Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

presa de injectie plastic

boku

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pirvuti

5

• stoned

5

• dorofteius

3

• Adierea

2

Top autori în acest subiect

Salut,Nu cred ca este imposibil dar oricum destul de costisitor.Am vazut cateva clipuri pe yt cu molding-uri diy.Totusi pentru injectarea unor componente mai complexe sant o gramada de paramtrii de luat in calcul(temperatura de injectie,temperatura matritei la injectie timp de racire in functie de materialul folosit) Daca se vrea injectarea unor componente mai complexe, realizarea unei matrite ok poate ajunge la cateva mii de euro.....Cred ca as putea sa fac rost de ceva documentatie, daca te inereseaza, de la niste molding-uri industriale.As f i curios sa stiu ce componente vrei sa torni.Ms,Raul

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

...As f i curios sa stiu ce componente vrei sa torni.l

Salut!Si eu sunt interesat de acest topic.Pe mine m-ar interesa realizarea de carcase de radiouri ca in link:http://www.antiqueradio.org/art/tesla308u01.jpgIar ca materie prima as folosi carcasele de plastic de la monitoarele CRT. O fi oare posibil? Am citit ca plasticul odata sinterizat nu se mai poate refolosi. Dar atunci cum procedeaza cei care fac de ex. tevi de canalizare din plastic refolosit?
Link spre comentariu

Nu este irealizabil, dar este foarte scump. Tatal meu a facut cateva masini de genul acum ceva ani buni din fier vechi.Dar asta presupune sa ai strungar si frezor bun, si dispus sa piarda multa vreme.Partea hidraulica merge facuta cu pompa de injectie de ifron cu distribuitorul aferent.Doar matrita pentru carcasele alea de radio sare de 3000 de E fluierand.Conteaza mult gramajul la asa ceva. Gramaj mare - rezulta - matrita mare, viteza de injectie mare, presiuni mari.Plasticul se poate refolosi dar isi pierde din proprietati. Depinde de plastic. Poate fi polietilena, polipropilena ( carcasele alea de radio ) , abs, etc. Odata macinat plasticul nu va mai avea uniformitate, si va iesi decolorat si cu duritati diferite in 10 locuri pe cm patrat. Nu se mai omogenizeaza ca cel nou.Imi pare rau ca va tai elanul, dar eu spun ca este destul de complicat.

Link spre comentariu

Nu am vrut sa fiu asa de dur. Tata inca traieste, eu inca tin minte exact cum functioneaza, daca cineva doreste, expun modul de functionare, cat de bine o sa pot. Totusi, ce am vazut eu sunt masini care si in ziua de astazi scot mai mult de 10 piese per minut, si asta confera complexitate. Am incercat copil fiind (12 ani ) si avand posibilitatile la momentul ala, sa fac martisoare fara hidraulica, doar forta umana. Sincer! Nu merge. Si constructia se compara, mecanic, cu cea a unui cnc de proportii. (2 axe rectificate la 20 cm diametru, eclise, matrita, etc ) Si totusi , poate gasim pe cineva din Sibiu sau Iasi in domeniu, pt. ca eu cred ca acolo este patria plasticului in Romania. Am vazut acolo masini care faceau piese peste 10 kg , matrite mai inalte de 2 m, piese facute prin extrudare ( pet-uri in general). Mie mi s-a parut ceva extraordinar.O sa vorbesc cu tatal meu, sa vad, care e cea mai viabila metoda in regim de diy.

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Va salut!Oricum, foarte multe lucruri de pe forum raman doar la nivelul discutiilor asupra principiilor de functionare. Astept cu interes orice poveste despre turnarea prin injectie de mase plastice.In privinta carcasei de mai sus, a fost doar un exemplu ales la intamplare... Carcasele originale sunt facute din ebonita si erau destulde grele 500...550 grame. In plus aveau si cateva piulite incastrate de la turnare.Intr-adevar in Moldova este patria masinilor de injectie mase plastice. Carcase de plastic manufacturate am cumparat acum cativa ani, de la cineva din Galati, care le aducea de peste Prut. Chiar mi-a zis ca daca ii aduc o carcasa de orice forma, el poate sa mi-o multiplice in orice cantitate la preturi acceptabile. Nu am pastrat legatura cu el... In privinta plasticului de turnat, era mult mai elastic decat originalul si nu era casant. Nu imi placea cum miroase.

Link spre comentariu

Pe mine m-ar interesa realizarea de carcase de radiouri ca in link:http://www.antiqueradio.org/art/tesla308u01.jpg

Pentru realizarea unei asemenea carcase ti-ar trebui 2 matrite fata+spate deci in total 4 piese.M-am interesat la Maymo,o companie care construieste matrite pt. firma la care lucrez,si costul ar ajunge pe la 4000 E.Legat de materiale,polietilena se poate refolosi cu succes.Pentru omogenizare se poate folosi Ultramid B3S care este si colorant. Pretul unui sac de 25Kg este in jur de 100 E.
Link spre comentariu

Ce presiune se foloseste pentru injectia plasticului Ce temperaturi se folosesc ?minim ,maximCum se face incalzirea ?este o metoda anume ?Cum se scot bulele de gaz ,aer din materialu topit Dupa toate datele care trebue respectate facem un proiect si masina Ce facem cu dispozitivu o carcasa

Link spre comentariu

Salut,Presiunea si temperatura difera in functie de materialul folosit.Incalzirea se face de obicei electric,dar am vazut la un ENGEL de prin anii 60 (inca mai functioneaza)niste arzatoare care erau folosite pt incalzirea materialului(probabil cu gaz),incalzirea matritei e doar electrica.Aerul se scoate printr-o metoda foarte simpla,pur si simplu se purjeaza de cateva ori dupa ce materialul s-a incalzit inainte de inceperea injectiei.

Link spre comentariu

...As f i curios sa stiu ce componente vrei sa torni.l

Salut!Si eu sunt interesat de acest topic.Pe mine m-ar interesa realizarea de carcase de radiouri ca in link:http://www.antiqueradio.org/art/tesla308u01.jpgIar ca materie prima as folosi carcasele de plastic de la monitoarele CRT. O fi oare posibil? Am citit ca plasticul odata sinterizat nu se mai poate refolosi. Dar atunci cum procedeaza cei care fac de ex. tevi de canalizare din plastic refolosit?
asa ceva se poate face din rasina. mai ales cand vrei sa faci cateva buc. pt. injectzie plastic costurile sunt mari, peste nivelul de hobbyeu m-am "jucat" putzin cu rasinile, cu matritzele luate dupa un produs existent, si am avut unele rezultate satisfacatoare. daca te intereseaza pot sa pun niste poze
Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Va salut!Chiar sunt curios sa vad ceva poze cu realizarile din rasina :da

asa ceva se poate face din rasina. mai ales cand vrei sa faci cateva buc. pt. injectzie plastic costurile sunt mari, peste nivelul de hobbyeu m-am "jucat" putzin cu rasinile, cu matritzele luate dupa un produs existent, si am avut unele rezultate satisfacatoare. daca te intereseaza pot sa pun niste poze

Matritele artizanale cum le-ati realizat? Ceva poze si cu aceste matrite?In privinta rasinilor, cum se cheama, cine le fabrica? Am vazut pe cineva care realiza la rece carcase pentru navomodele utilizand rasini si plasa de fibra de sticla. Ieseau destul de bine, dar nu mi-a destainuit secretul de fabricatie.Multumesc anticipat.
Link spre comentariu

am folosit rasina acrilica si un silicon mould zhermack. rasina este "clear" dar sunt pigmentzi de culoare care se pun pt. diverse culori.siliconul este relativ scump (200 si ceva pe 2 kg, A+B) si se gaseste la tehnica dentara. am incercat si alte piese si ies f. bine....rasina este de la polydis.ro ceva de genul 5 eur/kg+tva plus intaritor 1.5% tot pe acoloare rezistentza si aspectul unei piese de plexiglasaaa... si din siliconul acela se pot face chiar niste taste-covoras ca si cele de la telecomanda (daca atzi spart vreuna :da )

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Foarte frumoase piesele! :aplauze

Cred ca voi cauta si eu prin Bucuresti silicon si rasina din aceea. Am insa o intrebare:

Siliconul albastru este un pic elastic? Dupa intarirea piesei turnate, matrita trebuie sparta pentru a elibera piesa? Ma gandeam, pentru inceput sa testez pe ceva butoane de radiouri vechi:

(http://www.renovatedradios.com/assets/i ... _knobs.jpg)

Va multumesc mult pentru informatii.

Link spre comentariu

Cand am intrebat cum se face incalzirea mam referit la o metoda prin care incalzirea sa fie realizata mai omogen ,cu serpentina , rezistenta electrica ,in interoru materialului ,Pomparea materialului se poate face cu un melc ,cum este masina de tocat ,sau un cilindru cu piston metalic la care pistonu sa fie inpins cu un surub lung .Eu as incerca ceva cu plastic injectat .Bidoane sant garla

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări