Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ultima suta de metri: difuzoare pentru open baffle

xman

Postări Recomandate

Salutari (din nou?).

Am ajuns pe ultima suta de metri.

Cele 6 amplificatoare de 100W sunt aproape gata si este cazul sa imi arunc banii pe difuzoare :cry: :cry: :cry:

Acestea vor forma o "incinta" dipol sau open baffle.

Am optat pentru o constructie NoBox BB de la Visaton dar cu alte difuzoare, dupa cum urmeaza:

mid-hi PAA BM-12CXA

bass PAA WN-15S

http://www.visaton.com/english/artikel/ ... _6_89.html

De ce ?

Amandoua au Qm mare (>5), Qts mic (<0,3), Bl mare (>15), SPL mare (>96dB) si sunt "relativ" liniare.

WN-15S va ramane ca bass.

Daca stiti ceva mai bun (mai calitativ, eventual cu mai putin cone break-up) decat BM-12CXA speak now or forever hold your mouth.

De ce nu am folosit B200 de la Visaton ?

Qts mare si relativ neliniar (bun, se liniarizeaza usor din filtrul activ).

In general ce am gasit de la Visaton au Qts mare (>0,5).

Mai as fi putut folosi si un FE206e care este excelent dar are un raspuns "zgribulit".

Accept orice, gen combinatii mid si hi separate sau impreuna (gen coaxial) de la Selenium, PAA, Visaton sau orice se gaseste pe piata noastra ultrabogata, cu mentiunile:

- o pereche de medii si una de inalte sa nu depaseasca 400-450$

- sa fie macar la fel de bune ca BM-12CXA (greu de evaluat, nu?)

Sper sa nu o dau in bara prea tare.

Noroc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xman

6

• Mircea Bartic

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu vreau sa te dezamagesc, dar....mid-hi PAA BM-12CXA - nu a fost importat de data asta, poate va fi pe viitor.bass PAA WN-15S - nu mai este pe stoc, s-a vandut foarte repede :cry:

Link spre comentariu

:x :x :cry: :cry: :| :| :x :x :x :x :x :cry: :cry: :cry: Stii, eu am fost intotdeaune un norocos ...doar in lucrurile marunte ...niciodata in cele importante ...Ciudat. Vorbisem cu Dan care zicea ca vor veni in august mai multe modele de coaxiale ... ca de fapt astea ma dureau cel mai tare ... ca WN-15S gasesti mult mai usor ...Deh, my luck.C ya next year.Oricum, (inafara de ultima suta ... de fapt ultima mie de km) ideea threadului ramane.Alternative ?Merci.

Link spre comentariu

Am auzit FE206, suna bine si nu e excesiv de scump (nu cunosc situatia in RO...)

Pai sa stii ca si in RO suna foarte bine ... :d :d Si da, se gaseste si nu e (prea) scump (oricum cam la 60-70% din pretul unui BM-12CXA). Teoria zicea:Am bani ACUM pentru o pereche de BM-12CXA si le voi folosi pe astea drept fullrange pana in octombrie cand voi avea bani si de WN-15S.Asa ca daca iau o pereche de 206e o sa ma uit la ele ca astea in OB o sa fie numai bune de manele (read no bass) iar eu cu manelele ...PSCum suna comparativ cu alte difuri ?
Link spre comentariu

:x :x :cry: :cry: :| :| :x :x :x :x :x :cry: :cry: :cry: Stii, eu am fost intotdeaune un norocos ...doar in lucrurile marunte ...niciodata in cele importante ...Ciudat. Vorbisem cu Dan care zicea ca vor veni in august mai multe modele de coaxiale ... ca de fapt astea ma dureau cel mai tare ... ca WN-15S gasesti mult mai usor ...Deh, my luck.C ya next year.Oricum, (inafara de ultima suta ... de fapt ultima mie de km) ideea threadului ramane.Alternative ?Merci.

e drept ca asteptam un nou import :wink:
Link spre comentariu

e drept ca asteptam un nou import

YEEEEEEEEEHAAAAAAAAAAAAAAAShake your booty mamma :lol: :lol: :lol: Exista din difurile PA ceva mai bun mid/hi decat coaxialul BM-12CXA (la calitatea/claritatea sunetului) ?
Link spre comentariu

nu prea exista ideea de mai bun sau mai prost aici, exista doar difuzoare care se preteaza sau nu aplicatiei tale.cred ca acel coaxial este foarte bun :P parerea mea :wink:

Link spre comentariu

Avem pareri similare. Totusi fenomenul de Cone Breakup de exemplu exista la difuzoare (cele cu con evident) indiferent de ce incinta se alege. Eu doresc un difuzor cu distorsiuni interne cat mai mici deoarece pe open baffle se aude TOT. M-am orientat spre difuzoare PA deoarece la puterile pe care le voi folosi eu nici gadilat nu se poate numi excitatia difuzorului.PSAi avut vreodata unul in mana (coaxialul) ? Mi se pare mie sau exista un mic spatiu cu fante (pentru aerisire/racire, se vede pe exterior, in poza oficiala) intre suportul spider-ului si magnet ?Si ce fel de racire/ventilatie are WN-15S? Aerul are acces usor si de o parte si de alta a spider-ului (in interiorul bobinei) ?N-am gasit nici o poza mai detaliata a acestor doua modele dar din ce date am sunt First Class.

Link spre comentariu

la coaxial exista un spatiu intre maghnet si basket pentru ventilatiela winner ventilatia se face direct pe bobina.magnetul de neodymiu este plasat in interiorul bobinei, in locul unde in mod normal ar fi piesa polara, iar bobina se misca in jurul magnetului.carcasa care protejeaza bobina are fante de aerisire prin care se vede clar sarma .racirea este extraordinar de eficienta in acest mod :wink:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări