+_Florin_+ Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 Schema amplificatorului final este ceva mai simpla ca a ta, am atasat-o mai jos. Voi folosi pt bobina din filtru pi doar spirele necesare pt 27MHz.Primul condensator variabil provine de le un radio VEF cu tuburi si are distanta intre placi mare, cam 1mm si sigur nu va descarca.Pentru preamplificare nici eu nu am gasit nimic si a trebuit sa improvizez. Dar sunt sigur ca va functiona ok. Dupa multe variante posibile, am ajuns la urmatoarea formula: preamplificare cu tranzistor cu arseniura de galiu MGF urmat de un cascod cu ECC85. Trei circuite oscilante (cu acord fix) de banda larga 26.9 ...27.5 MHz. De ce asemenea ciudatenie? Astfel pot amplifica semnale extrem de mici, zgomotul fiind foarte-foarte redus! Tranzistorii cu arseniura de galiu au cel mai mic zgomot posibil iar tubul e si el campion la capitolul asta.Momentan astept sa soseasca tranzistorul MGF.Voi atasa schema in mesajul urmator, momentan nu e pregatita. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 18, 2010 Partajează Postat Aprilie 18, 2010 Da, intr-adevar o schema clasica, mai simpla decat cea realizata de mine. In mod normal ar trebui sa poti scoate fara probleme 50W din tubul ala, mai ales daca pui PL504. Eu am incercat sa pun in locul lui PL504 un GU-50, dar, culmea, rezultatele au fost mai slabe decat cu PL504, doar vreo 35W. Am remarcat insa ca pe grila 2 la GU 50 nu ating decat 150-160V la emisie, deci probalil de aici functionarea ma slaba. Pe mine ma "incomodeaza" altceva la schema ta: ai nevoie de tensiune de negativare a grilei 1, ori eu urmaresc sa pun un stfel de amplif in masina, cu un SMPS, unde incerc sa reduc nr de infasurari la minim. Asa ca am preferat schema aceea cu diode inseriate in catod, chiar daca reglajul curentului de repaus e ceva mai anevoios. Ideea pentru preampliful de receptie pare excelenta, astept cu multa nerabdare schema, sa o experimentez si eu, am vreo 2 buc ECC85 pe acasa.Abia astept sa realizez finalul si poate facem un QSO... glumesc... evident... partial. Putem face un QSO pe canalul 23 prin eQSO... merge binisor aici in TgMures repetorul asta pt eQSO...O zi buna! Link spre comentariu
Vizitator zanfir_florin Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 salut colegi, sunt nou pe forum si vreau sa ma ajutati cu o problema daca puteti. din pricina faptului ca merg destul de mult cu masina si ca sa fiu "la moda", mi am achizitionat o statie cb cu antena si tot tacamul. statia este o piesa de muzeu pot spune, adica un president by uniden pc 40. antene am doua, una un sirio performer 5000 si un sirio turbo original, alaturi de o talpa magnetica cu montura aferenta de 3,5m. problema intervine la ambele antene, si anume ca nu mai sunt in banda-frecventa ca atunci cand le am cumparat. pe sirio 5000 cand leg aparatul de calibrat mi se duce acul la 5 swr, iar la sirio turbo la 2.2 si nu se pot calibra sub nici o forma .cineva mi-a spus ca ar fi devina bobinele de trecere in banda, adica cele de la baza antenei, cum ca de la socuri s-ar decalibra. am desfacut bobinele si la una din ele nu sunt spirele paralele iar la cealalta nu sunt perfect rotunde. sincer nu ma pricep deloc la treaba asta cu calibrarea acestor bobine, ma poate ajuta cineva, am inteles ca iti trebuie un aparat mai special pe care nu il are oricine.va multumesc anticipat si sper ca m-am facut inteles prin termenii populari pe care i am folosit.stima! Link spre comentariu
Vizitator mircea73 Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 In primul rind va salut, acum sa va cer un sfat.Am o stati auto CRT la care am achizitionat o antena SUNKER CB1 de 770 mm ne fiind multumit de performantele ei am cumparat un SWR 430 si am incercat sa reglez antena, dar surpriza pe calalul 1 si 40 nu a scazut sub 9.Am miscat-o pe tot plafonul masinii, am saltat si lasat spicul dar nu am reusit nimic.Am crezut ca este SEW rul defect l-am probat pe alta antena si functioneaza.De receptionat receptinez cam de la 8-10km si de emis 3-4.Ce sfat imi puteti da?Era sa uit, exista posibilitatea sa modific bobina pentru inbunatatirea performantelor Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 La SWR de 1:9 ceva nu e ok pe cablu sau pe circuitul de masa. Masoara sa nu ai cablul sau tresa de masa intrerupte pe undeva, sau in scurt-circuit. Eventual incearca antena cu o alta talpa magnetica, sigur buna, pusa pe mijlocul plafonului masinii si cu spicul perfect vertical. Link spre comentariu
Vizitator mircea73 Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 cablul l-am schimbat este nou, nu mai am folia de aluminiu pe talpa dar si cind o aveam era la fel.are cineva o poza de bobina de la o antena sunker CB 116? Link spre comentariu
Vizitator fiesta_73 Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Mersi pentru poze, pina la urma am reusit sa reglez antena asa cum am vrut, am modificat spirele bobinei si am reusit sa reglez antena. Dar acum dupa reglare au aparut fisieturi si intra sirbii intr-o veselie, oare este normal? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 , Asculta dupa-masa pe la 16-17 pe canalul 6 modulatie AM... ar trebui sa auzi tiristii din SUA. Explicatia? Aici... http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_propagation Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Frate, in sfarsit am priceput si io cum sta treaba! Vezi, asa trebuia sa zici de la inceput!Na, ca s-a ocupat adminul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum