Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sony ss-mf450

Vizitator mariuszmeu

Postări Recomandate

Vizitator mariuszmeu

nu,nimic ,le-am lasat p-ale originale

Hai sa-ti spun unde ai gresit (dupa parerea mea): Ai schimbat un tweeter de 8 ohmi cu unul de 6 ohmi, dupa cate stiu eu daca cel de 8 ohmi este taiat de ex la 3k cel de 6 ohmi va fi taiat mai sus, probabil 4,5k :somn: . Asta pe langa faptul ca este un tweeter in jur de 20 lei bucata si este de foarte slaba calitate!Sfatul meu ar fi : Ori schimbi tweeterul , ori incerci un condensator de alta valoare ! Poate gresesc , eu asta as face !
dragi confrati , comentati . va rooog , nu degeaba
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex20alex

5

• dragon82

5

• ahegyes

3

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Uite ca apar si eu pe aici....Sony=dureri de capMai ales modelul acesta.Sunt de parere,ca odata arse mediile si inaltele,trebuie sa le schimbi cu altceva.Eu merg pe Beyma sau Monacor.Preturi bune.Insa nu inteleg cum de le-ai ars ca eu inca nu am reusit desi le-am bagat destui W in ele.Ma mir ca le-ai ars cu ondensatorul de 1uF/100V pe tweeter si 2.7uF/100V pe asa ziasele medii,ce sunt mai mult inalte-medii,pt modelul acesta,desi la modelul SSF-6000P,difera faptul ca inaltele-medii coboara mai jos.La modelul acesta ce il ai,eu inca nu am adus cine stie ce modificari pt simplul fapt ca eu le folosesc pe post de sateliti in surround,deci nu au cerinte prea mari;in schimb INCA MA MAI JOC modificari la SSF-6000P care sunt pe post de frontale si DUPA APROAPE JUMATATE DE AN DE INCERCARI,TESTE SI TATONARI,abia ajung la un rezultat decent cu filtrarea!!!Am probat intre timp mai multe tipuri de tweetere mai ieftine si mai scumpe,luate cu imprumut de la diferite persoane,pastrand acelasi condensator de 1uF ca filtru grad 1,si totusi tweeterul se aude mult mai bine ca toate!Raman la ideea ca tweeterele sunt foarte bune,urca peste 19khz in frecventa in ciuda a ce spun unii.Deci eu spun ca merita pastrate,dar odata arse si rebobinate,nu vor mai fi aceleasi...din pacate...Despre acele asa zise medii,am ajuns la concluzia ca sunt mediocre,desi la SSF-6000P sunt ceva mai bunisoare pt ca coboara ceva mai jos in frecventa fata de SS-MF450.Dar mediocre si TREBUIE schimbate cu ceva bun la un pret bun.Singurul lucru valabil ce am reusit sa-l fac cu inaltele-medii pe SSF-6000P e sa le filtrez cu bobina si condensator de 22uF in serie.Decent dar nesatisfacator.Le voi schimba in scurt timp pe ambele incinte atat pe SS-MF450 cat si pe SSF-6000P cu ceva de la Beyma sau Monacor.Pe SS-MF450 la woofer am pus o bobina in serie pt a taia din inalte si medii.La pocneala deocamdata pt ca nu sunt o urgenta modificarile,din motivele specificate mai sus,dar dupa ce voi termina de modificat ASA CUM VREAU EU SSF-6000P le voi modifica si pe SS-MF450.Urmeaza sa pun in ele,desi va modifica mult situatia pasla sau burete cofragat,asta dupa ce cea mai buna schimbare au fost cablurile interioare si cele exterioare pana la receiver,asa cum am mai spus.Binenteles ca sunetul se va modifica dupa ce voi antifona interiorul,dar nu voi sti daca in bine sau rau decat dupa modificare,asa ca orice parere pro sau contra nu e valabila pana la modificare.Apoi voi schimba mediile cu altceva,precum am spus.Voi filtra fiecare difuzor in parte,filtru grad 1 sau 2.Voi pastra tweeterele,cu filtru grad 1.Personal nu folosesc incintele pt a sparge peretii ci pt muzica(FLAC sau Track) si filme(DTS sau Dolby).Nu ma interseaza volumele mari.Oricum mediile sunt excrecabile,mai ales cu acel condensator de 2.7uF pus de Sony,dar cu filtrul cu bobina si condensator in serie de 22uF,e mai putin excrecabil totusi,decent dar prost...Despre woofer nu stiu ce sa spun...scoate bass foarte bun.Chiar bun de tot pt bubuiala.In schimb am observat ca adezivul ce tine suspensia lipita pe acea membrana de polimer incepe sa se macine...se face pulbere...Deci trebuie schimbat si el...desi scoate joase foarte bune.Ma doare capul cand aud de aiureala ce a facut-o Sony cu multe incinte,mai ales la partea de filtrare si la medii.Jale...

Link spre comentariu

Inca o chestie,pt testarea fiecarui difuzor in parte,pt aflarea frecventei in care raspunde(aproximativ)in cazul in care nu ai parametrii,sa te joci cu softuletul NCH Tone Generator.E o chestie simpatica,ce am gasit-o de cateva zile,ce merita pt amatori,dar si pt altii ce-si pot verifica parerile,filtrele,difuzoarele etc...Si mai jos un doc despre incinte...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

pentru dragon82

Oricum mediile sunt excrecabile,mai ales cu acel condensator de 2.7uF pus de Sony,dar cu filtrul cu bobina si condensator in serie de 22uF,e mai putin excrecabil totusi,decent dar prost...

frecventa reprodusa de un difuzor care are in serie cu condensator de 2,7microF este inalta nu medie

am mai discutat acest aspect ,poate este gteu de priceput......

daca aveai 12..22microF in serie cu difuzorul ,reda medii

excrecabil=execrabil

nu inteleg cum vine "e mai putin execrabil,decent dar prost" adica e prostut nu prost sau nasolut in loc de nasol

vezi ca scrii timpenii mari!!!

te urmaresc asa cum am promis!!

Ma doare capul cand aud de aiureala ce a facut-o Sony cu multe incinte,mai ales la partea de filtrare si la medii.Jale..

la ce cunostinte ai despre acustica nu cred ca esti in masura sa dai sfaturi sa ai pareri sau sugestii

aceste incinte Sony sunt pentru necunoscatori,Sony a fabricat si mai fabrica incinte decente

necunoscatorii trebuie sa se incadreze in 300..500ron,pentru cumpararea unor trancote

la necunoscator acasa apare un alt necunoscator care vede marca,adica garantul calitatii,cumpara si el incinte ca ale prietenului si asa mai departe,asa se face profit cu incinte ieftine si proaste ,cele scumpe si de calitate se vind greu

citeste si invata de aici http://www.diyaudioandvideo.com/FAQ/XOver/

o zi frumoasa

Link spre comentariu
Vizitator viobio

am niste boxe sony ssmf 450 h si i se tot ard difuzoarele de medii si inalte .au seriile : inalte sony 373c si medii sony 3h82v ; fiind arse nu am cum sa le masor . stie cineva , impedanta , gama frecvente ,putere , cu ce le-as putea schimba ? am gasit niste mesteri p net , care mi-ar vinde ei dif la pret triplu fata de site , magazin , de ex mivarom ,asa ca .... plsssss[attachment=1]DSC04442.JPG[/attachment][attachment=0]DSC04443.JPG[/attachment]

citeste aici http://www.diyaudioandvideo.com/FAQ/XOver/dupa ce citesti,repara incintele acelea si scapa urgent de ele,chiar cu o mica pierderecere sfaturile citorva useri de aici de pe forum :CBI,VTP,Sharky,ahegyes ,sandugeorge316 si altii cu experienta ,poate te indruma ce incinte sa cumperi sau sa construiestibafta si o zi buna
Link spre comentariu

pentru dragon82Oricum mediile sunt excrecabile,mai ales cu acel condensator de 2.7uF pus de Sony,dar cu filtrul cu bobina si condensator in serie de 22uF,e mai putin excrecabil totusi,decent dar prost...frecventa reprodusa de un difuzor care are in serie cu condensator de 2,7microF este inalta nu medieam mai discutat acest aspect ,poate este gteu de priceput......daca aveai 12..22microF in serie cu difuzorul ,reda mediiexcrecabil=execrabilnu inteleg cum vine "e mai putin execrabil,decent dar prost" adica e prostut nu prost sau nasolut in loc de nasolvezi ca scrii timpenii mari!!!te urmaresc asa cum am promis!!Ma doare capul cand aud de aiureala ce a facut-o Sony cu multe incinte,mai ales la partea de filtrare si la medii.Jale..la ce cunostinte ai despre acustica nu cred ca esti in masura sa dai sfaturi sa ai pareri sau sugestiiaceste incinte Sony sunt pentru necunoscatori,Sony a fabricat si mai fabrica incinte decentenecunoscatorii trebuie sa se incadreze in 300..500ron,pentru cumpararea unor trancotela necunoscator acasa apare un alt necunoscator care vede marca,adica garantul calitatii,cumpara si el incinte ca ale prietenului si asa mai departe,asa se face profit cu incinte ieftine si proaste ,cele scumpe si de calitate se vind greuciteste si invata de aici http://www.diyaudioandvideo.com/FAQ/XOver/o zi frumoasa

Viobio mananci kk cu polonicul;citeste mai bine si apoi comenteaza.Nu te-a intrebat nimeni nimic pt ca in primul rand NU DETII ACEST MODEL DE INCINTE,DECI NU ITI POTI DA CU PAREREA!!!Eu am aceste incinte,stiu ce pot scoate si cum pot fi modificate sa sune bine!Si eu te urmaresc la fel de bine si nu dau 2 bani pe ideile tale,etc bla bla bla bla bla.Cred ca ai inteles ca mi se rupe de ceea ce spui tu.Inainte de ai spune omului sa-si vanda incintele,care lui ii plac,sari cu niste parai si ofera-i alte incinte,nu numai vorbe in vant!La felul in care vorbesti,iti dai cu parerea,dai sfaturi,TU cel mai tare din parcare,mi-e groaza sa te descriu ca om;de fapt esti om? sau taran de la oras?Bai frate daca te apropii de 40 de ani,mai bine leaga-ti un bolovan de gat si arunca-te unde vrei tu,pt ca ai ars gazul degeaba si mai tii umbra pamantului tot degeaba.Sincer daca as pune mana pe tine cred ca-ti scot toate impresiile alea de prost din cap si iti inchid gura aia de tampit.Dar ai norocul ca nu imi apari in cale...Uneori ciobanilor trebuie sa le vorbesti pe limba lor.Iar daca ai si parul lung ca te dai mare "roacker" te scalpez,si te dau cu deodorant,ca in general "roackerii" sunt certati cu apa...Vai ce ma mai distrez,asa ca neamul prost,cand vine vorba sa-ti dau replici proaste...
Link spre comentariu
:bataie Este pacat ca se ajunge la obscenitati , injurii si vorbe urate.... Puteam intelege daca vorbeati de boxe serioase , dar in niciun caz de boxe categoria entry level low cost , incinte la care nu se justifica nicio reparatie sau interventie , sunt pocnitori 100% ! Pacat ca va pierdeti timpul cu ele ! Cat dai , atata face , si cu siguranta absolut orice sistem 2.1 de la Logitec suna mai bine decat multe Sony....iar Logitec este totusi foarte departe de redarea de inalta calitate ! Daca vreti calitate , uitati-va in buzunar , si alege-ti difuzoare de la PAudio , Monacor , Tonsil , Visaton ceva acceptabil sau foarte bune de la Beyma sau Ciare si citind posturile forumului puteti construi cu propria mana boxe de mare calitate , exemple sunt destule ( VTP , FELLIX si multi alti ) ! In restul firmelor nu am incredere , poate cele ce produc pentru domeniul de profesional sa fie mai rasarite , dar Sony produce TV bune ( ca produse de larg consum ) iar la boxe ieftine sunt muci ! Iar cei ce jignesc nu au argumente care sa le sustina pozitia si se razbuna doar in felul asta , de fapt dovedind inca o data ca nu au dreptate ! De parca ar mai conta.....
Link spre comentariu
Vizitator viobio

pentru dragon82Oricum mediile sunt excrecabile,mai ales cu acel condensator de 2.7uF pus de Sony,dar cu filtrul cu bobina si condensator in serie de 22uF,e mai putin excrecabil totusi,decent dar prost...frecventa reprodusa de un difuzor care are in serie cu condensator de 2,7microF este inalta nu medieam mai discutat acest aspect ,poate este gteu de priceput......daca aveai 12..22microF in serie cu difuzorul ,reda mediiexcrecabil=execrabilnu inteleg cum vine "e mai putin execrabil,decent dar prost" adica e prostut nu prost sau nasolut in loc de nasolvezi ca scrii timpenii mari!!!te urmaresc asa cum am promis!!Ma doare capul cand aud de aiureala ce a facut-o Sony cu multe incinte,mai ales la partea de filtrare si la medii.Jale..la ce cunostinte ai despre acustica nu cred ca esti in masura sa dai sfaturi sa ai pareri sau sugestiiaceste incinte Sony sunt pentru necunoscatori,Sony a fabricat si mai fabrica incinte decentenecunoscatorii trebuie sa se incadreze in 300..500ron,pentru cumpararea unor trancotela necunoscator acasa apare un alt necunoscator care vede marca,adica garantul calitatii,cumpara si el incinte ca ale prietenului si asa mai departe,asa se face profit cu incinte ieftine si proaste ,cele scumpe si de calitate se vind greuciteste si invata de aici http://www.diyaudioandvideo.com/FAQ/XOver/o zi frumoasa

Viobio mananci kk cu polonicul;citeste mai bine si apoi comenteaza.Nu te-a intrebat nimeni nimic pt ca in primul rand NU DETII ACEST MODEL DE INCINTE,DECI NU ITI POTI DA CU PAREREA!!!Eu am aceste incinte,stiu ce pot scoate si cum pot fi modificate sa sune bine!Si eu te urmaresc la fel de bine si nu dau 2 bani pe ideile tale,etc bla bla bla bla bla.Cred ca ai inteles ca mi se rupe de ceea ce spui tu.Inainte de ai spune omului sa-si vanda incintele,care lui ii plac,sari cu niste parai si ofera-i alte incinte,nu numai vorbe in vant!La felul in care vorbesti,iti dai cu parerea,dai sfaturi,TU cel mai tare din parcare,mi-e groaza sa te descriu ca om;de fapt esti om? sau taran de la oras?Bai frate daca te apropii de 40 de ani,mai bine leaga-ti un bolovan de gat si arunca-te unde vrei tu,pt ca ai ars gazul degeaba si mai tii umbra pamantului tot degeaba.Sincer daca as pune mana pe tine cred ca-ti scot toate impresiile alea de prost din cap si iti inchid gura aia de tampit.Dar ai norocul ca nu imi apari in cale...Uneori ciobanilor trebuie sa le vorbesti pe limba lor.Iar daca ai si parul lung ca te dai mare "roacker" te scalpez,si te dau cu deodorant,ca in general "roackerii" sunt certati cu apa...Vai ce ma mai distrez,asa ca neamul prost,cand vine vorba sa-ti dau replici proaste...
:aplauze :aplauze :aplauze
Link spre comentariu
Vizitator viobio

? ! ?Noroc ca nu exista zambete cu trimiteri pe teme sexuale ! Bineinteles ca va recomand sa respectati cu strictete regulamentul forumului !

victor ,ignora lpentru dragon82nu sunt asa cum ai facut tu descriereagarantez ca nu ai nici o sansa in fata mea ,nu ne putem compara la nimicai grija ca nu mi place sa ma ameninte nimeni
Link spre comentariu

? ! ?Noroc ca nu exista zambete cu trimiteri pe teme sexuale ! Bineinteles ca va recomand sa respectati cu strictete regulamentul forumului !

victor ,ignora lpentru dragon82nu sunt asa cum ai facut tu descriereagarantez ca nu ai nici o sansa in fata mea ,nu ne putem compara la nimicai grija ca nu mi place sa ma ameninte nimeni
:ras: :rade: Normal ca nu ne putem compara,dar voi cobori la nivelul tau... :nebun: Sau voi face ceva destept,vorba bancului:cel mai destept cedeaza(asa ca nu vei mai primi comentarii de la mine la nici o replica de-a ta).Multa bafta in a ma urmari,sau pe scurt multa bafta sa stai dupa curul meu;sper sa-ti placa orizontul.
Link spre comentariu

Dragoane ,scuza-ma ca ti-o spun,dar esti f obraznic si nesimtit,,mai ales ca nu stii cu cine vorbesti si iti place sa te dai in spectacol asa si sa jicnesti in stanga si-n dreapta oameni cu caracter.Nu am vazut pe nimeni sa-ti aduca tie asa jigniri,chiar si dupa ce ai inceput tu primul,oare de ce?Daca erai mai destept precum pretinzi cedai mai dinainte,pt ca oamenii astia stiu ce vorbesc,spre deosebire de altii Desi nu am vrut sa ma bag,mi-am adus aminte ca ai mai facut faze de-astea si cu altii,inclusiv cu mine,nu stii nici de gluma pe deasupra si cred ca nu ti-ar strica o atentionare.Cand nu stii cu cine vorbesti macar incearca sa nu te iei asa in balon ca pe tarla cu respectivul doar pt ca esti un anonim si nu te trage nimeni la raspundere(nici moderatorii nu stau sa pandeasca dupa kuru la toti)Tot tu iesi in pierdere ,si ceea ce lasi scris spune multe despre tine ,mai gandeste-te icon_axe

Link spre comentariu

extras de la sectiunea tuburi electronice dintr-un post al lui viobio

primele minareli cu lampi au fost prin liceu,un Venus H2 proprietatein 1990 am reparat un amplificator facut de vaska2222,copie de Marshall(cine nu stia de vaska ?! cu toate ca nu l cunosteam eram asa oooamh!!! anul trecut ne am cunoscut ,o intimplare fericita)in 1990 am facut unu amplificator de chitara cu PL500 ,etajul final din almanahul Tehniumin 1991 am facut un emitator pe uus de 500w

ar cam trebui sa-ti fie rusine dragoane...stiu ca unii moldoveni sunt mai temperamentali si tari in clanta dar totusi :aut:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări