link spre comentariu
costy Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 of of, ideea e urmatoarea, automobile electrice cu incarcare solara? te pisi pe ea in anglia, trebuie sa intelegi ca o masina trebuie sa fie independenta de elementele naturii , asta daca vrei sa aiba succes, daca vrei doar sa o dai la ziar.... Daca vrei sa trecem pe electrice inainte de a se termina petrolul(ca altfel o sa fie degeaba) masinile alea trebuie sa nu prezinte dezavantaje mult mai mari fata de cele pe benzina.Nu trebuie sa stau nspe ore sa o incarc, nu trebuie sa astept sa se modifice infrastructura in toata tara ca sa o pot folosi. nu trebuie sa ma rog maine sa nu fie inorat, sa bata vantul sau alte prostii.La fel si cu energia fotovoltaica, ce facem la iarna? sau cand ploua? Intelegi ca astea se pot instala doar in zone in care bate soarele mai mereu ? Vad ca te ataci, vezi toate inovatiile dar realitatea o cam lasi pe alta data.Da cel mai probabil automobilul viitorului va fi electric, dar solar? eolian? incarcat de la celule piezo? ma indoiesc, si m-as indoi sa fie si cu acumulator daca vrem sa fie la scara mondiala. Link spre comentariu
cusnir Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 orice e mai bun decat petrolul..Si daca nu vom avea masini toti care e treaba? unii au avut prim masina la 40 ani alti nu au avut-o niciodata.. Nu a murit nimeni din asta..Dar daca nu schimbam situatia sigur vom muri.. de foame.. Schimbarile climaterice lovesc puternic asupra florei. De acolo pleaca toate lanturile trofice..Vom vrea sa ne intoarcem cu 10 ani in urma sa schiimbam ceva.. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Numai incarcarea e solara ,iar incarcarea poate fi facuta in mai multe feluri .Uite ,am mers la o firma care avea o parcare mare dar far de pic de umbra .Am lasat masina acolo si dupa ce am revenit nu m-am mai putut urca in ea .Cred ca inauntru erau vreo 60 Celsius . Daca erau celule solare pe ea ,incarcau bateria intre timp dar e numai o optiune .In legatura cu infrastructura ,sant si altfel de abordari. Ai pus problema din punctul de vedere al consumatorului.Pune-te in locul furnizorului si :-daca ai avea un teren la sosea ,ai deschide un pct de alimentare? Adica sa vinzi curentul cumparat sau cel din productie propie? Eu nu prea as sta pe ganduri .Si nu as singurul . Link spre comentariu
costy Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 orice e mai bun decat petrolul..Si daca nu vom avea masini toti care e treaba? unii au avut prim masina la 40 ani alti nu au avut-o niciodata.. Nu a murit nimeni din asta..Dar daca nu schimbam situatia sigur vom muri.. de foame.. Schimbarile climaterice lovesc puternic asupra florei. De acolo pleaca toate lanturile trofice..Vom vrea sa ne intoarcem cu 10 ani in urma sa schiimbam ceva..sti cum e asta cu orice e mai bun ca petrolul? Orice e mai bun ca painea mea de 1 leu; orice e mai bun ca parizerul de 5 lei.De acord ca petrolul ne-a adus intr-o situatie critica, dar mult prea multi nu vad asta, si din cei care vad asta, cati sunt dispousi sa renunte la masina ?Explica-le tu alora cu defrisarile ca din cauza lor se duce dracu clima Link spre comentariu
cusnir Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 cu defrisarea sunt deacord dar nu in totalitate.. Defrisarea masiva are loc un romania. In alte state este cat de cat sub control.. Este altceva ca mereu scade ponderea padurilor pe suprafata dar nu asta e cauza principala.Nu neg desigur rolul extrem de negativ al defrisarilor pe plan local si un pic doar global. Romania e mica pe Terra.Inca o chestie mai putin cunoscuta este ca oxigenul e otinut in proportie de peste 75% de algele din oceanul mondial. Pe alea nu le-au defrisat .Cum nu am suci-o tot combustibilii fosili cunt cauza dezastrului. Nu doar petrolu ci si carbunii. Insa daca e sa fac comparatie cum arata orasul acum 30 de ani si acum.... acum 30 de ani cine avea masina era boier..Acum orice teribilist are o masina sau motocicleta. Sa nu mai vorbim cum se circula acum 15-20 ani si acum.. Pai a crecut parcul auto de 10 ori! Link spre comentariu
aygun Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 @costy - nu ma atac Absolut deloc ci imi vine sa rad de ceea unii cred ca nu se poate si cum ca as fi un visator si nu realist ! Pai iti pot spune cu exactitate ce si cat se defriseaza deoarece ma ocup de un program pe plan local al celor de la ITRSV . Programul de evidenta al materialului lemnos se numeste SUMAL Agent ! Asa ca , te rog sa ma crezi pe cuvant cand iti zic ca stiu cum sta faza cu defrisarile. Nu isi are rostul sa discutam Aici si Acum despre defrisari. La fel de visator o fi fost si Vuia iar noi acum avem zboruri transoceanice , transportam subansamble de navete spatiale cu avioane dedicate , realizam cel mai mare avion de nu incape pe aeroport ( A380 ). Ma uitam cu nostalgie la filmul Sherlock Holmes ( asta ultimul din 2011 ) si caruta lor motorizata Cum se uitau oamenii pe strada cand treceau aia cu automobilul lui Watson Visau ei in Londra autobuze la vremea aia ? Pai nici penicilina nu o stiau si mureau pe capete de o ( acum ) banala pneumonie. Pai vezi cum sta treaba ? Am aratat asta : http://inhabitat.com/pnnls-new-affordab ... ial-power/ Nu stiu daca te-ai sinchisit sa o citesti. Zici tu ca in Marea Britanie nu ti-ar folosi ? Mai cerceteaza si vezi daca ultimele generatii de celule solare au nevoie de radiatie solara directa ptr a da un curent cat de cat acceptabil ( corect - randamentul maxim este la lumina solara directa ). Stii ca avioanele moderne au o microturbina care alimenteaza cu energie echipamentele strict esentiale navigatiei in caz ca pateste ceva generatorul principal ? Este coborata imediat in exteriorul aeronavei daca este cazul. Mentine in functiune pompele hidraulice si echipamentele strict esentiale navigatiei. Ce ma impiedica sa plasez pe un autoturism placat cu celule solare si doua microturbine eoliene ? As avea nevoie sa canalizez aerul prin doua galerii aidoma celor prin care se racesc franele la masinile noastre cu 8 cilindri in V . Eh ? Suplinesti pierderea data de panouri ( in Anglia ). Pe de alta parte , galeriile de aer ptr microeolienele de pe autoturisme ar putea fi ajustabile aidoma modului prin care dai aerul in masina , ba la picioare si parbriz , ba in fata si picioare ...... o banala clapeta . E imposibil ? Eu cred ca nu. @cusnir - referitor la alge , si alea sunt pe duca din cauza efectului de sera. Recife intregi de corali au disparut iar oceanologii nu stiu cum sa faca sa reintregeasca fauna in zona respectiva . Corali sunt foarte sensibili la variatiile de temperatura . O temperatura a apei cu doar cateva grade peste mediul lor optim le duce disparitia. De aici dispar pestii care traiesc in recif si sigur ca si pradatorii. Oamenii care traiesc pe langa recife si a caror hrana depinde de recif ce fac ? Iar exemplele pot continua. @ costy - sincer , nu ma astept ca toata lumea sa creada ca viitorul este electric ( chiar si fotovoltaic / eolian sau chiar piezo fuel cell ). Sincer nu m-ar deranja ca lucrul mecanic al masinii , trepidatiile , miscarea amortizoarelor ...... si cate si mai cate se invart si tremura intr-o masina sa , sa fie transformate in energie electrica stocabila ca si rezerva pe langa acumulatori. Si astea sunt unele chestii care rasufla catre noi dar cate sunt care nici nu ajung la urechea publicului ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum