ahegyes Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 nu pot sa ma pronunt in legatura cu acele boxe magnat pt ca nu le-am ascultat. unii spun ca sunt bune. ceeace pot sa spun eu este iarasi legat de specificatiile 19hz - 38khz, raspuns in frecventa care nu este real. o boxa care sa respecte aceasta gama de frecventa costa muuult mai mult - de la 20.000 euro in sus.legat de puterea difuzoarelor, nu rstr nici o regula. problema puterii boxelor si a difuzoarelor esteoproblema falsa si am sa si spun de ce. de ex. exista boxe care au o sensibilitate de 100dB\w\m si o putere de 100w care vor suna de 2 ori mai tare decat o pereche de boxe cu sensibilitatea de 90dB\w\m dar de 200w. Prin urmare nu are nici un rost sa te uiti doar la puterea boxelor. aceleasi lucruri se aplica si la difuzoare. Link spre comentariu
danb1974 Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Cred ca trebuie sa alegi difuzoare cu aceeasi sensibilitate si impedanta ca a celor originale, altfel o sa se auda foarte interesant. In rest, cele mai ieftine care incap in gauri si nu sint chinezesti din hirtie de ziar presata sau plastic.Am avut si eu boxe din seria MF, un model mai vechi. Pocnitori de pocnitori... dar pe vremea aia credeam ca sony e sony... Link spre comentariu
Vizitator mariuszmeu Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 cu banii pe care i-am dat la bobinaj ,daca-i puneam pe langa cat am dat pe boxele astea ,ajungeam la unele bunicele Link spre comentariu
alex20alex Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 cu banii pe care i-am dat la bobinaj ,daca-i puneam pe langa cat am dat pe boxele astea ,ajungeam la unele buniceleSi probabil aveau aceeas soarta ! Sa sti ca si cele scumpe se strica daca sunt folosite necorespunzator! Link spre comentariu
baga Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Vezi ca unele difuzoare de medii, de astea mici, se aud incet, sunt facute mai mult de design, sau sa vada fraierii cea boxa e pe 3 cai., sa nu ai surpriza sa se auda tot asa cu el sau fara el.Eu am patit-o .Difuzorul de bass este destul de mic, ar trebui sa scoata ceva medii.Poate se pupa cat de cat cu un tweeter mai bunicel, fara medie. Link spre comentariu
Vizitator mariuszmeu Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 am optat pt : Tweeter dinamic DTF 25NEO • P.max /P.RMS: 80/40 W• f: 3.000 – 21.000 Hz• SPL1 w/1 m: 92 dB• bobină: 1”• membrană: MĂTASE• magnet: neodymiumdiametru: 57mmimpedanta: 6ohmferrofluid si pentru medii :Difuzor medii 10cm Visaton VS-M10/8 Nominal power handling with high pass 80 W (12 dB/Okt.; 800 Hz)Peak power handling with high pass 100 W (12 dB/Okt.; 800 Hz)Nominal impedance Z 8 OhmFrequency response 450–13000 HzMean sound pressure level 90 dB (1 W/1 m)Resonance frequency fs 700 HzMagnetic induction 0,9 TMagnetic flux 230 ľWbVoice coil diameter 20 mmCutout diameter 95 mmNet weight 0,33 kg acu , injurati-ma ! Link spre comentariu
Vizitator mariuszmeu Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 cu banii pe care i-am dat la bobinaj ,daca-i puneam pe langa cat am dat pe boxele astea ,ajungeam la unele buniceleSi probabil aveau aceeas soarta ! Sa sti ca si cele scumpe se strica daca sunt folosite necorespunzator! hai, nu fi rau . de fapt nu sunt eu cel vinovat , ci niste cheflii care , la un chef . normal ,sarbatoritul si-a asumat raspunderea ,fiind direct implicat ,dar din pacate , nu am gasit difuzoare noi sa le schimbe . in plus, pe ele scria ceva de genul 120w , parca . :cry: Link spre comentariu
alex20alex Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Ai cautat ceva cred, dar ai uitat un detaliu destul de important (Tweeter dinamic DTF 25NEO au impedanta: 6 ohmi nu 8 ohmi ), nu o sa se pupe prea bine!Cat te-a costat toata investitia ? Le-ai montat cum suna ? Link spre comentariu
Vizitator mariuszmeu Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 150 .dac-as fi tinut cont si de cei 8 in loc de 6 ,as fi ajuns la 200 . cred ca daca i-as pune o rezistenta de 2 ohmi in serie , rezzolv treaba Link spre comentariu
Vizitator mariuszmeu Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 astept inca la comanda .asa cum am spus , mivarom Link spre comentariu
Vizitator mariuszmeu Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 mm . cu media merge ,dar inaltele au alta structura .cu toate ca difuzorul reclama limita maxima in jurul a 21.000 hz se aude si mai incet ( are91db)si mai slab decat cel original Link spre comentariu
alex20alex Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 mm . cu media merge ,dar inaltele au alta structura .cu toate ca difuzorul reclama limita maxima in jurul a 21.000 hz se aude si mai incet ( are91db)si mai slab decat cel originalCe condensatoare ai pe ele? Ai pus vreo rezistenta? Link spre comentariu
CBI Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 cu toate ca difuzorul reclama limita maxima in jurul a 21.000 hz se aude si mai incet ( are91db)si mai slab decat cel originalasta pt ca sunt niste gunoaie ordinare cu etichete scoase la imprimanta ,cat de slabe erau alea originale,dar astea sunt si mai si ,sa fie invatare de minte altadata ca nu tot ce zboara se manancala chinezarii trebuie sa scazi cel putin 3-6db de pe eticheta si puterea sa o inmultesti cu 0.1 ,ca apoi sa nu te miri de ce se ard la 20w(chiar si cele originale care nu sunt cu nimic mai presus).Sa casti si ochii ca sunt lucrate si f prost(la banii aia nici nu se putea altfel ca cine le verifica),multe sunt intepenite,lipite stramb,etc Link spre comentariu
Vizitator mariuszmeu Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 mm . cu media merge ,dar inaltele au alta structura .cu toate ca difuzorul reclama limita maxima in jurul a 21.000 hz se aude si mai incet ( are91db)si mai slab decat cel originalCe condensatoare ai pe ele? Ai pus vreo rezistenta?nu,nimic ,le-am lasat p-ale originale Link spre comentariu
alex20alex Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 nu,nimic ,le-am lasat p-ale originaleHai sa-ti spun unde ai gresit (dupa parerea mea): Ai schimbat un tweeter de 8 ohmi cu unul de 6 ohmi, dupa cate stiu eu daca cel de 8 ohmi este taiat de ex la 3k cel de 6 ohmi va fi taiat mai sus, probabil 4,5k . Asta pe langa faptul ca este un tweeter in jur de 20 lei bucata si este de foarte slaba calitate!Sfatul meu ar fi : Ori schimbi tweeterul , ori incerci un condensator de alta valoare ! Poate gresesc , eu asta as face ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum