Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

need help - modificare kit amplificator

wally_gatter

Postări Recomandate

• Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wally_gatter

51

• zal

16

• remus68

10

• Jimmy

8

Top autori în acest subiect

Un led, o dioda 1N4148, un zenner pentru aproximativ Ualimentare-10V, un rezistor de 470 ohmi si un semireglabil de 1k multitura, toate inseriate intre iesire si masa. Dezavantajul e ca monitorizeaza doar o alternanta, in functie de cum montezi ledul si diodele, iar ledul se va aprinde un timp foarte scurt. S-ar putea imbunatati, de exemplu cu un trigger Schmitt, care va tine ledul aprins mai mult timp, etc., dar nu merita pentru un circuit asa neperformant.

Link spre comentariu

Un led, o dioda 1N4148, un zenner pentru aproximativ Ualimentare-10V, un rezistor de 470 ohmi si un semireglabil de 1k multitura, toate inseriate intre iesire si masa. Dezavantajul e ca monitorizeaza doar o alternanta, in functie de cum montezi ledul si diodele, iar ledul se va aprinde un timp foarte scurt. S-ar putea imbunatati, de exemplu cu un trigger Schmitt, care va tine ledul aprins mai mult timp, etc., dar nu merita pentru un circuit asa neperformant.

si cum se leaga astea mai exact? am inteles ca in serie , dar ma intereseaza polaritatile .. pe langa asta se poate adauga un condensator de 1uF in paralel cu ledul , scade din viteza de reactie dar macar asa indica varfurile de tensiune nedetectabile... :nas:
Link spre comentariu

Uite o schema desenata repede:edit: Vad ca tensiunea inversa maxima la 1N4148 e 75V. Daca tensiunea de alimentare a amplifului e mai mare, se pot monta diode redresoare banale de la 1N4004 in sus.p.s. - Nu garantez ca montajul functioneaza cum trebuie, si nu-mi asum raspunderea pentru vreun amplif ars :)

Link spre comentariu

Uite o schema desenata repede:edit: Vad ca tensiunea inversa maxima la 1N4148 e 75V. Daca tensiunea de alimentare a amplifului e mai mare, se pot monta diode redresoare banale de la 1N4004 in sus.p.s. - Nu garantez ca montajul functioneaza cum trebuie, si nu-mi asum raspunderea pentru vreun amplif ars :)

e vreo problema daca redresez dubla alternanta semnalul de iesire al amplificatorului?
Link spre comentariu

Nu. In cazul ala, poti scoate D2 din schema.

si zennerul de ce valoare se alege? tensiunea de alimentare minus 10V? eu credeam ca minus doar cativa Volti , vreo 5V pentru bipolari si vreo 3V pentru mosfeturi....
Link spre comentariu

Pai si pe led ce mai cade? Plus ca trebuie sa ai si o plaja de reglaj mai mare. Pune 2-3V tensiunea pe led, in functie de ce culoare alegi, plus ce mai cade pe rezistori. In cele cateva teste pe care le-am facut, cu osciloscopul pe iesirea amplifului, in sarcina, la finali bipolari aveam tensiunea varf pe iesire cu 5-6V mai mica decat alimentarea inainte de cliping, iar la mosfeti tin minte ca intra in limitare chiar mai repede (poate era si schema de vina).

Link spre comentariu

eu am alimentarea de +/-5oV cu +/-1V , si ,ma gandeam sa pun asa: ledul fiind rosu , o cadere de 3V pe el ,tensiunea de clipping sa fie undeva la 45V , cu 5V mai mica decat tensiunea nominala.. adica Ualim-Uled-5V=50V-3V-5V=42V ..

Link spre comentariu

p.s. - Nu garantez ca montajul functioneaza cum trebuie, si nu-mi asum raspunderea pentru vreun amplif ars :)

nu am cum sa ard amplificatorul cu schema asta de fata , pentru ca iesirea difuzorului e oarecum limitata printr-o rezistenta de 68 ohmi inainte de a fi redresata , schema preluata de la amplificatoarele QSC prezentate in prima pagina a topicului.. :da
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

fiindca nu pot edita am sa poztez din nou... la punerea in curent a amplificatorului am incercat sa reglez curentul de mers in gol.. lucru imposibil.. ma gandeam sa modific putin schema sa pot regla curentul de mers in gol.. ma gandeam sa scad R28 de la 3,3k la 1k si semireglabilul SR1 de la 10k la 1k .. intrebarea e , e ok daca le-am scazut asa drastic? cand incerc sa reglez SR1 in ampermetru nu pot citi mai mult de 20mA ,la cursa maxima a semireglajului. ar trebui sa maresc sau sa micsorez valorile celor doua piese mai sus mentionate? :nas:

Link spre comentariu

În mod normal semireglabilul era bine să fie între b-e la trz superdiodă, că asta reglează, deschiderea acelui trz, similar stă treaba şi la trz finali, măsori tensiunea b-e. Ideal e între 500-550mV fără semnal. Măsurarea curentului e total imprecisă (depinde de tipul trz, producător, făcătură sau original... etc). Cînd ţi-am recomandat subiectul cu ampliful făcut de mine, a fost şi ptr explicaţii.Sper că nu confund cu vreo modificare ciudată a schemei, am răsfoit paginile şi nu am văzut modificări la schema de pe prima pagină. :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări