zal Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Cît de mare diferenţa? La etajul pilot nu e aşa important că acolo funcţionează în clasa A. Poţi să pui unii de 100...120 cu alţii de 70...150 de exemplu. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iulie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2010 Cît de mare diferenţa? La etajul pilot nu e aşa important că acolo funcţionează în clasa A. Poţi să pui unii de 100...120 cu alţii de 70...150 de exemplu. uite ce am:MJE340 intre 123 si 168 , dar am si unul de 189... MJE350 ii am intre 63 si 74... daca trebuie pun lista cu fiecare... si la prefinali am diferenta fte mare , aduica MJE15030 cu beta de 101 si MJE15031 cu beta de 248.... care sa fie cei mai importanti? pentru ca trebuie sa pun si bc-urile de pe parte de atac , trebuie si alea imperecheate.. apropo , si finalii sunt 6 la numar pe canal , si aia trebuie imperecheati? si ce diferente pot fi intre ei? am 3 2SC5200 si 3 2SA1943 pe canal... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Diferenţele sînt cam mari, totuşi ampliful va funcţiona şi aşa, poate cu ceva distorsiuni, dar nu chiar sesizabile la ureche, ridici polarizarea trz finali mai mult pe la 550...580mVbe şi se va simţi cît mai puţin. Faptul că pui 3 perechi de trz finali e bine că îţi permite să mergi cu ei puţin calzi, numai să ai radiator serios, că vei fi aproape de regimul de funcţionare în clasa A.Împerecherea îţi permite să polarizezi mai puţin trz finali şi să mergi cu ei mai reci, radiator mai mic, etc. Japonezii, care nu stăteau să împerecheze nimic au inventat amplifurile în ''clasă A'', de fapt aproape clasă A, o mică păcăleală comercială. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iulie 15, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2010 Faptul că pui 3 perechi de trz finali e bine că îţi permite să mergi cu ei puţin calzi, numai să ai radiator serios, că vei fi aproape de regimul de funcţionare în clasa A. am radiatoarele de la amplificatoarele alea vechi AS2050 .. cred ca tin alea 3 perechi de finali... Link spre comentariu
Vizitator risnoveanustefan Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 singurul amplificator romanesc cu filtru subsonic e 3220 ..nul dau la nimeni...daca ii bagi un subwoofer pe el nuti mai trebuie sistem care au in ele 7294 sau tda 2030 pt ca nu rezista la acel semnal...a si inca ceva...daca doresti sa modifici o statie comerciala si vrei sai pui filtru subsonic....iti recomand sa nu il pui ca zboara mai intati integratele.....sunetul nu se reda la fel ca la 3220 deci se va forta...pana face...poc..!!! Link spre comentariu
zal Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Şi ampliful de Electromureş de 2x75W are filtru subsonic. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iulie 31, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2010 singurul amplificator romanesc cu filtru subsonic e 3220 ..nul dau la nimeni...daca ii bagi un subwoofer pe el nuti mai trebuie sistem care au in ele 7294 sau tda 2030 pt ca nu rezista la acel semnal...a si inca ceva...daca doresti sa modifici o statie comerciala si vrei sai pui filtru subsonic....iti recomand sa nu il pui ca zboara mai intati integratele.....sunetul nu se reda la fel ca la 3220 deci se va forta...pana face...poc..!!! asta in cazul in care nu adaptezi nivelul si impedantele intre etajul de amplificare si filtrul subsonic... faza e ca eu am postat schema la initierea topicului , la aia vreau sa pun un filtru subsonic.. doar ca am cam renuntat la idee.. daca are mixerul asa ceva , la ce sa mai umplu amplificatorul cu atatea etaje? cu cat mai multe cu atat e mai afectat semnalul original... si prin urmare.. astept parerile celor care stiu mai bine decat mine.. orice idee e binevenita apropo , zal , si unde as putea sa gasesc schema acelui amplificator ca sa ma pot documenta si eu , eventual sa ma inspir.. mai invat si eu cate ceva.. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 unde as putea sa gasesc schema acelui amplificator ca sa ma pot documenta si euSchema o gasesti aici - AS75202 http://blindmosquito.evonet.ro/scheme.html Continuarea o gasesti aici viewtopic.php?f=5&t=64227 Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 4, 2010 Autor Partajează Postat August 4, 2010 am si eu niste nelamuriri , am vrut sa adaug un indicator de clipping si unul de nivel al iesirii de difuzor , dar nu stiu cum sa le adaptez la acest amplificator , vreau sa indice si bine.. ce mai asa e cand e omul incepator.. eu am calculat niste valori dupa stiinta mea si as vrea sa imi spuneti daca sunt ok.. adaug aici si schemele ale indicatorului de clip , nivelului de iesire pe difuzor , si schema intrarilor balansate si nebalansate si reglaj amplificare.. v-as ruga sa-mi spuneti daca am gresit undeva , mai ales la valorile pieselor.. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 14, 2010 Autor Partajează Postat August 14, 2010 am si eu niste nelamuriri , am vrut sa adaug un indicator de clipping si unul de nivel al iesirii de difuzor , dar nu stiu cum sa le adaptez la acest amplificator , vreau sa indice si bine.. ce mai asa e cand e omul incepator.. eu am calculat niste valori dupa stiinta mea si as vrea sa imi spuneti daca sunt ok.. adaug aici si schemele ale indicatorului de clip , nivelului de iesire pe difuzor , si schema intrarilor balansate si nebalansate si reglaj amplificare.. v-as ruga sa-mi spuneti daca am gresit undeva , mai ales la valorile pieselor.. vad ca nu vrea nimeni sa ma ajute.. :cry: Link spre comentariu
remus68 Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Cauta scheme de indicator de clip si de vumetru; vei gasi pe forum. Sa imi spui si mie cum functioneaza cele desenate de tine.Intrarea asimetrica se conecteaza la intrarea neinversoare a unei intrari simetrice, caz in care intrarea inversoare se conecteaza la masa. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 16, 2010 Autor Partajează Postat August 16, 2010 am inceput lucrul la amplificator.. atasez si cateva poze , nu sunt prea bune dar ca sa va faceti o idee...cablajele nu sunt complecte inca dar nu mai e mult si vor fi gata.. urmeaza sa le testez in curent si sa fac reglajele.. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 16, 2010 Autor Partajează Postat August 16, 2010 am mai adaugat poze din procesul de "creatie"... Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 16, 2010 Autor Partajează Postat August 16, 2010 inca cateva poze... dupa ce va fi terminat o sa pun si poze cu amplificatorul gata.. Link spre comentariu
zal Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Doar o observaţie: era bine să pui mufele de intrare departe de cele de alimentare şi ieşire. În rest e muncit, spor la treabă în continuare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum