wally_gatter Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 am si eu o problema cu un amplificator.. e o schema de la un kit comercial , pe care vreau sa o adaptez sa mearga la o tensiune usor mai ridicata decat cea specificata , are pefinalii darlington si cand am executat-o a inceput sa oscileze oribil.. pentru inceput vreau sa stiu daca este ok schema... Link spre comentariu
ionzugravu Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 stiu schema ..am facuto ...dar e instabila ... mai apare si pe forum la amplificatoare ...si acolo e alimentata cu 50 pe ramura ...daca vrei ...o schema care suporta usor supraalimentare ...tot cam la 100 W ..si o poti face de 200 W / 8 ohm dami intrun MP ...mesaj privat adresa ta si ti trimit o schema care am realizato ...si merge ff bine ... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Primul post şi acela greşit la titlu, comform regulamentului. Schema e chiar prima de aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=20181 Găseşti acolo explicaţii. E foarte stabil ampliful dacă e făcut cu piesele potrivite şi nu puse din grămadă. Altă variantă: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151 Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 14, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Primul post şi acela greşit la titlu, comform regulamentului. Schema e chiar prima de aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=20181Găseşti acolo explicaţii. E foarte stabil ampliful dacă e făcut cu piesele potrivite şi nu puse din grămadă.Altă variantă: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151 am realizat schema respectiva acu doi ani , dar acu am revenit la ea pentru ca trebuie sa o modific , am modificat sursa de alimentare a amplifului la +/- 50V ,pentru a obtine mai multa putere , acu doi ani cand am facut-o am pus prefinali darlington initial , dar a oscilat ca naiba , si am pus pre mj 15032 si ...33 parca ,finali ceva bd la250w bucata , aceeasi capsula ca 2n3055... .. acuma as vrea sa pastrez schema initiala , dar vreau sa adaug intrari balansate XLR la amplificator , un detector de Peak format din redresarea semnalului de intrare al etajului de putere cuplat printr-o rezistenta de cativa ohmi , inca nu am calculat valoarea , si as vrea sa adaug inca o pereche de finali pentru fiabilitate.. ca radiatoare am folosit radiatoarele unui amplificator facut de electromures , 2SA2050 , sunt mari si au o disipatie termica fte buna ... apropo de modificarile citate mai sus , dupa cum am mai spus le-am facut acu doi ani.. doar ca eu as mai adauga o protectie subsonica pe intrarea de semnal.. in plus as am mai pus si un indicator de putere cu 5 LED-uri inspirat din o schema QSC dar inca nu le-am adaptat schemei etajului de putere.. as fi fte recunoscator daca cineva m-ar ajuta sa le adaptez toate la schema de fata.. atasez aici si schema din care am adaugat intrarile si indicatorul de peak , si cel de putere..., de fapt sunt doua scheme , din una am luat indicatorul de peak si intrarile balansate , iar din al doilea am luat doar indicatorul de putere cu LED-uri.. apropo , in conditii de +/- 50V si 8 condensatori de 4700uF pe alimentare , cata putere pot stoarce pe 8 ohmi? folosesc amplificatoarele (am doua) pentru sateliti cu drivere de 12" de 400w bucata.. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 in conditii de +/- 50V si 8 condensatori de 4700uF pe alimentare , cata putere pot stoarce pe 8 ohmi?100...125W/8 ohmi, in functie de cit e de solida sursa (sa nu scada prea mult tensiunea de alimentare in sarccina). Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Şi unde crezi că se poate lega în schema amplifului tău indicatorul de vîrf? Cu vu-metrul e simplu, se leagă la ieşire.Cum e protecţia subsonică, că sună cumva a armă de distrugere în masă. O fi vorba de filtru care taie frecvenţele foarte joase? De ăla ai nevoie numai dacă ai sursa de semnal un pick-up (wow şi rumble). Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 E utila de multe ori, mai ales pt amplifuri ce merg la nunti si cumetrii.Mai scoate omu o mufa, mai scapa un microfon pe jos. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 15, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Şi unde crezi că se poate lega în schema amplifului tău indicatorul de vîrf? Cu vu-metrul e simplu, se leagă la ieşire.Cum e protecţia subsonică, că sună cumva a armă de distrugere în masă. O fi vorba de filtru care taie frecvenţele foarte joase? De ăla ai nevoie numai dacă ai sursa de semnal un pick-up (wow şi rumble). filtru subsonic e pentru frecventele fte joase care incarca membrana subwooferelor cu energie care nu opoate fi disipata , sunet care nu poate fi reprodus , de regula sub 20 de hz si poate arde difuzorul de joase daca e si puterea fte mare.. toate amplificatoarele profesionale au asa ceva.. cat despre indicatorul de peak , ma gandeam sa il adaptez cumva dupa iesirea pot de volum.. de aia cer pareri... si trebuie sa vad cum as calcula valorile pieselor ptr toate ca sa le pot imbina cu schema etajului de putere , XLR + Peak + VU metru.... Link spre comentariu
ex.escu Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Schema are unele "imbunatatiri"fata de cea originala.Pentru a functiona mai bine va sugerez urmatoarele;1.In paralel pe intrare conectati o rezistenta de valoare mare-220kohm de exemplu;va reduce zgomotul de la conectarea /deconectarea mufelor.2.Modificati filtrul de la intrare R1 la 2,7kohm si C2 la 1nf;acesta trebuie corelat cu impedanta sursei de semnal iar 3,3kohm cu 2,2nf e prea mult.3.Inlocuiti T8,T9 cu o pereche de mj 1530-31,pe radiatoare cu s=6cm2,sau mai bine fixate pe radiatorul finalilor ,izolate cu flanse mica .4.Folositi ca finali tranzistoare 2n3773 "ON" sau folositi varianta cu complementari;reglati corect curentul de repaus.5.Suntati C10-11 cu 0,1uf/100v,eventual introduceti si circuite serie RC ,ca in schema originala,in paralel pe C10-11. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 17, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2010 Schema are unele "imbunatatiri"fata de cea originala.Pentru a functiona mai bine va sugerez urmatoarele;1.In paralel pe intrare conectati o rezistenta de valoare mare-220kohm de exemplu;va reduce zgomotul de la conectarea /deconectarea mufelor.2.Modificati filtrul de la intrare R1 la 2,7kohm si C2 la 1nf;acesta trebuie corelat cu impedanta sursei de semnal iar 3,3kohm cu 2,2nf e prea mult.3.Inlocuiti T8,T9 cu o pereche de mj 1530-31,pe radiatoare cu s=6cm2,sau mai bine fixate pe radiatorul finalilor ,izolate cu flanse mica .4.Folositi ca finali tranzistoare 2n3773 "ON" sau folositi varianta cu complementari;reglati corect curentul de repaus.5.Suntati C10-11 cu 0,1uf/100v,eventual introduceti si circuite serie RC ,ca in schema originala,in paralel pe C10-11. daca pun ca prefinali mj15030 cu omologul sa oare mai pot adauga o pereche de finali? banuiesc ca da.. adaug inca doua polarizari in emitoare, oricum prefinalii ii pun pe cablaj impreuna cu prefinalii mici , etaje pilot.. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 adaug inca doua polarizari in emitoare Cum se face asta? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 adaug inca doua polarizari in emitoare Cum se face asta? simplu , adaugi in schema in circuitele de emitor ale tranzistorilor finali rezistente (de polarizare) , asa se imperecheaza intr-un anume fel tranzistorii finalii si se elimina si unele distorsiuni de cross-over , adica racordare a semnalului de pe ramura pozitiva cu cea negativa... fte simplu Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Asa sa faci ca sa scapi de distorsiuni! Poate vei scrie si o carte pe tema asta! Sa nu uiti de rezistentele de polarizare din emitor. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Asa sa faci ca sa scapi de distorsiuni! Poate vei scrie si o carte pe tema asta! Sa nu uiti de rezistentele de polarizare din emitor.documenteaza-te, si pe urma stam de vorba.. , apropo , distorsiunile de racordare , despre alea era vorba.. inca ceva.. dac cunoaste careva amplificatoarele 2SA2050 , alea de electromures , transformatoarele din ele , cat pot stoarce dintr-unul din ala? sunt imense , au sectiunea de aprox 35,75 cm2 a miezului... Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Stimate domn, la trei vorbe spui cinci prostii! Sa le numaram: -rolul rezistorilor din emitor, te asigur, este cunoscut de remus68 cu mult mai bine dacat tine. (In plus in schema data ele exista!) -Amplificatoarele de care vorbesti se chemau de fapt AS2050. -ah, si erau facute NU de Electromures, ci de IEI Bucuresti (Electronica Industriala) Revenind on topic si ca sa-ti dau si o informatie utila si pertinenta: miezul si carcasa trafului la care te referi PERMIT REBOBINAREA astfel incat sa furnizeze 2 x36..37Vca/ 5Aef, adica suficient cat sa alimentezi un 2 x110W/8 sau 2x130W/4ohmi. (In functionare atinge 70...75C)PUNCT! Nu stiu cum ati masurat sectiunea de v-a dat 37...cm2, dar in realitate miezul (in zona centrala, cea in jurul careia se infasoara sarma!) are 6.1cm x 4 cm = aprox 24cm2! Tola este E20, adica are latimea de 120mm (toata) dar sectiunea centrala are doar 40mm..... Miezul ar tine un pic mai mult, dar carcasa limiteaza spatiul disponibil pentru sarma... Si, da, este probat practic de mine, de vreo 5-6 ori! (confirmare DjDog) II Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum