Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

supraveghere cu camere web online pe messenger

dorinromeo

Postări Recomandate

salut cu respect pe cei ce citesc acest subiect,locuiesc afara din oras, la cativa KM, undeva int-O zona retrasa, fara vecini permanenti (deocamdata). problema mea e ca pe drumul de tara de langa casa mea trec multi, ba la cules nuci, ba la cirese, ba dupa peste (am un lac neingrijit la vreo 300 metri de casa), ba dupa lemne, ba la plimbare. mi-am facut un gard de 2 m din scandura dar nu prea stau linistit nici asa, cand sunt plecat de acasa. si cum am internet mobil de la vodafone, merge f.slab in zona mea, dar e singurul care merge in zona, mi-am pus o camera web, mai slabuta, afara sub streasina casei. din pacate pot vedea doar o zona si asta destul de restransa. va rog daca stiti vre-o solutie tehnica (ieftina) sa pot lega mai multe webcamuri la pc si sa mearga simultan pe messenger va rog sa imi spuneti. am incercat cu multimessenger dar nu primeste semnal decat de la o singura camera web. poate stiti ceva soft ieftin sau chiar free pentru camere de supraveghere cu care sa pot avea cel putin 2 online. multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorinromeo

8

• ghimpe--

2

• srdjan

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Mi-a venit o idee năstruşnică: bagă în faţa webcam-ului o oglindă lipită pe un ax de ştergător de parbriz, subalimentat ca să meargă leeeeent. Atunci vei avea o imagine care va baleia o zonă mult mai largă şi cu o singură cameră... :)Asta-i idee de brainstorming... există şi soluţii ceva mai puţin improvizate, dar asta cred c-ar fi cea mai ieftină posibil. Eventual pusă oglinda pe un suport din lemn, oscilant şi făcut să oscileze cu o bielă-manivelă rotită de un motoraş... sau pusă chiar camera web pe suport.

Link spre comentariu

supertare ideea cu oglinda. dar problema e ca atunci cand ai nevoie de imagine statica nu poti sa o opresti pe o anume zona. ma gandesc la un sistem oe oglinzi care sa iti dea mai multe imagini din mai multe zone. totusi ar fii mai elegant un soft cu 2 sau mai multe webcamuri sa imparta o imagine (sau frecventa, nu cred ca ma exprim bine). caut acum active webcam sa vad ce-i cu el

Link spre comentariu

am incercat active webcam. e ok, pacat ca costa mult sa iti iei spatiu pe serverul lor. am mai incercat cerberus, tot un program de supraveghere, dar la asta iti salveaza doar in ceva fisier pe net si poti vedea dupa sau cel putin asa am inteles eu. ar fii super sa poti avea 2 camere legate direct pe messenger, dar...nu cred ca se poate

Link spre comentariu

da, ar fi o varianta dar singura satisfactie ar fi ca as putea instala mai multe camere. dar, la ce semnal slab am aici (vodafone mobile, 2G) cred ca nu ar merge mai bine decat webcam-ul de acum legat le messenger. de aceea caut un programel ieftin sau gratis care sa-mi permita sa leg 2 webcam-uri (am 2 sloturi usb la pc, oare e posibil sa le folosesc pe amandoua pentru webcam?) sa imparta semnalul sau banda de frecventa (ma rog, nu ma prea pricep) si sa le vad pe un singur messenger.

Link spre comentariu

la asa banda iti recomand un soft care genereaza imagini jpg si le upload-"eaza" pe ftp sau local doar cand sesizeaza miscare (modificarea imaginii). probabil toate cele sugerate fac treaba asta. cel mai simplu e sa le vizualizezi ulterior dintr-un browser web cu autorefresh sau ajax.

Link spre comentariu

cred ca voi construi un mecanism cu motoras care sa invarta camera in toate zonele care ma intereseaza. e destul de simplu de realizat. oare daca subalimentez motorasul va merge mai incet sau e nevoie de ceva reductor, pinioane, etc?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări