arcadius Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Eu cred ca in viitor apropiat poluarea va trebui sa dispara si totul trebuie transformat in electric ,vor fi masinile electrice , ir acestea nu toti o sa-si permita . Multi o sa se intoarca la tractiune animala si munca pe propriul pamant , numai aceia vor supravetui si doar asa putem salva acest pamant .E mult mai mult de vorbit destre asta dar nu vreau sa mai fiu off topic. Link spre comentariu
eugeniusro Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Mie imi place analogia cu sistemele de calcul, daca imi aduc bine aminte mai demult sa facut o astfel de analogie in care spunea ca daca industria auto ar fi evoluat asemenea industriei electronice la ora actuala ar fi trebuit sa avem Rolls-uri care sa deplaseze cu 800 km/h si sa consume 1 l/100 km si sa coste 20 $, ei bine cu ocazia impunerii autoturismului electric se va face un mariaj intre cele doua industrii si sper ca industria auto va evolua inbunatatindu-si produsele si rezultatele.Din punct de vedere al standardizarii evident ca este necesara si cred ca o sa se faca din mers pe masura ce anumite solutii tehnice or sa se impuna.Referitor la poluare eu cred ca va fi un factor determinant dar nu va fi principalul ci abia pe locul 2, pe primul loc factorul care va forta tranzitia spre electricitate va fi pur si simplu lipsa petrolului. Petrolistii si-au furat singuri caciula fiindca dupa infiintarea OPEC-ului in anii 70 au stabilit plafoane de extractie limitate si proportionale cu rezervele de petrol disponibile pentru a mentine pretul ridicat, dar mai apoi pe rand incepand cu Arabia Saudita au anuntat false descoperiri de noi rezerve pentru a isi ridica plafoanele de extractie, ulterior si alte state arabe au procedat identic pentru a isi creste profiturile, rezultatul este ca la ora actuala estimarile sunt mult umflate si rezervele de petrol estimate ca fiind suficiente pentru urmatorii 40 ani nu vor ajunge nici pentru 15 ani.Peste 50 de ani statele Arabe vor traii doar din turism, iar copii nostrii vor povestii, ""am fost in Egipt si am vazut piramidele, si apoi am fost in Arabia Saudita si am vazut puturile de petrol"" Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 si asta cu aburul suprasaturat este tot o perla, e de belea cati au picat bacalaureatul asta la fizica, auzi sa tii abur supraincalzit in termos:))) pe asta chiar ca nu o auzisem.Revenind la vehicolul electric, apropo de vehicolul hibrid (care este o strutocamila) e normal sa fie foarte scump in conditiile in care are o motorizare dubla, in fapt hibridul face un singur lucru reduce consumul substantial in oras datorita faptului ca foloseste un sistem de frana dinamica cu recuperare de energie, energie care o reintroduce in acumulator atunci cand franeaza si o consuma la urmatoarea accelerare, sunt si sisteme care folosesc condensatori pentru acest lucru la vehicolele electrice doarece incarcarile aleatoare din trimpul franarilor dinamice nu au un impact pozitiv asupra duratei de viata a acumulatorilor. Nu vezi padurea de copaci , proiectul este functional si este in teste la Mercedes............ Abur supraincalzit tinut in termos este o metafora . PUNCT . Link spre comentariu
eugeniusro Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Nu vezi padurea de copaci , proiectul este functional si este in teste la Mercedes Poate ne dai si un link catre un forum, site, ca sa ne minunam si noi, Mercedes este firma serioasa nu cred ca pierde timpul cu prostii, cam ce energie crezi ca poate fi stocata in cateva kg de apa aduse la 1000 grade celsius? si tinute intr-un termos tinand cont ca avem 4180 Jules/kg/grad capacitatea calorica a apei, daca ridicam cu 1000 grade temperatura acelui kg de apa imagazinam putin peste 1 kw de energie, pentru a transforma inapoi in energie mecanica acest kw trebuie sa tinem cont de randamente de pierderi si in special de randamentul Carnot, uite mai jos cateva linkuri pentru informare http://www.unit-conversion.info/energy.html http://ro.wikipedia.org/wiki/Ciclul_Carnot Link spre comentariu
TESSLA Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Ti-am mai zis si nu vrei sa intelegi . Electricitate intr-un fel sau altul poti obtine si in - house dar benzina nu. Ia sa va vad daca faceti benzina in curte . Cand pretul per acumulator va scadea suficient de mult cred ca mi-as permite ( in functie d epret ) sa iau ptr autoturismul electric vreo 2 acumulatori de schimb.Ce te face sa crezi ca nu se vor vinde statii individuale de schimb acasa ?Domle ce spui dumneata e utopie! Utopia taranului! A nu se intelege in sens peiorativ, momentan si eu sant tot in provincie. Electricitate poti obtine daca stai in provincie pe langa vreun rau, desi nu e chiar asa cum crezi tu sau altii colegi - trebuie ceva autorizatie de la Administrarea apelor sau cum s-o numi - sau in vreo zona unde bate vantul puternic. Da aia care stau la oras ce fac? Ca in orase stau masinile ca sardinele in conserva, nu la tara unde mai exista ceva potentiale energetice neexploatate. Ce fac cei din Bucuresti, de ex., din Cluj, din Oradea, etc ? Cum is produc oamenii aceia energia electrica? Pai nu au cum sa o produca si tre' s-o cumpere, cum fac si cu benzina! Acuma ca sa extindem...ce face un oras ca Chicago, de 14 milioane de locuitori...isi construieste fiecare familie cate o eoliana sau o mini -hidrocentrala? Hai sa nu discutam doar de dragul de a discuta si sa ne ancoram mai bine in realitatea cruda din jurul nostru. Cand nu va mai fi petrol, sau va fi pe sfarsite, electricitatea va fi la fel de scumpa ca si benzina! De ce? Pentru ca produse "echivalente" au preturi echivalente. Tu uiti un lucru...orice este vital/foarte necesar/pentru care exista cere mare, este si foarte scump. Plus ca mai poate interveni si un monopol..si te-a pus cu botu' pe labe imediat. Cum e cu tutunu, pe care n-ai voie sa-l produci asa de capul tau. Asa ca mare "invarteala" cu electricitatea nu o sa fie din punct de vedere al pretului, ci din contra pretul va creste mult, pentru ca o sa fie nevoie de electricitate si pentru incalzire. Marii magnati in loc sa mai vanda barili de petrol, vor vinde megawatti si tot aia e! Cine nu intelege ce?! Link spre comentariu
aygun Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Autorizatie trebuie mai mult sau mai putin. Vom trai si vom vedea daca este intr-adevar asa cum spuneti dvs.Oare sa fie utopie ? Ma indoiesc foarte tare ca ceea ce exprim pe aici este utopic.Daca era utopie hai sa nu fi inceput nimeni nici o lucrare de centrale ( eoliene / solare ...) pe nicaieri. Apoi , am exemplificat foarte bine ca exista si generatoare cu biodisel sau cu uleiuri minerale ( nu uitati de biogaz ). Apropos de gaz ( ca o nota separata si total offtopic ) stiati de asta ? http://www.pulsatoire.ro Astept comentarii! In mod cert energia nu va fi gratis dar nici nu va avea pretul litrului de benzina de acum. Gresesc? Am spus doar ca la energia electrica exista alternative pe cand la benzina NU. Benzina nu se produce decat intr-un SINGUR fel. Nu exista al procedeu de extragere al ecesteia ( rafinarea ). La eoliana ai nevoie de autorizatie de la o anumita inaltime in sus. Este vorba de spatiul aerian si siguranta traficului aerian.Crede-ma ca am discutat cu mai multe persoane de la diverse firme de montaj. V-am mai spus ca am tangente cu lumea asta a montatorilor de echipamente energetice / electrice. Hai sa nu inducem in eroare de dragul discutiei. Ok ? In functie de zone se pot dezvolta ALTERNATIVE ENERGETICE care pot micsora destul demult pretul / kw. Acesta este lucrul pe care nu doresti sa il intelegi. Fara suparare. Nimeninu a zis ca energia va fi moca dar totusi nu cred ca va ajunge pretul benzinei. Sa fim seriosi. Stimate domn , va repet inca odata , este vorba de alternative energetice. SI da ,daca locuiesc la tara si sunt intr-o zona cu potential eolian si / solar cu atat mai bine. Pot spune ca sunt norocos. Ati fost in Grecia , Cipru sau Turcia (zona de coasta a marii Mediterane si zona Asiatica spre granita cu Siria )? Ati observat ca Toti au pe case incalziri solare mai mult sau mai putin performante ? Cateva posturi mai in urma am aratat ca productia energetica a termocentralelor (poluante dealtfel ) poate fi suplinite cu succes de productia Hidrocentralelor ( care nu sunt poluante ) cu conditia ca acestea sa se construiasca conform unui plan bine gandit . Sunt perfect de acord si cu reimpaduririle ( padurile - acest aer conditionat natural al planetei ) insa cat timp le va lua copacilor sa ajunga lamaturitate ? In cat timp vom ajunge la cel putin aceeasi cantitate de copaci / hectar fata de anii 80 ? Iata o alternativa ptr zonele calde : Un soi de termocentrala ecologica . In fond , toata nebunia asta cu alternative la benzina este din cauza poluarii. Nimic mai mult. Acum 15 ani nici macar nu se gandea careva serios la ele - autoturismele electrice - dar de cand ne simtim cu teapa la gaura fundului din cauza efectului de sera , a inceput sa apara BRUSC interes si indulgenta fata de acestea ( din partea magnatilor petrolieri ). Tin minte ca prin 87 citeam in Almanahul Cutezatorii de efectul de sera . Inca de pe atunci se avertiza de efectele nocive ale acesteia si posibil ireversibile. Mereu vor aparea alternative energetice. Cine stie cate patente sunt trecute sub tacere doar pentru ca ar revolutiona societatea . Dar usor usor acestea vor iesi la suprafata . Ca o nota separata , cate patente ale marelui Nikola Tesla or fi tinute sub tacere ? Cate chestii nu suntdezvaluite doar pentru a tine populatia sub control ? Avem o Libertate aparenta dar de fapt suntem tinuti bine sub papuc . Primul lucru care ar face un pret scazut al energiei electrice ar fi costurile de productie ale marfurilor si nu numai. Sa nu uitam ca , in domeniul energiei solare zonele ecuatoriale vor fi cele mai vanate . Sa vedeti atunci lumea a treia pe aici pe la noi Link spre comentariu
aygun Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Poate ne dai si un link catre un forum, site, ca sa ne minunam si noi, Mercedes este firma serioasa nu cred ca pierde timpul cu prostii......Aici este un exemplu dar este o combinatie de gaze :http://www.free-energy-info.com/Appendix3.pdfAh ,si este chiar patentat. Link spre comentariu
leoncris Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Cam asa ceva ... http://www.adevarul.ro/locale/galati/ga ... r-20110907 Link spre comentariu
eugeniusro Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Poate ne dai si un link catre un forum, site, ca sa ne minunam si noi, Mercedes este firma serioasa nu cred ca pierde timpul cu prostii...... Aici este un exemplu dar este o combinatie de gaze : http://www.free-energy-info.com/Appendix3.pdf Ah ,si este chiar patentat. Pai la inceput vorbeai de o metoda de inmagazinare a energiei sub forma calorica intr-un sistem Termos folosind abur supraincalzit (adica apa) acuma vad ca dai un link spre un document ce prezinta un perpetuum mobile acolo, adica un motor termic ce arde hidrogen produs prin electroliza de un curent electric produs de un alternator care este invartit evident de motorul termic, mda cred ca sunt sute sau poate mii de patente de inventie pentru diverse forme de perpetuum mobile. Am facut un search dupa cuvantul mercedes in document si a aparut doar undeva in a doua pagina paragraful urmator:Mercedes-Benz for one is experimenting with a vehicle equipped with a special tank for storing hydrogen gas and means for supplying the gas to the injection system, instead of the conventional petrol tank and circuit, without however yet achieving a satisfactory degree of safety and cost-efficiency adica ca au experimentat injectia de hidrogen dar ca nu au fost multumiti de costuri si de parametrii de siguranta, ceea ce mi se pare corect, restul documentului este o abureala. Deci inventatorul este asta Juan C. Aquero http://cdsc.org.au/jca/Site/Short_Biography.html deci a terminat o facultate in Chile ceva asemanator cu Spiru Haret la noi, omul lucrase in mina vad mai inainte si acum a avut o revelatie ) oricum tot nu are nici o legatura cu Mercedes nu l-au angajat la ei , si vad ca si tu o aburesti , nu prea ai treaba cu legile fizicii? nu? sunt limbi straine pentru tine Link spre comentariu
aygun Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Pai la inceput vorbeai de o metoda de inmagazinare a energiei sub forma calorica intr-un sistem Termos folosind abur supraincalzit (adica apa)Prietene , nu vorbeam eu ! OK ?Confunzi persoana ! Link spre comentariu
TESSLA Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Lasa-ma domle cu abureli de astea menite sa spoiasca lucrurile astfel incat sa para stralucitoare! Ai incalzit vreodata o camera (nu toata casa!) prin efectul Joule al curentului electric? Eu am incalzit iarna trecuta...si iti pot spune ca e nevoie de o gramada de energie! Asta cu faptul ca pretul la energia electrica nu va ajunge la pretul benzinei, dupa ce va disparea petrolul chiar ca e o bazaconie! Bun, pe tine poate nu o sa te coste atat de mult ca poate mai produci cate ceva in casa...dar cu aia care stau la bloc cum facem?! Si poate nu stiai, dar daca maine ma apuc sa sap o fantana, la mine in curte, si dau de petrol, ce crezi..tre sa vina statul sa exploateze! Nu ai voie tu! Ca o sa-ti dea si tie o cota parte, de acord, dar esentialul este ca nu esti lasat de capul tau. Ce garantie poti sa ai ca nu se va intampla la fel si cu energia electrica?! Repet, ABSOLUT ORICE e indispensabil/de care esti dependent, si implica ceva proces tehnologic, este si foarte scump si de cele mai multe ori sub un monopol! Cum la ora actuala nu prea le convine marilor companii petroliere treaba asta cu automobilul electric, asa se va intampla si cand electricitatea va fi la putere fata de aia care isi mai produc cate ceva energie electrica. Si la fel cum magnatii aia lacomi fixeaza preturile cum vor ei, asa se va intampla si cu pretul la energia electrica! De ce? Pentru ca va fi indispensabila! Nu conteaza ca cei care o vand poate o primesc gratis de undeva...o dau scump pentru ca se cere! De asta zic ca e utopie ce spui tu...pentru ca e utopic sa crezi ca ceva care iti va fi indispensabil, cum e electricitatea asta, ca sa te incalzesti, ca sa gatesti, ca sa te deplasezi, ca sa te distrezi, va fi si ieftin...sau in orice caz mai ieftin decat e acuma benzina.Cat despre poluare...si aicea e vrajeala...daca nu mai vrei poluare pune mana si planteza (nu ma refer strict la tine)copaci. S-au defrisat o gramada de paduri, sant o gramada de terenuri nefolositoare pentru agricultura, sa se planteze macar cat se taie. Acum vreo 25-30 de ani, suprafata impadurita a Romaniei era de aproximativ 27%. Acuma nu stiu daca depasim prea mult 10% Oricum...problema cu poluarea nu e la noi...ca noi nu avem cu ce face poluare, problema a fost cauzata de cei de peste ocean, asa ca sa inceapa ei sa planteze/reduca emisiile si la urma de tot sa ne "afiliem" si noi. Ca un exemplu...ei au masini de mii de centimetri cubi, si ei au construit linia ferata transamericana folosind traverse de lemn..din metru in metru, de la Atlantic, la Pacific! Asta ca un mic exemplu... Link spre comentariu
eugeniusro Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 A deviat serios de la obiect threadul asta, sa va readuc aminte este despre autovehicolul electric, face-ti thread separat pentru solutii de incalzire alternativa, sau pentru tratarea problemei poluarii. Link spre comentariu
C.D. Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Si ca o lovitura de gratie data energiilor alternative, a venit acum si reducerea subventiilor, sau chiar eliminarea lor totala, pentru achizitia de echipamente "verzi"De cand cu nebunia asta cu economiile, si reducerea deficitelor bugetare, multe tari au taiat subventiile pentru orice fel de panouri solare, eoliene, biogaz etc. si alte state se gandesc serios sa reduca sau sa taie aceste subventii.In aceste conditii vom asista la o stagnare sau temporizare a avantului energiilor verzi, si ca un exemplu cea mai mare firma producatoare de panouri solare din SUA (furnizoare si pentru Europa) a dat faliment tocmai din lipsa comenzilor (au facut si gresala de a se imprumuta masiv, pentru extinderea productiei, dar nu au anticipat masurile de taiere a subventiilor, si au ramas fara clienti)Se pare ca si zona pietei automobilului electric va ramane curand fara subventii, si vom asista iar la o amanare a productiei de masa.Dupa toate taierile bugetare si de subventii de tot felul, Romania inca mai acorda subventii pentru energiile verzi, si pentru programul rabla. Cat timp ? Link spre comentariu
eugeniusro Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Ma gandeam oare in regim de amator daca ma apuc sa imi modific autoturismul propiu facand trecerea la un sistem electric, impedimentele tehnice si economice sa zicem ca le depasesc din punct de vedere legal ma gandesc ce probleme ar fi de rezolvat, ma gandesc la autorizarea RAR pentru circulatia pe drumurile publice, si ma gandesc iar cum ar putea fi incadrat ulterior autovehicolul respectiv din punct de vedere al taxelor inclusiv asigurarea tinand cont ca acestea se raporteaza la capacitatea cilindrica. Link spre comentariu
eugeniusro Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 cristian reducerea subventiilor nu este chiar asa o nebunie, o nebunie a fost as zice eu acordarea lor, de cele mai multe ori primeai subventie pentru (imbunatatirea izolatiei termice la locuinta, instalare de panouri solare,etc) doar daca faceai aceste lucrari cu anumite firme "agreate" deci banii erau cu dedicatie. Si la lucrari mari cand venea firma X si punea cate un captator solar pe cativa stalpi si pe chestia asta costa instalatia de iluminat public de 5-6 ori mai mult, nu inseamna ca de fapt ii preocupa mediul inconjurator ci doar ca au gasit o metoda eleganta de a fura din bugetul statului. Si chestia asta nici macar nu este inventie romaneasca, la noi o metoda actuala de furt pe fata este taxarea pentru energie regenerabila pe care o face ENEL, sa mai intamplat, imi aduc aminte in anii 90 cand se extindeau retelele de gaze ca se colectau bani de la cetateni pentru asta, cumparau oamenii teava si mai sapau si santurile, asta e ca si cum ma duc la restaurant si trebuie sa vin cu farfuria de acasa fiindca ei stau prost cu infrastructura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum