vfp_mihai Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 corect corect ,de2 ori. stiti ce mi se pare mie mai nebunesc, ca unii dintre oameni , de dragul ecologiei , si cu ceva bani prin buzunare , au asa un moft si de ,se sparg in figuri cu masini luxoase si spun ca ajuta mediul ca au masini eco hibride si ei nu polueaza, vor taxe mici , prostii si iar prostii, ce naiba ,mai conteaza daca pleaca cu scartaieli de la semafor, multi nu cred ca un condus "mosnegeste " e mai economic decat unul sport ,si multi nici macar nu stiu cum functioneaza o masina hibrid , parerea mea e ca ar trebui ca masinile hibrid sa se modifice total si sa fie doar electric folosite doar pentru interior in oras, astfel se vor reduce noxele in orasele aglomerate, dar nu si in exterior acolo unde se produce acel curent .dar daca luam in calcul toate costurile de productie a curentului electric , cu toate transformarile si pierderile pana ce 1 kw de energie electrica ajunge la motorul masinii, sa stiti ca e mult mai poluanta masina hibrida decat cea cu motor termic .spor la treaba si numai bine Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Capitolul noxe in exteriorul oraselor va exista atata timp cat sursa de energie primara va avea la baza combustibilul fosil. Daca sursa de energie se va axa pe cea hidroelectrica sau eoliana sau fotovoltaica (acestea sunt dupa parerea mea cele mai eficiente energetic) atunci se vor elimina acele noxe. Parerea mea este ca in transportul urban masinile individuale sunt mai poluante decat transportul in comun, procentual, iar un autobuz diesel mai poluant decat un tramvai. Asa ca, in viziunea mea, automobilul electric cel mai eficient in interiorul orasului este mai degraba un mijloc de transport in comun asemanator unui tramvai sau "troleibus", plus ca nu se face decat o singura conversie a energiei pana la linia de transport. Dezavantajul este existenta unei retele electrice specializate pe toata suprafata orasului destinata acestui scop al transportului (o idee interesanta ar fi "microcelule" de transformare pentru linia de transport, alimentate de la reteaua imobilelor, prin echipament de masurare, eliminandu-se necesitatea unei statii de transformare centrale). Plus ca frana recuperativa poate salva o buna parte din energia folosita la transport (folosirea contoarelor electrice reversibile ofera avantajul ca ceea ce se recupereaza de la un automobil care franeaza se va folosi de un automobil care accelereaza) eliminand varfurile de consum existente in zona semafoarelor, de exemplu. Link spre comentariu
strombi Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Totusi automobilul electric are numeroase avantaje in primul rand nu polueaza in al doilea accelereaza mai repede ca de e electric.In plus ca masinile electrice or sa fie mult mai rapide decat actualele,un motor electric de turatie mare e construit relativ simplu decat cele conventionale cu combustibili.Personal as opta pt.una electrica decat pe una pe combustibili,si as preferao pe cea electrica deoarece are viteza mai mare."sunt manianc cu viteza" Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Ea insasi nu polueaza,dar fabricarea acumulatoriilor si reciclarea lor polueaza. Ca sa nu mai spunem de energia electrica,care e poluanta in mare parte. Si cum mai sunt pierderi cu transportul si stocarea energiei,mai trebuie consumata energie si pt caratul acumulatoriilor (care nu-s tocmai usori) se va consuma in final mai mult combustibil fosil decat daca l-am baga in rezervor (in cazul in care energiile regenerabile se dezvolta in ritmul actual).Viteza nu e un argument asa bun,destule masini cu motor termic ating viteze mari. Si ca masina electrica sa mearga repede are nevoie de acumulatori mari,capabili sa debiteze multa energie in mod sustinut. Acesti acumulatori ori vor fi prea grei,ori nu vor avea autonomie prea mare Link spre comentariu
E_manuel Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Protejarea mediului cu automobilul electric doar temporara, urmeaza apoi etapa de poluare nu de aici ci de peste drum si cu fumul mai consistent din care nu vad cale de intors, etapa in care se vor arde si mai multe materiale sa se produca energie electrica, retelele de energie electrica vor fi supra incarcate, deja pocnesc transformatoare din statii.O sa creasca consumul de carbune pentru centrale de producerea energiei electrice sa faca fata retelei din ghici, import, ca la noi minele au termen de inchidere de la U.E oare de ce ?Uneori pe timp de ploaie se opreste curentul electric din anumite retele, este clar ca omul dimineata o sa aibe dificultati ca nu si-a incarcat masina.O sa asistam la autovehicule electrice trasnite asa cum se intampla cu televizoarele, evident despagubiri nu acorda nimeni, alta masina, alti bani :freaza:Te vor lasa pana ti-ai luat masina, pana ai renuntat la petrol, apoi marii corporatisti vor creste pretul energiei electrice de-o sa ajunga km parcurs mai scump decat pe benzina, dintre astea consumatorii casnici or sa fie facuti praf la facturi si asa deja scumpe.Cresc apoi interesele pentru Portile de Fier 2 dar si alte hidrocentrale din Romania, la imprumuturi F.M.I stie el ceva de ce astea sunt garantii bune, de ce centrala de la Cernavoda.Acum cine poate ar fi bine sa-si ia un astfel de automobil electric, acum cand kilowatt-ul nu-i inca scumpit si al carui pret o sa bata gramul de aur :sparge:Inca exista mentalitatea am baut berea, sucul, sa aruncam pet-uri, bidoane, cutii unde se nimereste, ce-mi pasa !Nu mai poluam atmosfera este, nu mai afectam stratul de ozon, otravim pamantul de sub noi prin cei care-si vor arunca acumulatorii de plumb la nimereala, o sa cultive badea Gheorghe in terenul de plumb cartofi si sfecla ! Link spre comentariu
TESSLA Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Am mai spus-o si o repet: atata vreme cat exista companii gigantice care au facut investitii enorme in industria petroliera....ideaa cu masina electrica o sa fie doar o "curiozitate". Chiar daca o-r fi ceva tehnologii viabile....ele nu vor aparea pentru ca sant interese mult mult prea mari. Si apropo de subiectul poluare....daca nu stiati, o fractiune constistenta din totalul de energie electrica se produce in termocentrale....asa ca nu stiu daca e atat de ecologica ideea cu automobile electrice. Spunea cineva de tramvai sau de masina "hibrida" care nu polueaza in oras...de acord....nu polueaza in oras...dar la termocentrala de unde vine curentul sau intre orase? A ajuns "norul radioactiv" la noi tocmai din Japonia, dapai noxele de la o termocentrala invecinata! Hai sa nu punem "boii inaintea carului"...mai intai ar trebui gandit un plan bun pentru a gasi noi resurse de producere a energiei electrice si aici ma refer la resurse "ecologice" si abia pe urma sa ne gandim ce sa mai "electrificam". Surse de poluare sant multe, nu numai masinile...oare cum ar fi daca incalzirea unui oras s-ar face electric?! Ar mai fi aceiasi poluarea?! In fine...la capitolul asta sant mai mult de discutat...ideea "centrala" din punctul meu de vedere, este ca asta cu automobilul electric este o "utopie" la momentul actual....cum am spus....una la mana...pentru ca "dauneaza" celor "puternici" si doi la mana, pentru ca nu e viabil...cel putin din punct de vedere al autonomiei....iar daca exista "ceva" viabil....se revine la "una la mana"....adica nu e in interesul marilor "capitalisti". Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 da e adevarat interesul poarta fesul, ca idee vreau sa va spun ca acu ceva vreme eram si eu pe afara si vedeam cum moristile gigant faceau treaba pe undeva prin spania , ce ma surprins pe mine a fost ca in aceeasi tara erau mult mai multe companii ce produceau energie electrica, fiecare venea cu oferta ei , astfel aparea o concurenta cat de cat loiala , astfel pretul pe kw era cat de cat acceptabil , iar prin 2009 daca nu ma insel pe un timp buncu vant cei de la iberdrola cu moristile lor au acoperit 51% din consumul national al tarii, dar cu specificatia ca la ei totul e coordonat cand ei au vant introduc in reteaua nationala iar cei de la termo sisteaza productia si invers , oare noi cand o sa ajunem acolo ?spor la treaba numai bine sarbatori fericite . Link spre comentariu
florincccc Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 http://daciahamster.com Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 da , ce sa mai vorbim ,interesant proiectul ,sper ca nu are treaba soricelul cu numele , sau pote so fi gandit baietii sa bage sub capota niste soricei sa dea la pedale cat masina e parcata ,astept sa vad cate din astea isi vor permite romani ca mine cu banii dintrun salar de bugetar, ala marinescu de fapt care numele lui , ce e prof sau conf. dr,ing , si 99 grame nu mi se pare chiar asa de mic .spor la treaba paste fericit la toti Link spre comentariu
AlinEX Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 dar soarele care ne da nu numai lumina ci si energie nu stie nimeni? ce doar din hidrocentrale si termocentrale avem curent? avem si eolian si solar si din puterea mareelor si din curentii oceanici si geotermal si cred ca sunt mai multe metode de obtinere a energiei electrice! doar ca pleaca la nemti, italieni, si alte natii(din tara noastra scumpa si draga). Eu unul daca as avea bani de investit as investi in soare! as face un sistem fotovoltaic de 10 - 15 Kwh cu care mi-as incarca masina si alte 2 3 bancuri de baterii de schimb! as avea energie cel putin 20 de ani doar de la soare! problema poluarii ramane doar la producerea bancurilor de acumulatori si la panourile solare, cu mult sub ce exista astazi sub forma automobilului si a industriei consumatoare de combustibili fosili! Soarele este cea mai de incredere sursa de energie! mai avem cateva miliarde de ani de consumat din aceasta resursa pana la epuizare iar din energia geotermala atat cat exista minunata noastra planeta! Link spre comentariu
TESSLA Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Pai si ce daca ne da energie Soarele?! Din totdeauna ne-a dat energie...dar daca interesele sant concentrate pe energia furnizata de combustibilii fosili...n-ai ce face. Ca spuneai de hidrocentrale...nu ai/ati observat un lucru....tara noastra ere un potential hidroenergetic foarte mare...numa ca nu este exploatat cum trebuie...pentru ca le fel...nu exista interes. Au venit niste smecheri care au preluat sistemul de producere a energiei electrice, sistem care s-a construit cu efortul tuturor...al militarilor, al puscariasilor, al oamenilor carora li s-a rechizitionat/confiscat pamanturile pentru ca altfel avea sa-i acopere apa adunata in baraj si in general cu efortul tuturor romanilor etc, si s-au "pus" stapani si scumpesc "curentul" cum vor ei. Asta inseamna la noi capitalism...nu sa construiesti tu ceva de la zero, cum a facut de pilda Onasis, ci sa exploatezi ca s-a chinuit altul sa construiasca ca sa fie bine pentru "plebe". In fine....scuzati offtopicul...parerea mea este ca sant multe resurse in tara care pot fi exploatate pentru a se produce energie electrica dar ba exista interese "meschine", ba oamenii sant prea "letargici" si "prostiti" pentru a ridica si ei macar niste intrebari. Link spre comentariu
AlinEX Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 pai da... aveti dreptate! in buzau la calugareni se va construi ghici?... o centrala eoliana! ghici unde pleaca curentul? acasa la constructor! in germanica!!! iar noi cu atata potential tot de combustibili fosili o sa depindem! si ca sa fiu in topic: in viitor bateriile masini electrice vor fi incarcate solar in marea majoritate! de ce? simplu... in viitor combustibilii fosili vor fi epuizati iar singurul combustibil abundent va fi curentul electric! practic avem energie electrica oriunde exista lumina de la soare! ca vrem sau nu cam asta este viitorul! chiar daca am avea petrol pentru 1000000 de ani tot electric vad viitorul doar pentru simplul fapt ca planeta noastra nu va mai putea suporta multa vreme aceasta poluare! iar daca nu va fi asa atunci nu vad un viitor ci un mare sfarsit!!!!!.........toate bune si un Paste FericitAlinEX Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 aline stai oleaca ca nu pricep cum sa plece curentul in germanica? poate ai vrut sa zici ca banii de pe curent , sau ma rog, referitor la soare ai dreptate , SOARELE e cel ce da energie , si ma refer la mai toate formele de energie eolian hirdo si fotovoltaic el e culpabil de toate fenomenele naturale ce se produc pe pamant, ar trebui fructificate cat mai multe forme de energie dar se pare ca momentat sunt foarte scumpe pentru producerea curentului, dar odata cu sfarsitul petrolului si carbunilor lumea se va orienta si catre acestea .spor la treaba sarbatori fericite Link spre comentariu
AlinEX Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 poate ca ma pripesc oleaca! insa in Prahova se construieste o centrala eoliana de catre o companie nemteasca! marea mea nedumerie de vreo 20 de anisori incoace este de ce doar strainii exploateaza resursele noastre naturale? ca si soarele si vantul sunt niste resurse!!! Dacia este a francezilor(renault acum)!!!! electrica este a italienilor(sau sunt majoritari)!!! agricultura(slaba ce e drept) o fac africanii si grecii! noi ce mai facem?! muncim ca negri pe plantatie pe pamantul nostru pentru alte natii si nu este de ajuns!! mai si plecam peste hotare unde suntem tratati cu "hai sictir"! de romanii care fac cinste tarii nu stie nimeni. nu ii respectam. daca intreb un elev astazi cine este Dumitru Prunariu sau Iustin Capra habar nu are! sa nu mai zic de coanda datorita caruia atatea avioane brazdeaza cerul! si exemplele pot continua! la ce companie romaneasca te mai angajezi astazi??? la cele mici poate unde patronul(roman fiind) numai ca nu te scuipa si nu pune biciul pe tine! in fine! curentul de la eolienele din romania se pompeaza poate in reteaua nationala dar energia de ce se tot scumpeste(sau poate ca nu exista concurenta si electrica isi face de cap si isi bate joc de abonati, sau poate exportam energie! cine stie)? doar este energie regenerabila si ar trebui sa fie mai ieftina! Oricum viitorul este al stiintei, si chiar si poluarea poate fi o resursa(limitata ce e drept daca ne oprim candva din acest macel, insa este o resursa) Link spre comentariu
TESSLA Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 Faptul ca folosim combustibili fosili nu este o problema asa mare privind poluarea...adevaratele dezastre apar cand se mai deverseaza accidental niste cantitati uriase de substante chimice in apa, cand din anumite cauze...de cele mai multe ori din cauza erorilor umane, mai explodeaza cate o atomocentrala, cand se mai imbata cate un timonier si intra cu tancul petrolier printre stanci sau printre iceberguri si nenoroceste cate 1200 de km de plaja scaldand-o in petrol...probleme mai apar cand se testeaza cate o noua bomba pe un atol de corali si se vaporizeaza atolul cu totul...dar cea mai mare si mai mare problema e cand se taie padurea de poti sa plantezi cartofi in urma. Asta e cea mai mare problema....am fost printre tarile cele mai bine impadurite din Europa....acuma...s-au schimbat lucrurile. Atata vreme cat nu se depun eforturi consistente pentru reimpadurirea planetei...celelate eforturi de reducere a poluarii is cam frectie la coclender pentru ca dezechilibrul care s-a produs deja este prea mare. Si aici nu vorbesc neaparat numai de noi....pentru ca si in alte parti s-a defrisat in disperare. Si pana una alta nu noi santem cei care polueaza....cu ce sa poluam noi?! Fabrici nu, industrie nu, avione subtireanu...avem si noi niste amarate de masini...dar ia sa arucam o privire in europa de vest si mai ales peste ocean...ce vedem....aproape fiecare membru al familiei are masina si ce fel de masina...motoare V8, V6 etc....de mii de centimetri cubi...de ex. un Dodge Charger are 7300 de centimetri cubi iar un camion Raba de la noi are cam 10.000-11.000...ba un Saviem cred ca are chiar mai putin decat Charger-ul....ca sa nu mai vorbim de testele constand in mii de explozii nucleare si termonucleare...iar rezultatele se vad....o gramada de lume se imbolnaveste de cancer...Si inca ceva...pana la urma smogul nu a aparut in Bucuresti sau in alt oras mai mare al tarii...tot la ei a aparut...asa ca sa ne scuteasca pe noi de lectii privind poluarea. Ei au cauzat dezechilibrul...ei sa-l "repare"! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum