Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

need help - modificare kit amplificator

wally_gatter

Postări Recomandate

amplificatoarele 2SA2050

ionioni2008 a postat mai repede decit mine!

Pot completa doar atit: traful de la AS2050 are in varianta originala 2 x 26Vca in secundar cu mediana conectat la masa. Pe fiecare iesire din transformator se gaseste cite o siguranta de 3,15A.

:rade: L.E - rezistentele montate in emitorul unui tranzistor de putere au alt rol decit polarizarea sau reducerea distorsiunilor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wally_gatter

51

• zal

16

• remus68

10

• Jimmy

8

Top autori în acest subiect

amplificatoarele 2SA2050

ionioni2008 a postat mai repede decit mine!

Pot completa doar atit: traful de la AS2050 are in varianta originala 2 x 26Vca in secundar cu mediana conectat la masa. Pe fiecare iesire din transformator se gaseste cite o siguranta de 3,15A.

:rade: L.E - rezistentele montate in emitorul unui tranzistor de putere au alt rol decit polarizarea sau reducerea distorsiunilor.

oh , ms mult de ajutor, sa zicem ca eu nu am facut electrotehnica dar imi place sa cred ca ma descurc cat un incepator.. de aia ceream ajutorul , titlul topicului , nu? ca sa mai invat si eu cate ceva , daca stiam de toate nu mai deschideam topicul asta.. vreau doar sa termin de construit amplificatorul asta pe care il tot modific de ceva vreme si sa vad cum imbin montajele mai sus amintite , as fi fte recunoscator daca as fi ajutat in privinta asta..

Link spre comentariu

:nas: Aici nu ai gasit nimic interesant care sa-ti fie de ajutor? viewtopic.php?f=205&t=38151

nu am gasit acolo ceea ce ma interesa. eu caut sa imbin montajele mele , ma refer la optimizarea valorilor pieselor din schemele prezentate de mine ca sa le imbin ,adica vreau sa am intrari balansate obligatoriu la acest amplificator dar si nebalansate..
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
wally_gatter

:rade: Asa sa faci ca sa scapi de distorsiuni! Poate vei scrie si o carte pe tema asta! Sa nu uiti de rezistentele de polarizare din emitor.

documenteaza-te, si pe urma stam de vorba.. :nebun: , apropo , distorsiunile de racordare , despre alea era vorba.. inca ceva.. dac cunoaste careva amplificatoarele 2SA2050 , alea de electromures , transformatoarele din ele , cat pot stoarce dintr-unul din ala? sunt imense , au sectiunea de aprox 35,75 cm2 a miezului...
si cam cat m-ar costa sa rebobinez doua transformatoare din astea , de la a la z? daca le duc la rebobinat in jur de cat m-ar costa? :freaza:
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
wally_gatter

Uite aici 2 într-una (nu uita să pui din start cond ceramici de 100-470pF/250V între b-c la trz piloţi şi prefinali):

dar pot folosi 4 BD249c ca finali? sunt buni in schema respectiva? :nas: ma refer la schema initiala
Link spre comentariu

Nu găseşti şi complementari, sînt prea scumpi, care e problema? Şi la ce tensiune de alimentare şi sarcină vrei să-i foloseşti mai precis?Vezi că sînt destul de pirataţi, mai bine bagi 2SA/2SC că din vreo 10 modele diferite, ai de unde alege unii buni.

Link spre comentariu
wally_gatter

Nu găseşti şi complementari, sînt prea scumpi, care e problema? Şi la ce tensiune de alimentare şi sarcină vrei să-i foloseşti mai precis?Vezi că sînt destul de pirataţi, mai bine bagi 2SA/2SC că din vreo 10 modele diferite, ai de unde alege unii buni.

pai vreau ca etajul final sa fie cu tranzistori npn , de aia vreau bd249c , sunt ceva mai accesibili , si si pe ramura negativa simulez complementarul prin prefinal, exact ca in schema originala , doar ca mai adaug la ea o pereche de finali cu rezistente inseriate in emitoare.. sper ca nu am spus iar vreo tampenie :jytuiyu
Link spre comentariu

Nu ai spus nimic greşit, doar că nu mi se pare o soluţie modernă să te întorci acum 35-40 ani cînd nu existau complementari pnp. Deşi nu ai răspuns la întrebări, îţi ataşez mai jos cum se simulează corect etajul cvasicomplementar. Tensiunea de alimentare nu e importantă în scheme, totuşi diodele Baxendall să le pui mai mari ca tensiune (1N4003...4007).

Link spre comentariu
wally_gatter

Nu ai spus nimic greşit, doar că nu mi se pare o soluţie modernă să te întorci acum 35-40 ani cînd nu existau complementari pnp. Deşi nu ai răspuns la întrebări, îţi ataşez mai jos cum se simulează corect etajul cvasicomplementar. Tensiunea de alimentare nu e importantă în scheme, totuşi diodele Baxendall să le pui mai mari ca tensiune (1N4003...4007).

de preferinta l-as folosi la 8 ohmi dar posibil si in 4 , din catte stiu eu datorita neliniaritatii impeedantei incintei de 8 ohmi, as vrea sa fac etajul final mai robust , de aia voiam sa adaug inca o pereche de finali.. tensiunea la care il voi alimenta e de +/- 50 v ..
Link spre comentariu

E prea mult ptr ei la 100V, sînt slăbuţi, nu se mai fabrică ca acum 30 ani, poate dacă pui 3 perechi. Diful de 8 Ohmi e mai liniar ca cel de 4, care e o pierdere de energie inutilă.

Link spre comentariu

Wally eu ti-as recomanda sa te uiti pe schema imbunatatita de Zal si sa pui si tu in schema condensatorii de compensare C7 si C8 la fel ca acolo daca vrei stabilitate, altfel mergi pe barba ta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări