Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Procedura de recuperare miez ferita

Vizitator

Postări Recomandate

In mod normal 100 de grade e mult sub temperatura la care s-ar putea deteriora miezul ... la o proiectare proasta sau avarie sigur macar local se poate depasi lejer valoarea asta .

Conteaza enorm pentru inductanta cat e de strans miezul ( intrefierul), odata ce s-a dus lipiciul original trebuie sa fii sigur ca l-ai strans corect . Chiar daca numai l-ai fiert fara sa-l desfaci , sigur lipiciul s-a lasat .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am reverificat aseara toata treaba si am constatat ca aveti dreptate. La primul transformator aveam mizerie intre miezuri ce se comporta ca un intrefier. La 2 din cele 3 trafuri pe care le-am fiert dar nu le-m desfacut, probabil, asa cum spune colegul Depanatoru, lipiciul nu mai tinea strans feritele intre ele. Le-am refiert si le-am deslipit , am ras, am curatat cu diluant si alcool foarte bine atat ferita cat si carcasa, le-am remontat si valoarea inductantei era aproximativ cat cea initiala.

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Citind mai fugitiv posturile de la inceputul topicului nu am inteles foarte bine metoda cu becul, respectiv unde se leaga firele. I-am cerul colegului skaarj sa-mi explice metoda. Mi-a explicat si ma rugat sa o repostez intrucat link-ul spre topicul respectiv nu mai este bun.

" - dezizolati ferita de chestia galbena de plastic (in cazul in care vorbim de trafo de la sursa ATX). Trebuie sa fie ferita descoperita;

- prindeti doua fire pe ferita, pe diagonala trafului astfel incat intre cele doua fire sa se afle partea de contact intre cele doua piese de ferita;

- inseriati un fir cu un bec de 220V/100W, de la bec pleaca la priza, firul liber de pe ferita pleaca la priza. Cu alte cuvinte trebuie ca becul sa fie inseriat cu ferita.

- atentie ca in vreo 10...15 minute se incinge bine si incepe sa se inroseasca becul. Cu niste manusi groase incercati sa despartiti miezurile de ferita cand becul incepe sa lumineze tare. De preferat operatia ar fi bine sa se faca cu circuitul decuplat de la ~220V ca sa se evite dansul ploii/cazacioc/lambada."

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări