Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Procedura de recuperare miez ferita


Vizitator

Postări Recomandate

Postez in continuare doua atasamente imagine pentru modul caracteristic cum arata un ansamblu de miezuri feritice E+E dupa ce in lipsa de alta solutie carcasa a fost indepartata prin distrugere (cu ajutorul unui polizor) Cele doua E-uri sunt insa lipite unul de celalalt inseparabil din punct de vedere mecanic. Experiente similare anterioare, m-au invatat sa nu incerc o separare mecanica, deoarece miezurile se vor rupe cu siguranta din alta parte in timp ce planele de separatie vor ramane lipite. Daca stie cineva vre-o metoda de recuperare intacta a celor doua semi-miezuri, il rog sa ma ajute.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da rezultate sigure? Din cate stiu eu adezivii pentru materiale metalo-ceramice sunt polimeri, iar polimerii se fixeaza si mai bine la temperaturi de peste 100 grade. Eu ma gandeam la o metoda de diluare locala a liantului.

Link spre comentariu

Ok! Am sa incerc aceasta ultima varianta. Oricum nu dispun de un incalzitor profesional de aer. Multumesc pentru sfaturi. Daca voi reusi, am sa pun maine pozele partilor separate.

Link spre comentariu

Nu stiu daca sa-i spun metoda "skaarj", insa este eficienta. Ca sa aduc o modesta contributie, am intocmit imaginea din atasament imediat dupa separare, in care se vede modul cum am asigurat contactele electrice pentru conectarea becului de 100 W. Acestea au fost lipite cu fludor, iar istoria desfacaturii este urmatoarea:
- conectat circuitul la retea;
- asteptat circa 10 minute;
- la un moment dat becul (dupa ce s-a aprins treptat pana la o iluminare normala) s-a stins;
- deconectat circuitul de la retea;
- s-au separat cele doua E-uri prin introducerea a doua surubelnite in zona intrefierului - de aproximativ 2,5 mm - si crearea unui cuplu de desfacere prin tragere in doua directii diferite.

Ca fapt divers pot spune ca ansamblul a atins local, in zona contactelor cel putin temperatura de topire a fludorului si de aceea in ultima faza becul s-a stins prin desfacerea unuia dintre contacte.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

De desfacut,prin fierbere in ibric(-oi) si cat e fierbinte,se desface CU MANA inmanusata cu manusi de sudor-cu carpe nu am incercat dar cred ca merge si asa.Daca s-a racit,inca o data.Daca a ajuns in mai mult de 2 buc,incearca sa limitezi nr de fragmente...sa nu ajunga tra cu miez din puzzle.ca atunci mai bine farimitezi cu ciocanul fragmentele si le bagi in vopsea,de nu prinde radarul ce e vopsit cu asa ceva.

Link spre comentariu

Metoda skaarj cu becul merge perfect, ideea e sa lasi circuitul alimentat pana se stinge becul de tot. Posibil sa ai si ceva scantei in zona de contact intre miezuri dar nu conteaza, pana nu se stinge inseamna ca nu s-au deslipit de tot.Incercat pe 10 miezuri, in perioada cand INCA SE MAI MERITA SA LE RECUPEREZI :nebunrau: Acum e vreo 3 lei bucata, nu as mai refolosi vreunu, decat daca e foarte mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări