Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rs232 / 16f877 / max 232 probleme

Vizitator cosmin800

Postări Recomandate

Vizitator cosmin800

imi merge rs232-ul doar pe baud rates <=38400, daca dau pe mai mare baga o gramada de murdarii, transmite asa spart ... deci merge pe 9600, 19200, si 38400, dar baga erori pe 57600, 115200 folosesc un 16f877.pic-ul e clockat la 20mhz cu crystal.codul relevant pentru rs232 este #use delay (clock=20000000)#USE RS232(BAUD=57600, XMIT=PIN_C6, RCV=PIN_C7, BITS=8, DISABLE_INTS)#fuses NOWDT, HS, NOBROWNOUT, NOLVPare careva vreo idee de ce nu merge ???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

1

• bobtech

1

Top autori în acest subiect

Vizitator sev7en

Daca te uiti la pag. 98 din foaia de catalog a microcontrollerului ai sa observi ca nu poti obtine erori minime pt UART folosind orice valoare a cristalului de cuart. Sunt acolo niste tabele care contin erorile UART-ului la diferite viteze de comunicatie in functie de valoarea cuartului microcontrolerului.

Link spre comentariu
Vizitator Gicutzu

Poate fi si de la max232 (in cazul in care folosesti unul, nu ai mentionat explicit). Eu aveam unul pe care l-am alimentat invers din greseala si care apoi mergea pe 9600, dar la rate de transfer mai mari nu mai functiona. Nu stiu cum de functineaza "pe jumatate ars"; eu ma asteptam sa mearga sau nu, dar cu electronica asta este treaba complicata. Incearca alt max, pt probe...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări