Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema eurotec

Vizitator valip

Postări Recomandate

Vizitator valip

SalutareM-a pus naiba sa desfac (si voi stiti cit de complicat este la chinezarii :speriat ) combina unui amic, pentru a o repara. Ideea este ca are afisajul cu descarcare in tub si rezistentele de alimentare au cam luat foc .Habar nu am de valori ca s-au carbonizat. Asta in primul rind. Mai departe voi mai vedea si cu cd-ul, insa ma intreb daca ma puteti ajuta cu vreo schema? Modelul este EU-5863CD3AR/MP3MultumescVali

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

2

Top autori în acest subiect

Salut !Nu cred ca o sa gasesti schema pentru astfel de produs made in SHINA (asa scria pe o pereche de-a mea de pantofi).Rezistentele alimentau displayul?Daca da, incearca sa le inlocuiesti cu niste semireglabili.Normal astfel de displayuri VFD au tensiunea anodica undeva intre 18-35V si tensiunea de filament de 2-5V.

Link spre comentariu
Vizitator valip

nasol. Problema este ca nu pot alimenta scula asa desfacuta.Are zeci de panglici pe care a trebuit sa le scot si sa le notez numai ca sa ajung la placa cu pricina.3 rezistente le-am gasit parlite rau 2 dintre ele le-am masurat 150ohm. A 3-a este intrerupta este tot cam in zona aia.Banuiesc ca are cam aceeasi valoare dat fiind faptul ca a fost calibrata la curent mic si s-a incins pina a decedat. Masor electric tot, inlocuiesc, de putere dubla oricum ceva pe la 1,5w si ma chinui sa pun totul la loc. Asta e, n-am ce face.Multumesc oricum

Link spre comentariu

Incearca sa ridici schema blocului in care s-au parlit rezistentele. Oricum schimbarea unei rezistente arse cu una noua nu inlatura defectul. Rezistentele, ca si sigurantele, se ard dintr-un motiv.

Link spre comentariu
Vizitator valip

Corect, in cazul de fatza, proasta calibrare de putere, chiar si cele care inca mai functionau erau incinse de inegrisera cablajul si racisera lipiturile.Se vede clar ca au mers aproape la rosu mult timp, dupa cit de afumat era totul in jur. Daca nu se remediaza defectul cu schimbarea rez, am sa scot schema. Defectul principal a fost ca tubul afisajului nu se mai aprindea pe functia cd cind comutai (comutator mecanic)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări