Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMP SE

mila

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mila

12

• THOMAS

4

• blue

3

• zal

2

Top autori în acest subiect

:da .....montajul se adreseaza celor care vor ceva deosebit in clasa A SE,fiti siguri ca el va functiona si cu tuburile puse pur si simplu in paralel si cu o singura infasurare in primar si cu un transformator facut pe "genunchi",va functiona oricum,tuburile suporta multe maltratari.........."Mosule" nu e cazul meu sa maltratez tuburi am ajuns la varsta cand nu cantitatea conteaza , ci calitatea actului primeaza!( scuze nu te supara in cercul meu de prieteni ne adresam intre noi cu "Mosule")Am inteles ideea cu trafurile puse in paralel nu era pur ideea mea tot pe forum am citit despre un experiment Karpov cu tuburi in paralel si cu 2 transformatoare de iesire in paralel.Nu tin neaparat la executia finalului cu 6P41S pot sa foloseac si alte tuburi, ideea mea era sa obtin peste 10W curati,curati,curati in montaj SE cu tuburi uzuale...dar nu vreau EL84 si 6P3S parca tuburile de baleiaj ma atrag mai mult acum.Ramane valabila propunerea cu executia transformatoarelor? :dans:

10W curati, curati nu vei obtine in clasa A cu doua tuburi de gen PL500, 6P41S eventual cu PL519 dar solicitat la maximum, pt aceasta putere in cazul SE este nevoie de un tub cu incalzire directa (813. OT100 ) Am incercat mai multe tuburi pt constructia SE cu un singur tub si cu nici unul nu am atins cei 10W /1% distorsiuni de pilda EL34 la 500V-7,2W KT88 la 550v- 8.4W, PL519 la 400v-7,8w PL36 la 360v-5,3w toate conectate ca pentoda, varianta trioda se comporta previzibil cu reducerea puterii in limitele 25-30 %
Link spre comentariu

Este un SE paralel cu doua tuburi 6P36S (EL500),se pot folosi si tuburile 6P41S,dar cu performante diminuate in ceea ce priveste puterea.Mentionez ca in configuratia data se vor obtine cu usurinta 14W sinus intr-o banda de frecvente de 15Hz-40Khz.Transformatorul este clasic cu diferenta ca sunt realizate doua infasurari anodice pentru cele doua tuburi tocmai pentru a realiza o adaptare perfecta intre primar(trafo) si cele doua tuburi finale.

Pentru cine este interesat voi pune maine si schema si datele transformatorului de iesire (numai daca exista interes!).

Chiar va rog, am niste tuburi din astea si puterea scoasa e suficienta pentru mine. Un salut cordial tuturor lamparilor!

Link spre comentariu

Stiu ca Valderama duce totul la extrem dar are rezultateviewtopic.php?f=28&t=56078 Bun puterea nu se dubleaza dar daca cu EL84 se obtin 5-6W cat se obtine cu 2 tuburi in paralel? Eu nu mi-am propus sa obtin cei 10W din un singur tub ci din 2 in paralel.............. si sunt incapatanat!

Am inteles, esti incapatinat si optimist, reteta sigura pt autosuficienta , totusi nu crezi ca ar merita sa faci singur niste teste ?
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Stiu ca Valderama duce totul la extrem dar are rezultateviewtopic.php?f=28&t=56078 Bun puterea nu se dubleaza dar daca cu EL84 se obtin 5-6W cat se obtine cu 2 tuburi in paralel? Eu nu mi-am propus sa obtin cei 10W din un singur tub ci din 2 in paralel.............. si sunt incapatanat!

parerea mea sa nu tii seama de ea!nu sunt adeptul tuburilor in paralel,in special la SEIN TIMP NU SE VOR UZA LA FEL ! ce faci cind ajungi sa ai prin lampi curenti inegali,datorita uzurii diferitestai cu surubelnita in mina sa reglezi negativarile la trei zilecu doua lampi in paralel se obtine o putere dubla TEORETIC!in plus ai consumuri duble ,la filamente ,anodicadaca vrei 10w de ce nu folosesti o lampa mai puternica?
Link spre comentariu

montajul o sa-l fac sigur chiar si cu un transformator de iesire usor neadaptat numai ca sa vad diferentele care apar cand folosesc 2 lampi in paralelAm stat si am cugetat minute bune daca sa-i raspund lui BLUE ....am ajuns la concluzia ca nu merita si asta din 2 motive:-clar are mai multa experienta in constructiile cu tuburi - ma intereseaza sa construesc ,sa experimentez nu sa intru in polemici cu privire la caracterul unorapunctAm 2 tuburi pot sa fac cu ele un SE clasic de 4-5 wati sau sa incerc sa le pun in paralel si sa scot mai multi wati...cati o sa iasa o sa aflati sigur (revin cu precizarea nu fac PP )

Link spre comentariu

Mila, regret daca am fost nedrept dar chestiunea puterii unui amplificator nu se rezuma la citi watt debiteaza el ci in ce conditii, adica nivelul de distorsiuni, putere in regim continuu, fiabilitatea in timp , randamentul si altele. Un transformator bine supradimensionat ajuta mult dar este pacat sa-l construiesti daca tubul este suprasolicitat iar in cazul conectarii in paralel, Viobio are perfecta dreptate.

Link spre comentariu

Este un SE paralel cu doua tuburi 6P36S (EL500),se pot folosi si tuburile 6P41S,dar cu performante diminuate in ceea ce priveste puterea.Mentionez ca in configuratia data se vor obtine cu usurinta 14W sinus intr-o banda de frecvente de 15Hz-40Khz.Transformatorul este clasic cu diferenta ca sunt realizate doua infasurari anodice pentru cele doua tuburi tocmai pentru a realiza o adaptare perfecta intre primar(trafo) si cele doua tuburi finale.

Pentru cine este interesat voi pune maine si schema si datele transformatorului de iesire (numai daca exista interes!).

Chiar va rog, am niste tuburi din astea si puterea scoasa e suficienta pentru mine. Un salut cordial tuturor lamparilor!

Dupa cum am promis aveti aici schema trafului si realizarea lui.Trebuie sa mentionez ca asamblarea tolelor se face cu intrefier de 0,35mm (carton sau teflon),adica E-urile deoparte,I-urile deoparte.

Pentru neclaritati si/sau amanunte va stau la dispozitie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări